OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Chciałbym dowiedzieć się czegoś o tej firmie czy ktoś z Was był na rozmowie lub dostał tam posadę???? Jakie wrażenia?? Czy firma wiarygodna??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: OIE Support - Laureate International Universities/HAYS

Ja tez bylam tydzien temu na 1 rozmowie i sie do mnie nie odezwali jeszcze wiec jestem ciekawa czy odzywają się tylko do tych ktorych chca zaprosic na 2 etap czy z negatywna opinią też dzwonią, wiecie cos moze na ten temat?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W sumie była bardzo podobna do pierwszej, ale krótsza i zdecydowanie mniej ciekawa. Pytania standardowe, co by było gdyby...jakie masz cele w życiu...gdzie się widzisz za parę lat itp. Rozmowę przeprowadzało ze mną dwóch managerów, Polaków. Decyzja miała być podjęta po rozmowie, ale że w firmie panuje teraz przedświąteczne urwanie głowy, przełożyli ją na jutro.

Ja miałam wczoraj rozmowę, ale tę pierwszą.

Do mnie też dzwonili, ja mam drugą rozmowę w piątek rano. Daj znać jutro jak będziesz po, jak ta rozmowa wygladała :), bo też jestem ciekawa na czym ona polega ;).

W końcu się odezwali, mam rozmowę z panią z HR jutro. Nie wiem, czy to będzie ostatni etap, czy już się zdecydowali na mnie, czy zdecydują się dopiero po rozmowie i znowu trzeba będzie czekać kolejny tydzień, wyjaśni się pewnie jutro.

ja byłam na rozmowie w piątek. powiedzieli, że odezwą się już na początku przyszłego tygodnia. więc powinno to byc jakos na dniach. zobaczymy. poki co cisza.

Moja aplikacja poszła z Hays do nich w piątek po południu dopiero, więc sobie pewnie trochę poczekam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z drugiej strony chcą zatrudniać od 14 stycznia, więc powinni zamknąć sprawę przed Nowym Rokiem, na to liczę. Jedna z managerek wspomniała na rozmowie, że będą się odzywać jeszcze przed 21 grudnia, ale ją babka z HR prosiła, żeby nie obiecywać konkretnych dat. Mnie już trzeci tydzień rekrutują.

Ja na razie wciąż czekam na zaproszenie na rozmowę, ale facet z Hays mnie uprzedzał, że w okolicy świąt w firmie jest jak... jak w każdej firmie w okolicy świąt, więc może się to poprzesuwać.

Ja byłam na rozmowie w OIE w czwartek. Jak na razie nie mam żadnej odpowiedzi. Czy odzywali się już do kogoś??

ja tez ide narozmowe juz do ie, jak dla mnie to kasa niezla prawie tysiak wiecej niz mm teraz a robie to samo...

Tak, jest jeszcze jedna rozmowa z dyrektorami, na której podobno wszystko się wyjaśnia.
Mało, bo 3 000zł brutto, czyli około 2 200 na rękę, to raczej nie za wiele jeśli by się miało pracować tylko tam. Na szczeście babka mi dzisiaj powiedziała, że godziny pracy są elastyczne, i że można pracować gdzieś na pół etatu, a mi zależy na zachowaniu swoich prywatnych lekcji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A po rozmowie z Haysem i pierwszej rozmowie w OIE jest jeszcze jakiś kolejny etap rekrutacji? Czy po prostu odpowiedź?
Mało płacą, to znaczy? Coś słyszałam o 3000 brutto, ale nie wiem czy to prawda.

Ja tydzień temu dostałam pozytywną odpowiedź od Hays, dzisiaj byłam na rozmowie, tej pierwszej. Mają się odezwać na początku następnego tygodnia, bo im się dość śpieszy.
Sama firma mi się spodobała, rozmowa była niestresująca, szkoda tylko że tak mało płacą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mam pytanie, dostałam pozytywną opinię od Hays i czekam. Warto?

Hays znowu wypuścił dużo ogłoszeń na stanowisko Enrolment Advisor. Czy ktoś ma informację ile osób planują przyjąć?
No i pytanie do pracujących - warto czy nie ??

To prawda. Nie można tam mówić po polsku, mimo że pracowników - obcokrajowców w Gdańsku jest może z 5 osób na ponad 100. Pracowałam tam i nie polecam. Zarobki są ok jak na polskie warunki, ale tylko dla osób które nie miały wcześniej doświadczenia zawodowego! Menadżerstwo tylko wymaga od Ciebie co raz więcej i więcej, a podwyżek nie widać. Z chęcią rozstałam się z OIE Support.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tego co wiem dyskryminują tam pracowników i zakazują języka polskiego.
Czy to prawda?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Firma działa i będzie niedługo znacząco się rozbudowywać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Splajtowała? Co za bzdura...

Inne tematy z forum

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...