Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

Od jakiegoś czasu (kilku lat) coraz silniej uderza mnie pewne spostrzeżenie i chciałem zapytać czy inni mężczyźni też to widzą.
Kobiety wokół nas są coraz piękniejsze. I każde kolejne pokolenie kobiet pod kontem urody przekracza granicę piękna. Także ilość pięknych dziewczyn w każdym roczniku jest coraz większa.

Niestety tylko częściowo jest to związane z naturalną urodą. Dziewczyny coraz bardziej o siebie dbają... i większe niestety, poświęcają temu coraz więcej czasu, kosztem reszty życia.

Młodym dziewczynom coraz trudniej przejść obok lustra, by się nie przejrzeć (by nie powiedzieć: by nie westchnąć nad swoim pięknym), by nie poprawić włosów, by nie uśmiechnąć się do siebie.
Właściwie trudno znaleźć dziewczynę 15-25, która nie ma konta na instagramie, gdzie codziennie wrzuca kolejne swoje fotki.
Jednocześnie, coraz trudniej tym dziewczynom przeprowadzić z kimś kilkuminutową rozmowę. Te z którymi ja mam kontakt mają już tak zaburzoną zdolność porozumiewania się, że nie umieją budować zdań złożonych. A często po 1-2 krótkich zdaniach muszą się zrestartować smartfonem i potrzebują z 2-3 min na ponowne uruchomienia.

Odpowiedzi na proste pytania też wywołują u mnie zimne dreszcze. Np. ostatnio zagadałem kilka studentek (2-3 rok) o satysfakcję z obranego kierunku, to dostałem taki przekaz:
- studiuje by być inteligentną (sic!).
- by faceci mnie szanowali.
- nie chce pracować w tym zawodzie.
- znajdę sobie bogatego męża.

A skoro kobiety 5-10 lat starsze sprowadzają 80% rozmów do pieniędzy, to jakie nowoczesne kobiety wyrosną z obecnych dziewczyn?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

Swego czasu u mnie w pracy byl pewien belgijski naukowiec i budowal u nas jakiś prototyp generatora neofymowego, który miał więcej na wyjściu niż wejściu, niestety wszystko robił nieoficjalnie poniewaz oficjalnie wg fizyków, cos co się nie zgadza wg ich śmiesznych praw i matematyki nie może istnieć, druga sprawa to korporacje, wojna trwa od zawsze, ale o dusze i umysly, ale nie mam zamiaru polemizować na tematy konspiracji ich teorii no zrobi sie gownoburza
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może się nauczmy mówić po polsku do tego 2050...

Wiesz na co czekam mając 21 lat? Na restart społeczeństwa poprzez Wojnę choć głupie i lekko myślne to tylko to może obudzić ludzi z ich "marzeń". Większość społeczeństwa jest materialnych i myślą tylko o dzisiaj nie zważając na jutro.Wojna by wszystko zmieniła i może zmienilibyśmy w końcu tą gospodarkę,która jest oparta na surowcach,które nie podlegają odnowie... Czekam... Czekam i czekam w końcu się doczekam w 2050 do tego czasu świat ma czas na zmiany,potem nie będzie już starczyło ropy - Aktualnie jest nas 7 miliardów z czego w 2050 będzie 8 a ropy będzie starczyło na 3,5 miliardów.Więc czekajmy razem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam 22 lata nie doroslem by moec potomstwo, nawet nie wiem czy w ogóle chce je miec w takim swiecie

Odnosze wrazenie, ze w dzisiejszych czasach młodym dziewczynom imponują tylko uczestnicy "Ekipy z Warszawy" a ich priorytety kończą sie na tym by imponować rówieśnikom - co kończy sie wyścigiem, ktora ma lepszy telefon, ciuch, nowoczesny gadżet czy wieksza ilosc "lajkow" pod selfie na FB . Mam znajomego, ktory chodzi do technikum. Widze jak wyglądają "sprawdziany". Za moich czasów wiedzę miało sie w głowie a nie w Google... Co to za sprawdzian kiedy wszyscy moga korzystac z telefonow i nauczycielka tego niby nie widzi. Czego mamy oczekiwać od nastolatków skoro wszyscy ida na łatwiznę? Od maleńkości dzieciaki dostają tableta do reki zeby były cicho, rodzice sami robia ze szkoły rewie mody od najmłodszych lat a prezenty na chrzest święty, urodziny czy swieta przechodzą ludzkie pojęcie.
Nie oszukujmy sie ale my rodzice mamy wpływ na to jakie w przyszłości beda nasze dzieci. To powszechnie znane... ;-) - "Czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starość traci" czy "Czego Jaś sie nie nauczy tego Jan nie bedzie umiał" (to moze troche naciągane ;-)) no i rowniez znane "Niedaleko pada jablko od jabłoni". Oczywiscie wpływ ma na to rowniez środowisko do ktorego trafi nasze dziecko ale naszym obowiązkiem jest to kontrolować.. Urodziłam sie w latach 80 tych i moi rodzice nie mieli świadomości co robia nastolatkowie - my ta świadomość mamy, wiemy jakie sa objawy zażycia marihuany, amfetaminy i dopalaczy, potrafimy dostrzec, ze nasze dziecko jest pod wpływem i zareagować. Nie mozemy zmienic całego swiata ale mozemy nakierować nasze dziecko na dobra droge. Wymaga to ciężkiej pracy ale to MY siejemy ziarna w ich głowach, ktore pozniej kiełkują. Dlatego uważam, ze to rodzice powinni poświecić wiecej czasu dzieciom i uczyć je tego co w zyciu jest wazne.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

