OMIJAJCIE firmę "GLIWA"
Jestem jedną z wielu poszkodowanych przez KBS "GLIWA". Jest to firma niewiarygodna, wręcz oszukańcza. Zawarłam z nimi umowę na budowę małego domu drewnianego „pod klucz”. Nie wywiązano się praktycznie z żadnego punktu umowy mimo terminowych wpłat z mojej strony. Ostatecznie zażądałam szczegółowego harmonogramu budowy z podpisem Mirosława Gliwy. Mimo podpisanego zobowiązania, prace pozostały na wykonaniu fundamentów i postawieniu ścian. Tak rozpoczętą budowę pozostawiono na zimę. Sprawę oddałam do sądu uzyskując wyrok nakazujący zwrot poniesionych przeze mnie kosztów plus odsetki. Wyrok uprawomocnił się i ostatecznie sprawa jest u komornika. U komornika jest powyżej 20-tu pokrzywdzonych przez GLIWA, a firma posiada puste konta. Firma KBS GLIWA w Gdańsku przechodziła wiele zmian personalnych i zmian statutowych patrz rejestr KRS. Na czynnej stronie internetowej sugerują ciągłość działalności od 1994 roku. Konsorcjum Budownictwa Szkieletowego zarejestrowano w listopadzie 2004. Mimo kolejnej zmiany nazwy miałam ostatnio informację o następnym pokrzywdzonym. Dysponuję pełną dokumentacją w tej sprawie.