Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku

Opinie do artykułu: Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku.

Kiedy 1 września zadzwoni pierwszy dzwonek, nie wszyscy uczniowie będą niechętnie szli do szkoły. 700 z nich zacznie naukę w najnowocześniejszej placówce w Polsce, która znajduje się na gdańskim Ujeścisku. Wybudowana w dwa lata publiczna Szkoła Podstawowa nr 12 przy ul. Człuchowskiej , w gdańskiej dzielnicy Ujeścisko, spełnia nie tylko wyśrubowane unijne normy, ale także większość marzeń młodych ludzi o idealnym miejscu do nauki.700 uczniów, w wieku od 6 do13 lat, będzie tu korzystać z kilku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ujeścisko...

Może i ładne osiedle, ale to za......pie. stamtąd wyjechać w godzinach szczytu , to koszmar. Współczuję ludziom tam mieszkającym.

hehehe, tak wy to sobie możecie w gdyni tłumaczyć, hala jest w granicach Sopotu (przez głupote warszawskich urzędasów) więc Gdańsk nie ma hali, ale się uśmiałem, a pieniądze na budowę przekazał Sopotowi charytatywnie hehehehehe

nie najnowocześniejszej, tylko największej: rudolfowa propaganda

o ile mi wiadomo, to ta hala w 100% znajduje się w Sopocie, więc póki co nic nie macie !!

popieram, poczytaj może tu na trojmiasto.pl jest dział ZDROWIE !!! szkoda słów...

hehehe

"Poproś swojego prezydenta to może i wam jakąś hale zbudują..." - no i jestem w szoku, bo okazuje się, że szczurowa propaganda ukrywa przed swoimi obywatelami niewygodny fakt powstawania na terytorium "wroga" największej i najnowocześniejszej hali widowiskowo-sportowej hehehe, polecam odłaczenie się od propagandy, ruszenie 4 liter z domu, w pierwszej kolejności w kierunku Gdańska Żabianki, gdzie już za pół roku ukończona będzie budowa najnowocześniejszej hali w kraju

Sami eksperci :)

rozmazane tło, perspektywa zoom'u, ucięty miś ;)

tzw. perspektywa zoom'u

czuli przybliżenie na maksa i trach trach trach.

jedyne normalne zdjęcie to sala gimnastyczna.

hehe bardzo śmieszne...

a to boisko jak baltic arene... ulżyło Ci ??? powyżej pisali o kulturze, ale widze że gdańsk się nie zmieni ! Poproś swojego prezydenta to może i wam jakąś hale zbudują...

Czemu tylko dzieci z ujescislka??????????!!!!!!

JA chodze do szkoly baletowej w gdansku i mieszkam na oruni gornej i do mojej szkoly byly rekrutacje dla wszystkich dzieci!! chetnych bylo ponad 1000 ale wybrano tylko 24 osoby min mnie a tu jest bez rekrutacji i tyko dla dzieci z poszczegolnych ulic(Białostockiej, Tadeusza Bramińskiego, Tadeusza Borowskiego, Ciechanowskiej, Częstochowskiej, Stanisława Dąbka, Aleksandra Dulina, Gorzowskiej, Andrzeja Huenefelda, Jeleniogórskiej, Kaliskiej, Wacława Kłoczkowskiego, Koszalińskiej, Lubelskiej, Łódzkiej (nr parzyste), Nowosądeckiej, Ostrołęckiej, Piotrowskiej, Płockiej, Kazimierza Porębskiego, Przemyskiej, Radomskiej, Jerzego Świrskiego, Tarnowskiej, Józefa Unruga, Wadowickiej, Warszawskiej od nr 52 - parzyste i od 41 - nieparzyste, Wieżyckiej, Zamojskiej oraz Jerzego Zwierkowskiego)to nie jest sprawiedliwe!.w imieniu dzieci z calego gdanska prosze o zmienienie tego
PS baletowka jest lepsza wlozono w nia 200 mln zlotych
za rok ma byc w niej wieksza scena niz w operze baltyckiej!!wiec spadac z tym artykulem!!(scena ma kosztowac 100mln zl!)

a jakiś czas temu był artykuł w którym wyczytałem że w każdej sali będą tablice elektroniczne zamiast tradycyjnych białych czy czarnych, do tego telebim w sali gimnastycznej, tutaj nic takiego nie piszą - czy powodem jest tradyccyjnie uboga wiedza dziennikarzy trojmiasta.pl czy faktycznie tego nie będzie??

Ja też biję brawo, ale dla szkoły

Gdańskowi biłbym gdyby miał wszystkie takie szkoły albo chociaż planował tak wyremontować wszystkie. Propagandy nie trzeba, wyścigów także. Cieszmy się z tego co mamy i szanujmy innych. Zwłaszcza z tym szacunkiem jest u nas katastrofalnie.

6-13 lat na bank beda mialy tipsy

jasne, z porebskiego

a jak sie niby maja tam dostac, jak nie ma drogi łączącej zakoniczyn z ujesciskiem?

doskonale, są boiska, pozwoli to wychowac silnych i krzepkich męzczyzn, w przyszłości beda oni wykonywac prace fizyczne na rzecz ojczyzny

Nareszcie, nareszcie, nareszcie

Ta szkoła była tam BARDZO potrzebna. Brakuje jeszcze przedszkola na Ujeścisku!
Możliwe też, że w jakimś stopniu zmniejszy to korki na Warszawskiej i Łódzkiej, ale to trudno przewidzieć.