Nowy admin na forum ;)

Hej forumowicze,
jak już na pewno zauważyliście trochę pozmieniało się w administracji forum.
Jestem nowym adminem i postaram się działać tak abyście byli w pełni zadowoleni z użytkowania serwisu.
Niestety wiąże się to z kilkoma zmianami do, których trzeba będzie się przyzwyczaić.
Postaram się być na bieżąco z wątkami oraz wiadomościami od was ale mam do was prośbę.
Jeśli tylko zauważycie spam na forum kliknijcie zgłoś do moderacji, jeśli z jakichś względów nie będę odpowiadał na posty skierowane
do admina piszcie na forum@trojmiasto.pl przyśpieszy to odpowiedź.
Jeśli będziecie mieli wątpliwości co do powodów usunięcia waszego wątku lub opinii to też piszcie na ten adres a na pewno wyjaśnię wam co i jak.
Mam nadzieję, że przyzwyczaicie się do mnie i korzystanie z forum w dalszym ciągu będzie dla was frajdą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Nowy admin na forum ;)

Twórca absurdów ma w swoich zbiorach tzw pisowskie gotowce, które zawsze są aktualne i znajdują odzew wśród forumowej gawiedzi. Wystarczy że zrobi taką wrzutkę w rodzaju katastrofy smoleńskiej czy aborcji. Patrz alfabet pisuara. Tego rodzaju wątki po wrzutce na forum żyją własnym życiem. On tylko od czasu do czasu dokłada tam na zasadzie kopiuj/wklej te swoje dysonanse, markery. Na zasadzie podpisania listy płac, od czasu do czasu tryśnie jadem w nieświadomego niczego dyskutanta . Ze swojego zaś zbioru epitetów zaczerpniętych z przemówień Kaczyńskiego, potrafi tak zaprogramować swój komputer, by ten wybiórczo odgryzł się adwersarzowi. Stąd te resortowe dzieci, sorty i temu podobne głodne kawałki. To wszystko jest tak poukładane, że sprawia wrażenie logicznej całości.
Wniosek z tego niestety jest dość ponury. Twórcy IV RP właśnie podjęli ustawę o tzw obronie terytorialnej, której zadaniem jest miedzy innymi walka z dezinformacją. Takich Zetjotów czy twórców absurdów możemy spodziewać się zatem w internecie na każdym kroku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ Mikro:
>I jeszcze raz do Chmurki. Dawno Cię tu nie było. Wybierz, powiedzmy: 5-10 z 70 wątków Łowcy. Przeczytaj od początku do końca. Może zrozumiesz.

Nie było mnie przez chwilę. Wystarczyło, żeby pogubić się w wątkach Łowcy, więc przestałam do nich zaglądać. Nie zamierzam nadrabiać zaległości ;) I tak nie zrozumiem, o co chodzi Łowcy. A o co chodzi Tobie, rozumiem bez dokładnego czytania nowych wątków (wystarczy mi to, co było wcześniej). Cross napisał, co trzeba zrobić. Dyskusja przynosi skutek odwrotny do zamierzonego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@ Mikronezja

Ad naziści, faszyści etc.

Wyłóżmy pełny kontekst na ławę, Świat sklada się z ludzi, z konkretnych jednostek, którzy realizują swoje idee, więc ponoszą za nie odpowiedzialność, a także odpowiedzialność za to, że dopuszczają negatywne działania innych.

W reżimach lewicowych, socjalistycznych, takich jak komunizm, faszyzm, nazizm, manipulowano wielkimi masami ludzkimi w celu stworzenia nowego człowieka walcząc z dotychczasowymi tradycjami. Jedni ludzie poddawali się manipulacjom inni nie. Tych niewygodnych, nie odpowiadających realizowanym celom eksterminowano. Kosztowało to setki miliony istnień.

Potem wynaleziono nowy sposób, by utrzymać status quo - likwidację dzieci poczętych.
Tu też mamy do czynienia z manipulacjami na megaskalę. Oferuje się, gdy brak prawdziwych dóbr, inne sposoby dla komfortu - aborcje i środki antykoncepcyjne jako środki medyczne i angażuje w to lekarzy.
Ciąża to nie choroba więc angażowanie w to medycyny jest skandalem, kłamstwem i manipulacją. Zabójstwa na masową skalę to domena reżimów lewicowych, stąd uzasadnione jest określenie ludzi takie dzialania wspierających mianem nazistów. Masowe ludobójstwo jest faktem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdecydowanie poświęcacie twórcy absurdów zbyt dużo uwagi a jego to kręci. Jedynym sposobem pozbycia się trolla jest sprawić żeby umarł z głodu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nic nie napisałam o usuwaniu:
>I nikt nie zabroni mi chyba tu napisać, że mnie to denerwuje, prawda?
Wyraziłam swoje zdanie. Kulturalnie :)

@ Mikro:
>Chmurko, to do Ciebie jeszcze: można nie zaglądać do jakiegoś wątku, ale jeśli ktoś zakłada średnio 2 dziennie, to nieliczne inne giną gdzieś pomiędzy tamtymi, nie mówiąc o tym, że w tych innych Łowca - oczywiście - też sprzedaje swoje mądrości.

Jeśli nie będziemy do nich zaglądać, to same "spadną". No chyba, że Łowca zacznie dyskutować sam ze sobą ;)
W przypadku obraźliwych wpisów jak najbardziej jest podstawa do ich usunięcia, natomiast nie widzę powodu, żeby usuwać wpisy, które komuś wydają się głupie czy denerwujące.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

>Gratuluję, zwołajcie jeszcze konsylium latarskie, drodzy doktorzy i fachowcy, w realu, to się poznacie.

