byłem w Manopello dwa razy, w Turynie w 2015 widziałem Całun Turyński- z naukowego punktu widzenia niesamowite jest to
że te dwa płótna w 100 % się na siebie nakładają. Chusta z Manopello powstała w cudowny sposób na bisiorze materiale na którym nie da się malować, co więcej wizerunek jest widoczny z dwóch stron, a między delikatnymi nićmi tkaniny nie ma śladów farby co jest niemożliwe w przypadku gdyby to był wizerunek namalowany ludzką ręką. będę chciał się wybrać na film bo na pewno jest ciekawy. czasem ktoś mówi, że pokażcie mi dowody na istnienie Boga- no właśnie to są między innymi dowody - Całun i Chusta z Manopello- tylko że bardzo wielu ludzi nie chce ich przyjąć, dlaczego? bo trzeba by było uznać istnienie Boga i się nawrócić, a łatwiej jest żyć w grzechach i z pychą twierdzić: "Boga nie ma". Tak się składa, że jest i zostawił mnóstwo dowodów na to że istnieje, choćby otaczający wszechświat, po którym można rozpoznać jak wielki jest Stwórca. Wielu naukowców, fizyków właśnie badając wszechświat i widząc w nim porządek i harmonię uznało, że musiała istnieć siła wyższa, która to wszystko zrobiła. Bóg dał wystarczająco dowodów, że Jest i nikt się nie będzie mógł wymówić: ja nie wiedziałem...
54
3