Nowe Kolibki

Nowe Kolibki powstają pomiędzy Gdynią a Sopotem, w miejscu które znajduje się blisko głównej arterii komunikacyjnej Trójmiasta, ale jednocześnie otoczone jest ciszą i spokojem jak na przedmieściu. Zaledwie kilka kroków jest stąd do lasu pełnego tras pieszych i rowerowych, niewiele dalej jest na plażę. Nieopodal powstającego osiedla znajduje się także rozbudowana galeria handlowa oraz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam dość strzałów

Mam dość strzelanek na mojej ulicy. DOŚĆ. Oficjalnie dołączam do wkurzonych. Mam nadzieję, że Invest Komfort też w końcu coś z tą strzelnicą zrobi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Raczej kilkadziesiąt wkurzonych osób napisało komentarze

A sądząc z ilości podpisów pod pełnomocnictwem w tej sprawie, które ja też ostatnio podpisałam, wkurzonych są raczej setki a nie dziesiątki. Strzały to jednak nie są "miejskie dźwięki".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napisz jeszcze siedem komentarzy

o tej strzelnicy. W ogóle nie widać, że to wszystko jedna osoba... ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oj, chyba ktoś się zdenerwował...

i napisał kilkadziesiąt wkurzonych komentarzy. :P Mieszkam w okolicy i strzelnica nie rujnuje mi ani sąsiadom życia. Faktycznie czasem w weekend albo na spacerze z psem coś tam słychać, ale nie jest to bardziej uciążliwe niż "normalne" miejskie dźwięki jak jazda samochodów czy zatrzymywanie się SKM.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

Byłem i słyszałem. Sam mieszkam przy lotnisku i mogę się zamienić.....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko kolega nie dodał, ze mieszkania z osiedla starszego są położone sporo niżej a w nowym osiedlu jest wykonana płyta pod budynkami. Wyjazd...... no cóż - trzeba jeździć o 7.00.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszystko zależy od kierunku wiatru. Jak wieje od strony strzelnicy to jest tragedia. Chętnie skorzystamy z Państwa doświadczeń w walce o ciszę. Na razie wszystkie urzędy nas zbywają. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Urząd Miasta Gdynia ma gdzieś mieszkańców Kolibek

A w Nowych Kolibkach dziś strzały od rana tak głośne, że pomimo zamkniętych okien trudno się skupić na pracy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiliśmy mieszkanie w nowym etapie. W dotychczasowym miejscu zamieszkania mieliśmy problem z halasujacym zakładem i doprowadziliśmy do jego wyciszenia. Osoby mierzące hałas z UM w Gdańsku byli profesjonalni i fachowo podeszli do sprawy. Jak zamieszkamy na Kolibkach i faktycznie problem będzie uciążliwy, to dorzuce element swojego doświadczenia w walce o spokoj. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Strzelane jest cały tydzień, w niedzielę też.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strzały w Nowych Kolibkach

Właśnie wracam ze spaceru po Bernadowskiej. Rzeczywiście cały czas słychać strzały. Nie kupimy mieszkania w Nowych Kolibkach, choć osiedle bardzo nam się podobało, a pan Rafał był bardzo profesjonalny. Dobrze, że przeczytałam opinie mieszkańców. Dziękuję i współczuję.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie było jeszcze sprawy w sądzie, tylko procedura urzędowa w sprawie nadmiernego hałasu emitowanego ze strzelnicy. Pomiary zostały źle wykonane i podobno nie wykazały przekroczenia norm.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pozew do sądu

Dajcie jakieś info/namiary do kogo się zgłaszać w sprawie pozwu do sądu. Może na zebraniu wspólnot Nowych Kolibek i/lub Rivusa albo rozlepcie ogłoszenia na klatkach...Ja się chętnie przyłączę!
Zażalenia i protesty do UM Gdynia to za mało...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszę rozkleić ogłoszenia lub na najbliższym zebraniu zabrać głos w tej sprawie. Wśród mieszkańców są chętni do złożenia pozwu przeciwko strzelnicy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozew do sądu w sprawie strzelnicy

Z tego co wiem petycji było kilka, korespondencja z Urzędem Miasta w sprawie strzelnicy trwa, ale pozwu jeszcze nie złożyliśmy.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo sprawę należy założyć przeciwko Urzędowi Miasta i zaskarżyć decyzję na podstawie niezgodności lokalizacji strzelnicy z rozporządzeniem ministra środowiska.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozew w sprawie strzelnicy

Ja bym pozwala Urząd Miasta, który zatwierdził regulamin otwartej strzelnicy na takim terenie.

Dobry prawnik powinien wygrać sprawę, bo prawo jest po stronie mieszkancow

To proponuje się odwołać, trójmiejskie sądy nie słyną z fachowości.
Poza tym jest wiele instytucji typu wojewódzki inspektorat ochrony środowiska ( ochrona przed hałasem) , podobna komórka powinna też być w UM. Mieszkałem przy zakładzie emitującym jednostajny hałas ( który był przed osiedlem) i udało się go wyciszyć, wszelkie postępowania łącznie ze 3 lata trwały (administracyjne, nie sądowe). Jedno jest pewne - urzędnicy pana Szczurka "zrobili dobrze" nie tylko mieszkańcom, ale i samemu właścicielowi strzelnicy, który na pewno nie będzie mógł się czuć swobodnie . A gdyby tak pozwać UM? W końcu to oni z jednej strony uchwalili plan zagospodarowania i jednocześnie normy hałasu dla tego obszaru, a z drugiej wydali pozwolenie na działalność z definicji wisząca się z uporczywym hałasem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Petycja była napisana. Sprawa w sadzie została wygrana przez właściciela strzelnicy :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Solano (19 odpowiedzi)

Kompleks powstanie w dobrze skomunikowanym miejscu Gdyni. Sąsiedztwo ulicy Wielkopolskiej...

Dragon City Cheats 2020 (3 odpowiedzi)

just grab dragon city resources! we know you donвЂt want to spend your money on a...

Perła Księcia Kiejstuta - opinie i oceny (7 odpowiedzi)

Perła Księcia Kiejstuta powstaje w dolnej części Małego Kacka - blisko głównej osi komunikacyjnej...