O co w tym wszystkim chodzi ?

Czy nie macie czasem wrażenia, że świat zwariował ? A właściwie ludzie, którzy popełniają przestępstwa, oszukują i rozpętują wojny lub po prostu kłamią.
Jakby tak stanąć i zastanowić się, to można dojść do wniosku, że ludzie nie są normalni. Czy nie uważacie, że to strata energii ? Gdyby ci ludzie zamiast zabijania zajęli się sztuką, astronomią lub nawet geologią czy świat nie posunąłby się do przodu. Nie rozumiem dlaczego tak się dzieje. Nawet jeśli ktoś rodzi się w rodzinie "patologicznej" czy nie ma własnego rozumu, a może nie ma odwagi by wziąść życie w swoje ręce...
I czy tak trudno powiedzieć komuś prawdę, bez względu na to jaka by ona była. Albo zanim kogoś się uderzy, czy nie lepiej wtedy wyjść i kopnąć śmietnik. Czy naprawdę człowiek niczego się nie nauczył ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: O co w tym wszystkim chodzi ?

a co Ty robisz w tym kierunku żeby było lepiej?

Po prostu pracuję nad sobą, jak mi coś nie wyjdzie nie zwalam winy na innych i idę dalej. Nie potrafię kłamać, chociaż przez to miałam wiele przykrości. Staram sie pomagać ludziom, w miarę własnych możliwości. I pomimo tego, że spotkałam się w swoim krótkim życiu z nienawiściąi zawiścią, wierzę w ludzi.
Myślę, że po pierwsze trzeba zacząć od siebie, a potem uświadamiać ludziom, że można żyć inaczej. To wszystko wymaga niestety wysiłku i nie każdy się na to decyduje.

Człowiek nie jest istotą idealną i nigdy nią nie będzie. Ale przy odrobinie wysiłku i dobrej woli możnaby sobie nawzajem ułatwić zycie. W tym problem, że większośc Polaków ma taką mentalność: "niech inni wpierw coś zrobią, ja poczekam i zobaczę, to może też zrobię".

nikt nie ejst na 100% normalnyh ten, kto tak mówi o sobie kłamie lub jest świrem. Każdy ma swoje uzależnienia jedni większe drudzy mniejsze.
A świat zmienia sie wraz z nami i nikt nie wie jacy będziemy jutro. Poza tym Ci którym naprawde zależy by było wszystkim dobrze nie mogą nic zrobić czemu - polecam satrożytnych myślicieli, zwłaszcza ich rozważania nad demokracją " najgorszym z możliwych usroju"...

Ludzie niestety nie sa idealni, ale po to zyjemy by sie udoskonalac:))Oczywscie proponuje zaczac przede wszytkim od siebie, a potem emanowac doboscia i miloscia, zarazac nimi ludzi,sprawiac by inni czuli sie potrzebny, by wiedzieli ze maja w nas oparcie itp.
Jesli my bedizemy lepsi to i otaczajacy nas swiat bedzie lepsiejszy:))

Inne tematy z forum

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

Czy brak zainteresowania to normalne? (22 odpowiedzi)

Witajcie Mam ponad 20 lat, jestem w sumie młodą ciekawą świata dziewczyną i ...nie interesuję...

Żonaci mężczyźni poszukujący "Przyjaciółek" (94 odpowiedzi)

Może mi ktoś przełożyć na babski rozum jak to jest. Jest się w związku kocha się żonę, szanuje...