Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku

Opinie do artykułu: Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku.

Kiedy 1 września zadzwoni pierwszy dzwonek, nie wszyscy uczniowie będą niechętnie szli do szkoły. 700 z nich zacznie naukę w najnowocześniejszej placówce w Polsce, która znajduje się na gdańskim Ujeścisku. Wybudowana w dwa lata publiczna Szkoła Podstawowa nr 12 przy ul. Człuchowskiej , w gdańskiej dzielnicy Ujeścisko, spełnia nie tylko wyśrubowane unijne normy, ale także większość marzeń młodych ludzi o idealnym miejscu do nauki.700 uczniów, w wieku od 6 do13 lat, będzie tu korzystać z kilku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mogę się nadziwić ludziom, dla których wszelkie zabezpieczenia kojarzą się od razu z recydywą. Przecież tu chodzi o bezpieczeństwo dzieci, małych dzieci, bo to przecież podstawówka z klasami zerowymi. Moje dziecko rozpoczyna tu właśnie przygodę z nauką i naprawdę będę o wiele spokojniejsza mając świadomość, że jest tam dwumetrowe ogrodzenie i ochrona pilnująca aby dzieci nie opuszczały terenu szkoły. Tym bardziej ze względu na otwarty stawek obok. Eh... niektórym to nigdy się nie dogodzi. Jakby postawili niski płotek to by się czepiali, że nie dbają o bezpieczeństwo. Zawiść to brzydka sprawa...

poprawka

kliknąć z błędem łatwo poprawić nie raz jest trudno,przepraszam,ale reszta jest OK

Donald moze mieć taką...

zupełnie bez sarkazmu - popieram ideę takiej i każdej innej trawki dla wszystkich, nawet jeśli mowa o trawce z żubrówki

NIESPRAWIEDLIWOSC W GDANSKU ?

700 osób do takiej szkoly a reszta dzieciakow w tych zniszczonych budynkach. Jeszcze trawiaste Boisko... cool sale gimnastyczne luksus dla 700 osob ? a co z reszta uczniow ?

szkoła

A gdzie jest ta reklamówka,na mojej mapie miasta/dzisiaj kupionej/nie ma takiej ulicy ,na Waszej stronie nie znalazłem równiesz takowej.Proponuję Panowie twórcy strony trochę wszechstronności

Miła babciu drugoklasistki

Ja rozumie, ze możesz nie rozumieć co to zadanie gminy, subwencje, itd

Nie można już więcej dzieciom i młodzieży zabierać szkół, przedszkoli, boisk, itd w końcu trzeba też coś pobudować zwłaszcza, że deweloperka w okół się niemiłosiernie rozwinęła i dalej buduje.

Śliczna i bartdzo potrzebna

Szkoła jest naprawdę śliczna i bardzo potrzebna. Jestem babcią dziewczynki , która będzie chodziła do tej szkoły. Cieszę sie bardzo , bo szkoła jest kolorowa, przestrzenna, i bardzo nowoczesna. Niestety zdjęcia nie oddają jej piękna, chyba ktoś ma rację fotograf nie postarał się, za to zrobił to Pan Adamowicz i jego pracownicy. Kochane dzieci cieszcie się że będziecie chodzić do tak pięknej szkoły, kochani pracownicy i Pani Dyrektor życzę Wam wielu sukcesów. A Ci co źle piszą no cóż zazroszczą Wam.

No cóż, znowu czegoś zabrakło.

Jak zwykle nikt z projektantów nie pomyślał, by zbudować aulę. I tak, jak to w innych szkołach bywa, wszystkie uroczystości będą się odbywały na sali gimnastycznej. A próby przedstawień i innych atrakcji będą odbywać się kosztem gimnastyki. A ja tak lubię ćwiczyć!!!!

Tylko szkoła i gdańska oświata

bo dzieci na wf-ie należy uczyć pływać!!

Gdynia mądrze myśli

W Gdańsku zlikwidowali trzy szkoły w najlepszych lokalizacjach i osiągnięciach a wybudowali jedną

W Gdańsku o 30%

wszystko dlatego, że księża uczą wychowania seksualnego w szkołach

prawda

niezla beczka hi hi hi

Brawo za szkole !! ale co z dojazdem .... jedna wąska ulica dojazdowa przez osiedle z którego wyjechać rano to koszmar ...

ładna szkoła

tylko dzieci mało - - do roboty panowie i panie ! Do 2050 roku liczba Polakow ma spaść o co najmniej 20 % !

Dokładnie

Dokładnie ! ;)

teraz będzie koszmar

jak zaczną tu przyjezdzac rodzice z innych osiedli, zeby zostawic dzieci :(

Pracować w takiej szkole...

Pracować w takiej szkole to zaszczyt i marzenie.

Nowoczesna szkoła w Gdyni będzie, ale za jakieś pół roku, kiedy to I Liceum Akademickie przeniesie się do remontowanego budynku byłego VII LO na Witominie... I wcale nie trzeba budować od nowa, wystarczy remont.