...ze ufo nikt widzial.

Mulder widział. Razem ze Scully wracają w nowym sezonie. Będzie można liczyć na jeszcze więcej ufo's.

I want to believe!

;)

jestes strasznie do mnie podobny, wiesz? polubilem Twoje posty do tego stopnia ze zaczne sie wypowiadac, chcac nie chcac nie wszystkie/scy studentki/cy sa tacy, ale to mnijejszosc niestety. laski dbaja o siebie bo tak wujek sam nakazuje z ameryczki i kolegami z izraelka, ale z tym juz nic nie zrobimy, pranie mozgow trwa juz pare grubych lat, nie mniej ze swoich obserwacji wnioskuje ze nie tylko kobiety sa takie, spojrz ze coraz wieksza liczba osob zaczyna o siebie dbac bo chce dobrze wygladac, jednak zadajac im pytanie czy pracuja tez nad swoim intelektem to tylko tyle co studia, w glebsze stany kontemplacji wchodzi znikoma ilosc ludzi, chcac nie chcac trzeba sie dostosowac. swoja droga to co sie dzieje na chwile obecna jest chyba szczytem eksperymentu Calhouna pozdrawiam Ciebie cieplo :)

anty, co jak co, ale nie moge sie zgodzic, ze ufo nikt widzial. nawet jesli wszyscy inni sie wypra, zawsze w tej kwestii mozesz na mnie liczyc.

gdzie sie wloczyles przez ostatni rok ? :)

liga broni, liga radzi, liga nigdy cie nie zdradzi ! :)

Wchodzę sobie na forum, dawno nie zaglądałam, patrzę a tam Anty. Wchodzę w wątek, co by sprawdzić datę, czy ktoś przypadkiem nie odkopał wątku sprzed 4 lat;) A tam taka niespodzianka;)

Co prawda, takie dyskusje na podobny temat mamy już za sobą;) Więc tylko się przywitam!

Nie ze wszystkimi młodymi kobietami jest tak źle, po treningu często wracam z 2 studentkami. Dobrze się z nimi rozmawia mimo różnicy wieku. Jedna z nich jest na naprawdę super kierunku i wiąże z nim przyszłość. Zarabiają na siebie. Nie powiem, momentami imponują mi zaradnością . Ale mogę być nieobiektywna, bo przecież dzielą ze mną moją pasję i za to już je lubię ;)

Światopogląd, stosunek do swojego obecnego życia, do przyszłości, innych ludzi...

Resztą? Doprecyzuj proszę :)

>Dostałaś reprymendę za złe zachowanie a pozwalasz sobie na więcej, no to masz przechlapane;)

Tradycyjnie przesadzasz Anty i szukasz taniej sensacji.

Taa, wymyślaj dalej ;P

Kaśka, to już bardzo wiele! A jak z resztą?

~:), możliwe, albo kolejna uciekinierka z blokhauzu "sekcja specjalna zawsze lojalna!":p

>ona tam jest, a Ty jej nie widzisz - może jesteś jedną z NICH!?

Taa, a może kosmitką? ;P

Mój opis? Hmmm...nie jestem odcięta od współczesności, mam i instagrama i facebooka tylko...korzystam z umiarem. Nie pstrykam 100 selfie żeby wybrać jedno najlepsze, w zasadzie od dawna nie pstryknęłam żadnego selfie, kiedy spotykam się ze znajomymi mój telefon leży w torebce, jeśli na niego zerkam to po to żeby sprawdzić godzinę. Lubię rozmawiać i spędzać wspólnie czas- najbardziej wtedy kiedy moi znajomi magicznie przestają być przyklejeni do swoich telefonów ( a to nie zdarza się zbyt często).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

~:), ona tam jest, a Ty jej nie widzisz - może jesteś jedną z NICH!?:d

Kaśka, a jak wyglądałby Twój opis?

Lisbet, z pewnością otrzymasz "zapłatę" na miarę ich możliwości;)

Zawsze mi było żal Jagny. Nie trafiła dziewczyna z epoką ;)

Inne tematy z forum

Czy lubicie imprezy integracyjne? (28 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...

Gay Gdańsk (126 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...