Nowe miejsce, nowe życie, nowy cel.

Proszę by wszyscy którym zależy na losach ludzi zwłaszcza tych na poboczu, z PGRów, młodych komunistów, tych co nie zgadzają się z T. i polityką R. wsparli mnie tutaj na nowej platformie, takich co wspierali mnie, a nie atakowali jak Ż. i po ludzku mnie traktującej, życzliwie do człowieka nastawionej lukrecji, o zmianę tego świata. Szczególnie bliska mi atakowanej poniżej pasa była jej życzliwość, pogoda ducha i błyskotliwość umysłu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Boryna?
Nie zrozumiałem pytania....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lewica wróciła jednak do Sejmu, z czego SLD zdobył ok. 25 miejsc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie rozumiem tych kombinacji. Widać, że PIS jest podkręcany przez R, potem obniża emerytury tym ludziom, którzy współpracowali z R. Czy w ogóle jeszcze jest w tym jakaś logika? A może rozkaz poszedł z A, tak jak w mojej sprawie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raven, uważasz, że bym się byczył?

Widzę, że esbekom w końcu PIS bardzo drastycznie obniżył emerytury 2 lata temu, do przeciętnych dla ogółu emerytów.

Nigdzie nie pisuję, to są urojenia niepoprawnie funkcjonującego umysłu/mózgu Zaburzonego anonima. Tu kiedyś wdepnąłem przez przypadek, bo z Trójmiastem łączą mnie bondowskie klimaty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdzie pisuje komandos ?

Wnioski o lokal socjalny to nie do mnie, a do Urzędu Gminy. Załatw sobie orzeczenie o niepelnosprawnosci to będziesz miał szansę. Opiekun? Rodzina? Ma Ci kto pomóc w tym?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeśli namawiasz R do współpracy z Zachodem, to najlepsza dla mnie taktyka to pozwolić Ci działać.
Asekurujesz się jednocześnie, nie drażniąc zbytnio R. Takie utrzymywanie równowagi udawało się latami, ale sytuacja się zmieniła.
Nie można zjeść ciastka, być do połowy w ciąży itp.

Komandosie, jesteś liberalny czy konserwatywny? Tu księża, tam Ameryka.
Tamto prawicowe forum, gdzie przedstawiasz się jako prawicowy patriota. I piszesz tam stale w tym tonie, latami.

Chciałbym, żeby było cicho.
Ważny jest dla mnie wystrój korytarzy, jakieś nowoczesne belki, światła.
Jestem praktycznie wszystkożerny.

Raven, chciałbym mieć jednoosobowe gniazdko, bo drażnię ludzi: czują się podsłuchiwani, obserwowani, nagrywani. Skrępowani.

Przewinęło się przez forum trochę innych osób, które według Twoich kryteriów, wymagały by pomocy psychiatry. Duuuużo drzwi, dużo.

Hehehi, też się ciągle zastanawiam, czy jak nie napiszę to się uduszę, no mam nadzieję, że mój A.Stróż mnie odłączy w porę.
A czy nikt nie miał takiej myśli, że widział nieszczęście, przeszedł obojętnie, a potem żałował?
To co napisał Sz.raven wcale nie takie głupie, znaczy się wejście z drzwiami do anonima, przynajmniej sprawa za koszt drzwi się wyjaśni i będę miał czyste sumienie.

Według jakich kryteriów zaliczyć kogoś do potrzebujących pomocy? Czy ktoś, kto pisze to co pisze, to robi to dla checy, z przekonania, zawodowo jako płatny hejter, z potrzeby kontaktu z innym człowiekiem, z ciekawości.......powodów może być cala masa. Trudno jednak twierdzić, że z tego powodu ktoś potrzebuje pomocy. Może to co pisze, jest swoistą formą terapii? Jedno jest pewne, każdy pisze bo chce, lub musi. Bo inaczej się udusi.

To wykluczone, Commando. On nie chce żadnej pomocy. Wszelkie propozycje kwituje zupełnie niezrozumiałym potokiem słów zupełnie nie na temat. Jest jak bot komputerowy, który ktoś kiedyś stworzył do obsługi klienta, ale porzucił ten projekt i zapomniał go wyłączyć. Poza tym nie jest tak do końca uszkodzony. Potrafi sprawnie kłamać i wymyślać niestworzone historie. Będziesz cisnął, to oskarży Cię, że mu pieniądze ukradłeś i od lat knułeś przeciwko niemu razem z Rosjanami albo Amerykanami. Ja akurat staram się być miły dla niego, więc kopnął mnie ten zaszczyt, ze uważa mnie za kolegę, z którym wchodził na Giewont i pił herbatki owocowe w akademiku. Niebardzo widze jakiekolwiek pole do wpitzielania się w to. Czasem tylko o samobóju przebąkuje, więc telefon mam pod ręką. Stałe łącze ma i stabilne jak stoczniowe nabrzeże. Olsztynek bodajże. Jakby co to w 10 minut powinni chłopaki wejść tam razem z drzwiami. Ale to takie tam pisanie i dmuchanie na bardzo zimne. Nie ma co sobie tym łba zaprzątać. Pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Otworzył swój, to może tam zostanie.....,
a tak swoją drogą naleźaloby coś wymyśleć, żeby zainterweniować i Mu pomóc. Nikt nie jest anonimowy w Internecie. Mój kumpel "od głowy" paręnaście dni temu odkrył związki osobowe ( te bardziej agresywne) między osobami tu bywającynmi, tylko czytając te brutalne wpisy, że chodzi o osobistą urazę.

komandos napisał : " jesteśmy tu gośćmi na tej platformie. Otwórz obok proszę swój kącik na Forum, przenieś 2 ostatnie wpisy no i mój poprzedni i ten i tam podyskutujemy."
Możemy pisać przecież w tym wątku. Jest i tak o niczym. Gdybym otworzył nowy, On i tam się zalęgnie.

Że trafię do MOPS-u i nie będę miał z czego płacić czynszu? Na razie nie jestem jeszcze pod waszą kontrolą. Może pojawi się Stalin i zostanę jego zausznikiem.

Jakieś takie wyrwanie mnie z sytuacji ustabilizowanej.
Na pewno odcięcie od Internetu zmieniłoby sytuację.
Choć kiedyś nie było Internetu.
Kombinujcie.

Inne tematy z forum

Kawa czy Herbata - rano (195 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Jakie dobre męskie perfumy (8 odpowiedzi)

Jak w temacie. Tak do 100 zł.

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....