Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?

Opinie do artykułu: Nowe auto do 70 tys. zł. Co wybrać?.

Koniec roku to nie tylko zakupowy szał w centrach handlowych, to również gorący czas w salonach samochodowych, w których trwa wyprzedaż rocznika. To bardzo dobry moment na zakup nowego samochodu, bo dealerzy kuszą naprawdę atrakcyjnymi rabatami. Dziś poszukujemy nowego auta do 70 tys. zł. Czy można za te pieniądze kupić coś sensownego? Okazuje się, że wybór jest bardzo duży.

Kwota 70 tys. zł w kontekście zakupu nowego auta wydaje się być całkiem sporym kapitałem. Wydaje, bo przy ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

no chyba jednak 38, inż PG z Bożej łaski
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co kto woli...

Niektórzy wolą kupić spokój, czyt. nowe auto niższej klasy i nie muszą martwić się o ewentualne kosztowne awarie. Nie wspominając o samym komforcie zakupu - nie trzeba ganiać po całej Polsce albo i Europie, oglądać setek powypadkowych, zajeżdżonych wraków odpicowanych do sprzedaży. Oczywiście, dzisiaj bywa i tak, że nowe auta też potrafią się zepsuć ale przynajmniej masz na nie gwarancję. Z kilkuletnimi autami premium jest tak, że jak się zepsują to koszt naprawy także jest premium:-) O tym ludzie często zapominają i później jest płacz i zgrzytanie zębów. Podsumowując - kogoś kogo stać na nowe auto średniej klasy za 70 tyś, nie zawsze jest stać na używany samochód klasy premium w tej samej cenie. I wcale nie mam na myśli tego, że nowe można wziąć na kredyt a za używane najczęściej trzeba płacić gotówką :-)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

I bez TSI.Atersze auta z konca lat 90tych i poczatku 2000 pojezdza dluzej nie te wszystkie seaty renowki hjundaje i inne paszczate wynalazki.

Te nowe auta maja jedna duza zalete.Daja dobry zarobek mechanikom specjalizujacym sie w tych markach:):)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie lepiej używane?

W tym budżecie można kupić 3-5 letnie BMW 3, Hondę Accord, Volvo s60 z większym silnikiem, lepszym wyposażeniem i pewną historią.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 18

olałbym czy wolałbym?

bo się pogubiłam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Stać Cię na nowy, a oleju od trzech lat nie wymieniłeś? Nie żartuj xD
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej 15 letnie bez elektroniki
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja myślę ze lepiej kupić jakiś samochód za 5 tys chociaż nie ma tego stresu że ktos zarysuje, przetrze, kopnie, ułamie lusterko a każde w mieście jeździ tak samo (chodzi o prędkość nie wygodę bo tu wiadomo jest różnica)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ta super nowoczesny elektryk co do Warszawy nie dojedzie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A kilkaset km na zachod Niemiec bierze 15 tys co stanowi kilka wyplat i po prostu kupuje male autko. U nas zadluzenie sie na lata.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

hybrydy to lipa dla frajerów - palą tyle samo co zwykłe i są cięższe i droższe. Typowe samochody pod testy zużycia paliwa a w rzeczywistości palą o 50% więcej. Tylko elektryki są fajne ale nie wiem czy przy masowym z nich korzystaniu nasza sieć energetyczna by to wytrzymała jak każdy Kowalski by przedłużacz za okno wystawiał.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skoda jest ze stajni audi a Fiat od jaguara.

Odrazu widać do w designie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

w końcu jakiś rozsądny wpis!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok
Ale to nie jest wątek o samochodach zabytkowych...
Tak, tu każdego stać na nowy samochód minimum z V6
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ech...

Co ciekawego jest w autach poflotowych?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie obrażaj lanosa!

wsiunie z pordzewiałej astry F
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1