OSZUST Z MIODEM

Chciałabym w tym miejscu ostrzec wszystkie starsze osoby i nie tylko otóż złodzieje znaleźli nowy sposób na okradanie innych mianowicie miód dla syna/córki. Dzisiejszego ranka do drzwi mojej babci zapukał mężczyzna który powiedział ze ma paczkę dla córki : miód który zamawiała i trzeba zapłacić 190 zł. A babcia jak to starszy człowiek, szybko szybko i zapłaciła!!!! Oczywiście okazało się że ani córka ani wnuczki nie zamawiały żadnego miodu!!!!I babcia została z 12 szt miodu i lżejsza o 200 zł. Przeszukując internet doczytałam się że w całej Polsce w ten sam sposób ludzie zostali oszukani!!!! Jeśli to czytasz to ostrzeż dziadków, rodziców czy najbliższych aby nie dali się tak oszukać!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: OSZUST Z MIODEM

Współczuję, ale też nie rozumiem jak ludzie mogą być tak naiwni i nawet nie pomyślą, żeby zadzwonić do dziecka i zapytać, czy faktycznie coś zamawiało... Mam dziadków, którzy mają powyżej 80 lat i sami byli w szoku, że ludzie dawali się nabrać na te wszystkie dotychczasowe sposoby oszustów. Może warto rozmawiać ze starszymi osobami w swoich rodzinach, żeby Ich uczulić skoro sami nie wpadną na to, żeby sprawdzać takie informacje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: OSZUST Z MIODEM

stary numer, z lat 90
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...