Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku

Opinie do artykułu: Nowoczesna szkoła rusza na Ujeścisku.

Kiedy 1 września zadzwoni pierwszy dzwonek, nie wszyscy uczniowie będą niechętnie szli do szkoły. 700 z nich zacznie naukę w najnowocześniejszej placówce w Polsce, która znajduje się na gdańskim Ujeścisku. Wybudowana w dwa lata publiczna Szkoła Podstawowa nr 12 przy ul. Człuchowskiej , w gdańskiej dzielnicy Ujeścisko, spełnia nie tylko wyśrubowane unijne normy, ale także większość marzeń młodych ludzi o idealnym miejscu do nauki.700 uczniów, w wieku od 6 do13 lat, będzie tu korzystać z kilku ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

piekna szkoła!

Naprawde piekna. Zazdroszcze dzieciakom i nauczycielom:))
Gratuluję.
gdynianka

Podstawa to dyrekcja takiej szkoły i zaplecze pedałgogiczne. Jeśli poprowadzą to ludzie z głową może być całkiem nizły efekt.

Nie chcę nawet rozwijać wątku pt. "co będzie jeśli będzie inaczej..."

byle tej szkoły nikt nie zamazał sprajami. Wandali łapać.

dziekujemy

to jest szkola z bajki a nie jak nie ktorzy dryktorzy zachwalaja swoje szkoly jako z bajki a sam przeciwienstwem i kadra pedgogiczna jest do niczego bo tak jest w szkole podstawej nr 29 ktora ma sie szkoly z bajki

:)

Zdjęcie schodów - co to wogóle ma być?! No ale cieszy fakt, że eksperymentuje z nowymi technikami, kto wie może coś z tego będzie. Główne zdjęcie nawet trzyma poziom.
Piękny cumulus humilis nad tą szkołą.
Nie dociera do mnie zdjęcie z drzwiami.
Zdjęcie z klockami ciekawe ale dlaczego temu misiu ucięto kawałek główki? Jakieś dziecko to oglądnie i się przerazi.
Pomysł ze stojakami na rowery nawet ciekawy ale ławka psuje całokształt.

zamki elektroniczne

w szkole podstawowej to już coś. nawet supernowy gamch polibudy ma zamki na zwykły klucz, ale szafeczka z kluczami jest na karte, buahahahahahahah:)))

DROGA

a co z budowaną drogą prowadzącą do tej szkoły???? czy tez będzie otwarta od 1 września?? i czy juz pozostania taka z płyt czy jeszcze coś zmienią???

błąd w artykule... ??? no nie wiem, nie wiem...

mama: "synku ubierz rowerek i zaprowadź go do sztni"

synek: "mamo, a co ze mną ?"

mama: " ty synku zaliczasz się do innych obiektów !"

SZKOŁA O ZAOSTRZONYM RYGORZE

szby których nie można stłuc ??? zamki na karte ??? a w ogóle to takie szyby istnieją ??? po co w szkole zaplecze na catering ??? i szatnia dla rowerów ??? stalowe ogrodzenie ??? ochrona ??? litości tam się będą uczyć dzieci, a nie recydywa...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

hehe

rozumiem że będzie szatnia dla roweró !!! i jak w artykule napisano "innych obiektów" czyli w tym przypadku uczniów...

No i pierwsza wpadka po obejrzeniu zdjęć - stojaki na rowery "tzw łamacze kół" które nie nadają się tak naprawdę do niczego i wyuczają brzydki nawyk zapinania rowerka za koło ;-) a jak będą starci to się będa dziwić że w stojaku jest koło a nie ma ramy z tylnym kołem.
Żenada.

;/

po co dzieciom w wieku 6 lat sale z komputerami i internetem ? ;/ zróbcie takie gimnazjum albo liceum a nie podstawówke ;/

nie będzie dojazdu !!!

ze strony zakoniczyna, będącego w rejonie szkoły, nie będzie chodnika i drogi dojazdowej.
a dokładnie to droga jest, ale jest zagrodzona na odcinku ~100m przez plac budowy.
resztę dróg robią też byle jak, na szybkiego.
najlepsze, że drogi nie były pomysłem miasta tylko zrozpaczonych mieszkańców, którzy nagłośnili problem.

szatnia dla rowerów ??? to coś takiego wogule jest...

a dla uczniów nie będzie... ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A zdjęcia przednie!!

Widzę, że pan fotograf, który nawet pod artykułem raczył zamieścić swoje zdjęcie, zna tylko jedną perspektywę i na zdjęciach nie pokazał nic. Zamazany pierwszy plan i na drugim nic istotnego. Żadnej perzestrzeni. Duszę się w tych zdjęciach. Najlepesze jest zdjęcie stołówki, boiska i schodów :D I te klocki też całkiem ciekawe :D Nie pokazał Pan niczego. A to zdjęcie z aparatem proszę schować...

poprawiam...

ciekawe, czy będzie sala od polskiego ???

ul. Człuchowska?

Nie ma takiej ulicy na mapie trojmiasta.pl ://
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tam jest przecie wykladowy niemiecki...

no i histroria oczywiscie tez

prysznice?

zawsze w szkolach byly, gorsze lub lepsze, tylko nigdy nie bylo czasu zeby sie wykapac po wf przed nastepna lekcja.
no i wszystkie laski zawsze byly "niedysponowane" bo im sie tipsy polamia i cwiczyly w tym samym czym chodzily caly dzien a po wf sie perfumowaly...

ciekwaski...

ciekawe, czy będzie sala od niemieckiego ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1