To ja dołożę drugie 5kg. Choć po tych słodkościach, które właśnie pochłaniam będzie już 6.
A tak na poważnie chętnie dołączę tylko na czym miałoby polegać to wspólne gubienie. Forumowa grupa wsparcia czy raczej wspólne spacery, bieganie itp?
Ja mam do zrzucenia aż 15 :) Więc najlepiej byłoby zacząć biegać !!! I coś robić, bo niedługo wiosna. Jakieś pomysły? Wolne terminy? I od razu mówię, że dopiero zaczynam przygodę z bieganiem.
wiem, że można ale leń się mnie trzyma.. naprawdę chcę, chcę! lubie zdrowe jedzenie, lubie sie poruszać ale tak do ostatku sił - lubie ten stan zaraz po mmm ;) i tak się mnie trzyma tydzień, a po tym mi przechodzi na miesiąc ;/
a jak zaczynałeś, i jak jest teraz ?
siłownia, bieganie, racjonalne odżywianie ?
w zasadzie to masa jest, chętnie bym ją w mięśnie przemieniła..
wiadomo nie od dziś - mięsień cięższy od tłuszczu, więc liczę bardziej na utratę centymetrów niż wagi ;)
Jeśli ktoś chce pozbyć się do wiosny kilogramów to:
1. zapominamy o słodyczach
2. zapominamy o wszystkich słodzonych napojach i pijemy niegazowaną mineralkę.
3. codziennie przez min 30 minut biegamy, skaczemy na skakance, robimy pajacyki co komu wygodnie tak żeby po treningu koszulka była mokra od potu. Oczywiście pierwsze 2 tygodnie przyzwyczajamy organizm do wysiłku i treningi powinny być krótsze.
4. jeśli chcemy towarzystwa w ćwiczeniach zapisujemy się do jakiegoś klubu lub bierzemy sąsiada. NIE SZUKAMY TOWARZYSTWA PRZEZ INTERNET.
Zaczynałem z 15kg bagażem ,początki były trudne bo nie miałem z kogo brać przykładu a biegać trzeba się nauczyć by szybo się nie zniechęcić. .Nie chodzę na siłownię ale dużo biegam po okolicy , a jak jest teraz ? Uczestniczę we wszystkich zawodach biegowych jakie są w trójmieście i cieszę się dobrą kondycją :)
z tłuszczu mięśnia nie zrobisz , trzeba to spalić :)
No to gratulacje ! ;)
W niedzielę o poranku było przecudownie - tak rześko ;) aż się chciało biegać, szkoda że ja miałam inne plany, że nie było czasu .. ;(
Ale poprostu przy wzroście 166 mam około 60 kg (+/-1) i wiem, że mogę mieć taką wagę nadal, ale jednocześnie będąc posiadaczką dobrze umięśnionej sylwetki ;)
Nie minusowałem Twojego wpisu ale :
1. Napój gazowany nie jest problemem np gazowana woda mineralna. Problemem są napoje słodzone i nie ma znaczenia czy są gazowane czy nie.
2. Po odstawieniu słodzonych napojów może ubyć 3 kg ale raczej nie w ciągu tygodnia tylko miesiąca.
Przy odpowiednio dobranej diecie(restrykcyjnej) wielkiej ilosci wody, odpowiednio dobranej intensywnosci treningu maksymalnie mozna spalic od 1kg,1,5kg tluszczu tygodniowo. Zalezy jeszcze od ilosci masy miesniowej im wieksza tym szbsze spalanie. NIe wiem jak ludzie gubia 18 kg w dwa miesiace... nie wiem!:(
1kg to max przy normalnym funkcjonowaniu, 7000kalori na kg .W początkowej fazie może się jedynie tylko wydawać ,że idzie więcej ale to woda i zaległości w jelitach :) .Wniosek jest taki jemy 1500 plus godzina biegania 600kcal i mamy 1 kg mniej po tygodniu :)