Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?.

Koniec roku to nie tylko zakupowy szał w centrach handlowych, to również gorący czas w salonach samochodowych, w których trwa wyprzedaż rocznika. To bardzo dobry moment na zakup nowego samochodu, bo dealerzy kuszą naprawdę atrakcyjnymi rabatami. Dziś poszukujemy nowego auta do 70 tys. zł. Czy można za te pieniądze kupić coś sensownego? Okazuje się, że wybór jest bardzo duży.

Kwota 70 tys. zł w kontekście zakupu nowego auta wydaje się być całkiem sporym kapitałem. Wydaje, bo przy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obecna generacja Civica to 10 a Ty proponujesz 6. Wyciągnęli Cię spod lodowca, gdzie przespałeś 20 lat?

W samochodzie nie psuje tylko elektronika. Tę akurat łatwo wymienisz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nawet nie chce mi się z Tobą gadać. Ty wiesz bo wyczytałeś, a ja to przeżyłem.

Co z tego, że na desce znajdziesz czasami skórę, skoro jakość zawieszenia, plastików, wyciszenia i - przede wszystkim - komfortu jazdy jest znacznie lepsza w nowych samochodach. I ta zmiana jest zauważalna z modelu na model, więc takie stare "premium", nawet z tą skórą na desce, od razu czuć starzyzną. O kosztach nie wspomnę, bo zdarzało mi się zostawiać w serwisie i po 8 koła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bierze 10 kola euro czyli jakies 4-5 dobrych pensji I smiga nowka a my za tyle pensji...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

bzdura, w premium masz skóre nawet na desce rozdzielczej a w kompakcie często nawet na siedzeniach jej brak

nowe auta nie są lepiej zrobione. Technologia produkcji nie zmienia się aż tak szybko żeby w 5 lat odczuć różnicę. Na plus nowych aut trzeba na pewno zaliczyć gadżety bo jedyne co zalicza tak szybki postęp to elektronika. Ale jak chcesz to możemy polemizować na argumenty a nie na to że znasz kogoś kto zna kogoś kto jechał skodą. Zarówno nowe jak i używane mają swoje zalety, a fiksowanie się tylko po jednej stronie to zawężanie horyzontów wyboru.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie ma takich aut

jeśli są to wrzuć tę instrukcję to się pośmiejemy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na buty i spodnie mnie stać dlatego się nie zastanawiam

auto to jednak większy wydatek i nawet jak cię stać to jeśli mało jeździsz to po co kupować nowe? Jak śmigasz dużo to wybór oczywisty, tylko nowe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

i tak będzie naprawione bo musi na siebie zarabiać

dużych firm nie stać na przestoje i chałturę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kompakty

1. Leon - fajne auto, fajne silniki (chociaż kiepska reputacja), fajne wersje. Ceny wysokie.
2. Aurisa - nie podoba mi się, ale to dobre auto
2. Hyundai - wszystko ok
2. Astra - mi się nie podoba, ale dobre auto
3. Megane - jeśli ktoś nie potrzebuje miejsca z tyłu to super
4. Tipo - bardzo fajna bryła ale wysokie spalanie i to turecka konstrukcja, kiepskie testy zderzeniowe, odpada
Rapid... nie ma o czym rozmawiać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy haldexem mozna zerwa 4 kapcie ze startu?

albo latac bokiem?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I sąsiad będzie zazdrościł...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha ha ah

Wiedziałem ze sie jakis jelop znajdzie co musi swoje......Ja jestem szczesliwy z mojej renowki ......Kto lubi nowe niech kupuje .Ja lubie stare samochody.Marzy mi sie de lorean.....ach.....co to za.fura.!!
Przeczytaj wszystkie opinie to bedziesz wiedzial jaka to strata kupijac nowy.A miejac stary to nie oznacza ze sie psuje.Wczesniejsza renowka thalia jezdzilem 11 lat i tylko 1 awaria uszczelki pog glowca.1 awaria.Przwz tyle lat wlozylem moze ze 3 tysia w serwis...Ciekawy jestem ktory z was ta

swoja nòwką tyle pojezdzi??????Mozecie se gadac wy wszystkowiedzacy hejterzy mam was gdzies ja wiem swoje .Pogadaj se z jakimkolwiek mechanikiem jakim samochodem jezdzi.....Nowe samochody sa po to zeby was łupic z kasy na serwisach i innych gownach.Pozdrawiam wszystkich kierowcow zadowolonych ze swoich maszyn!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Honda civic VI generacja chociazby.Glowa rusz czlowieku.
Wymieniac dalej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niemiec płakał jak sprzedawał.

"Nikłym przebiegiem" xD Nikły to on się robi po przekroczeniu granicy.
Tak, tak. Polak dalej żyje mitem Passata, którym dziadek tylko zatankować jeździł xD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

6, 7 lat?

Panie. To już się nie nadaje. Auto starsze niż 5 lat to już zarżnuch.

No ale co tam. W Polsce jak w lesie - kupię starego zarżnucha na którego utrzymanie mnie nie stać. Ale somsiad bydzie zazdrościł.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Najlepsze auto terenowe

To auto służbowe xD
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się dasz skroić majstrom - to tak - suchej nitki nie zostawią a winić będą auto i poprzednich majstrów

Ale serwis w nowym aucie też potrafi skroić - ceny części szczególnie tych większych nie uszczelek i śrubek mają z innej planety.
Trzeba mieć swojego majstra albo robić samemu. Najgorsze to iść do pierwszego lepszego warsztatu.
Chyba przedmówca takim autem nigdy w życiu nie jechał i nie wie, jaki luksus oferuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zyskujesz - gwarancję, nowość, komfort, pewność czym jeździsz. Dwa lata temu kupikismy wlasnie na wyprzedazy nowe, teraz trzeba wymienic na wieksze i znow skorzystamy. Moze i wydatek na raz spory, ale jak sie sprzeda stare auto, juz jest wklad jakis. OC to smieszna kasa za nowe auto, a razem z AC nie wiecej niz 1000 zl. Dla nas same plusy. Wiadomo, nie kazdego stac, ale jesli mozna to rozwazyc, to zawsze woesz, ze nowym dluzej pojezdzisz, jesli z czasem przez jakis czas nie bedziesz miec kasy na wymiane, bo kupione uzywane juz sie nie bedzie nadawalo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0