Ależ my się w większości znamy w realu. Powiem Ci więcej, Łowco, nawet ze sobą rozmawiamy poza forum. ;P

A jaki to ma związek z byciem przeze mnie nazistą czy rasistą? Porównujesz mnie, maluczką, do znanych postaci historii świata? Opamiętaj się, Łowco, dokąd zmierza Twoje myślenie? A tak swoją drogą: nie powiedziałeś czy masz - poza jednym synem - więcej dzieci? Ile razy dopuściłeś się "zabicia" niepoczętego dziecka zakładając prezerwatywę, albo unikając małżeńskiego sexu? Jeśli coś zarzucasz innym, jeśli coś krytykujesz, popatrz najpierw na siebie z łaski swojej, panie idealny :/

I jeszcze raz do Chmurki. Dawno Cię tu nie było. Wybierz, powiedzmy: 5-10 z 70 wątków Łowcy. Przeczytaj od początku do końca. Może zrozumiesz.

Swietnie, to ja najpierw wkleję to do czego odnosił się mój wpis, tylko dokładnie to przeczytaj.

"Ja pierd*olę - bo już innego określenia nie mogę tu użyć! Łowco! Ile masz dzieci? Tyle, ile "Bóg dał"? Czy wyobrażasz sobie, jak wyglądałby świat, gdyby antykoncepcja nie istniała? Zapewniam Cię - niedopuszczanie do poczęcia nie ma nic wspólnego z zabijaniem."

A teraz mopja interpretacja:

>>Jak wyglądałby świat, gdyby Lenin, Stalin, Hitler i Mao nie wytłukli kilkuset milionów ludzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wygląda na to, że pamięć u Łowcy niezwykle krótka :/
Obraża ludzi i natychmiast o tym zapomina...

Chmurko, to do Ciebie jeszcze: można nie zaglądać do jakiegoś wątku, ale jeśli ktoś zakłada średnio 2 dziennie, to nieliczne inne giną gdzieś pomiędzy tamtymi, nie mówiąc o tym, że w tych innych Łowca - oczywiście - też sprzedaje swoje mądrości.
I nikt nie zabroni mi chyba tu napisać, że mnie to denerwuje, prawda?

Edit: Dzięki, Aradash :)
Przynajmniej widzę, że pamięć mam dobrą, znacznie lepszą od Łowcy, 3 minuty mi to zajęło ;)

ła: "GDZIE ? Czekam na dane."
mi: "Proszę bardzo: "

o ho ho ho ho !
pięknie zaorane! :D

Już myślałem że tylko ja tak potrafię :D Masz plusa :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

> Podaj także, gdzie napisałem, że jesteś nazistką, szantażystką, etc.

Proszę bardzo:

@ Mikronezja

Przecież ty jesteś czystą rasistką, nazistką. Przyjmujesz jakieś dziwne kryteria typu, "Co by było, gdyby babcia miała wąsy?"

http://forum.trojmiasto.pl/Wyskrobac-wszystkich-t700831,1,30.html

" @ Mikronezjo,

" gdyby Sadyl miał..."

A co to za logika rozumowania w postaci "Gdyby babcia miała wąsy..."
Czy ty naprawdę uważasz,że można stosować takie chwyty poniżej pasa?
Przecież to jest szantaż, moralny. Widzisz sieibie jako szantażystkę ?"

http://forum.trojmiasto.pl/Do-chrzescijan-uczestniczacych-w-Czarnym-Protescie-t701165,1,30.html

>Łowcę można zniechęcić i to skutecznie do odwiedzania tego forum. Punktujcie go na każdym wpisie, dręczcie, podpuszczajcie, nękajcie nowymi wątkami które go rozjuszają....

To będzie pożywka dla niego, żeby założyć kolejny wątek skierowany personalnie do któregoś z forumowiczów. Już takie powstały.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

@ Mikronezja

A możesz mi przytoczyć choć jeden przyklada argumentu, a przez argument rozumiem nie dowolny wpis lecz rzeczowy,merytoryczny, argument, poparty sprawdzalnymi dowodami, z którym się nie zgodziłem ?

Podaj także, gdzie napisałem, że jesteś nazistką, szantażystką, etc.

GDZIE ? Czekam na dane.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

>Im nie chodzi o dyskusję, lecz o uniemozliwienie dyskusji. Wystarczy przyjrzeć się taktyce formułowania wpisów.

Z Tobą się nie da dyskutować. ANI JEDEN RAZ nie zgodziłeś się z kimkolwiek. To nie jest dyskusja, to jest udowadnianie, że Twoja racja jest jedyna i słuszna :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

>w sumie, wg. tego imbecyla jestem totalitarystą
To słowa Aradasha.
Ja jestem - wg Łowcy: nazistką, rasistką i szantażystką. Chmurko, naprawdę uważasz, że "wystarczy nie zaglądać"? :/

jesli po ostatnim zdaniu nie miało byc-

:)D

to
AVE CESAR!

Słusznie czynisz waćpani, nie czytając, można się przecież zarazić wywrotowymi ideami.

Gratuluję, zwołajcie jeszcze konsylium latarskie, drodzy doktorzy i fachowcy, w realu, to się poznacie.

Kapitalnie się odkrywacie z waszymi kompleksami, dysonanse poznawcze aż huczą. Jak ktoś śmie kwestionować jedynie słuszne zapatrywania!!!

racja..wiemy to ,ciezko było sie powstrymac

ale to tylko woda na młyn rodem z Hogwardu

zamek:)