W weekend wróciłem z nart biegowych. Jesli chodzi o organizacje rewelacja, nasi instruktorzy bardzo Cierpliwi i kompetentni, choć był to obóz dla początkujących ku mojemu wielkiemu przerażeniu na spotkaniu organizaacyjnym dowiedziawszy się o dystansie od 15 do30 km dziennie na wszystkich padł blady strach. Jak się potem okazało zostaliśmy podzieleni na grupki według zaawansowania i sprawności fizycznej ( nie mylić z wiekiem , bo ja jestem sędziwy i byłem lepszy od młodzików........ no cóż tez mogę sie trochę połechtać) Kazdy biegał na ile miał ochotę i jak był zmęczony instruktor zawracał z grupką , wycieczki były owszem wyczerpujące i niekiedy forsujące, ale powrót do schroniska i pobyt w saunie wszystko zrekompensował. Zresztą po to tam pojechałem
Jedyne do czego mogę się przyczepić to obsługa schroniska Orle , niezbyt miła i traktująca trochę turystów jak petentów.
Ale ogólnie fajny pomysł na obóz dla dorosłych - polecam podejście firmy do seniorów i dużą cierpliwość i zdolność motywacji instruktorów firmy do wysiłku fizycznego wśród uczestników - którzy na co dzień siedza ja jak przy komputerze i wysiłku fizycznego za dużo nie mam.
Pozdrawiam wszystkich "obozowiczów"