Noże w kurach

Temat dostępny też na forum: Noże w kurach
Opinie do spektaklu: Noże w kurach.
David Harrowerprzekład Piotr Sommerobsada:Młoda Kobieta - Małgorzata BrajnerWilliam - Michał KowalskiGilbert - Igor Michalskireżyseria - Rudolf Ziołoscenografia - Andrzej Witkowskipremiera 14 grudnia 2002 roku w Teatrze na Targu Węglowym"Noże w kurach" zostały wystawione w Stanach Zjednoczonych, Kanadzie,Norwegii, Danii, Szwecji, Austrii, Francji i w Niemczech, gdzie w 1998 rokusztuka została ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

DOPRA SZTUKA!

faktycznie niektore sceny sa szokujace aczkolwiek cala sztuka wzywa do refleksji
niektorych moze rowniez oburzyc postawa wobec boga..
mam 1 pytanko: moze mi ktos przypomniec do czego porownaniem bylo wbijanie noza w piers kury?? dziekuje

oj sztuka sztuka

pomysł moze dobry, ale przejaskrawiona gra aktorska. teart ma pochłaniac widza(so,so. przynajmniej ja tego oczekuje), a tu nie wciągnbęło.świetna minimalistyczna sceneria, dobre efekty dźwiękowe,odważna realizacja, ale jakoś brak w tym wszystkim spójnośći.ehhh

tak sobie

nie uważam tego spektaklu za rewelację, choć opłacało się go obejrzeć (widziałem go z pięć lat temu!). Był bardzo ciekawie zrealizowany - zarówno aktorzy jak i widzowie musieli pomieścić się w przestrzeni Dużej Sceny. Sztuka według mnie była jednak przegadana, ale pojawiło się w niej wiele ciekawych refleksji.

Kurnik ze zlotym jajem

Kwintesencja teatru w jednym spektaklu-oto noże w kurach.
polecam

Inne tematy z forum

Stosunki na szczycie (42 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . Miłosne zagadki za nasze podatki! Sir Clive...

Ciemności kryją ziemię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ciemności kryją ziemię . CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ Na podstawie powieści...

Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Na gorącym uczynku, czyli Kolejny wieczór kawalerski . "Na gorącym...