Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

Od jakiegoś czasu (kilku lat) coraz silniej uderza mnie pewne spostrzeżenie i chciałem zapytać czy inni mężczyźni też to widzą.
Kobiety wokół nas są coraz piękniejsze. I każde kolejne pokolenie kobiet pod kontem urody przekracza granicę piękna. Także ilość pięknych dziewczyn w każdym roczniku jest coraz większa.

Niestety tylko częściowo jest to związane z naturalną urodą. Dziewczyny coraz bardziej o siebie dbają... i większe niestety, poświęcają temu coraz więcej czasu, kosztem reszty życia.

Młodym dziewczynom coraz trudniej przejść obok lustra, by się nie przejrzeć (by nie powiedzieć: by nie westchnąć nad swoim pięknym), by nie poprawić włosów, by nie uśmiechnąć się do siebie.
Właściwie trudno znaleźć dziewczynę 15-25, która nie ma konta na instagramie, gdzie codziennie wrzuca kolejne swoje fotki.
Jednocześnie, coraz trudniej tym dziewczynom przeprowadzić z kimś kilkuminutową rozmowę. Te z którymi ja mam kontakt mają już tak zaburzoną zdolność porozumiewania się, że nie umieją budować zdań złożonych. A często po 1-2 krótkich zdaniach muszą się zrestartować smartfonem i potrzebują z 2-3 min na ponowne uruchomienia.

Odpowiedzi na proste pytania też wywołują u mnie zimne dreszcze. Np. ostatnio zagadałem kilka studentek (2-3 rok) o satysfakcję z obranego kierunku, to dostałem taki przekaz:
- studiuje by być inteligentną (sic!).
- by faceci mnie szanowali.
- nie chce pracować w tym zawodzie.
- znajdę sobie bogatego męża.

A skoro kobiety 5-10 lat starsze sprowadzają 80% rozmów do pieniędzy, to jakie nowoczesne kobiety wyrosną z obecnych dziewczyn?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

No co Ty! Dzisiaj nowy rok, można sobie pozwolić na jakieś szaleństwo. Skoro ja wrzuciłem romantyczny utwór o naturze miłości, który przeczy moim poglądom, to Ty też możesz zrobić coś szalonego ze swoim nickiem:)
Dodać literkę... czy dłuższy ogonek:P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bynajmniej - nie odbieram :P
Cóż, jak widać, piosenki mogą być o... wszystkim :D

Zostanę tą... szczęśliwą męską gametą ;)))

Mea culpa, albo i Felix Culpa:) bo najwidoczniej coś jest na rzeczy z tym nickiem:d
A jaki miałaś wcześniej?

Jeśli zaś chodzi o właściwy, czy też niewłaściwy dobór słów, to od razu skojarzyło mi się z:
https://www.youtube.com/watch?v=BI9Y5oQUG0A
(proszę słuchać na własną odpowiedzialność i nie odbierać tego kawałka personalnie:d)

Zawsze mogę wrócić do poprzedniego ;)

Kurcze, przygotowałam się na inną odpowiedź, bo spodziewałam się tylko pytania, a nie odpowiedzi :)
Gdybyś zapytał, to zacytowałabym Twoje słowa z sąsiedniego wątku:
"Nie ma obrzydliwych, niestosownych lub niewłaściwych tematów - jest tylko niewłaściwy dobór słów;)"
i odpowiedziałabym, że kojarzy mi się z męską komórką rozrodczą ;)))
Spaliłeś, Anty ;P

Czy to skojarzenie to "zadowolony plemnik"?:p
Jeśli tak, to symbolika nie jest zła;)
W końcu zadowolony, to pewnie ten pierwszy. A czyż może być większy szczęściarz i zwycięzca, niż ten, który jako jedyny spełnił swoje życiowe przeznaczenie?:)

I zawsze możesz zmienić nicka:p

Ogonek jest "odgórny" - to mi przygadałeś, bo skojarzenie mam jedno :P

Uśmiechem z ogonkiem?:D

No, to dałeś mi do myślenia - zaczęłam się zastanawiać, czym ja jestem? ;))

Ja? "Jestem tylko pyłkiem na wyjściowej marynarce świata" (wziąłem w cudzysłów, by znów się z tego nie tłumaczyć:d)

Nie wiem czy nie ma ideałów - trzeba by mieć ideał jako punkt odniesienia, prawda?:)

Nie powiem więc, że poznałem osoby idealne, ale poznałem trzy osoby, którym trudno było coś zarzucić

Czy zatem, na pewno sami siebie oszukujemy, czy tak chcą wierzyć Ci, którzy utracili wiarę i odpuścili poszukiwania?

Aaa, no, popatrz, nie wpadłam na to ;P
A Ty - na czym jesteś? ;)

Są tu na łowach, nie mogą sobie przeszkadzać (czyt: nie mogą się narażać:p)

"chciałem zapytać czy inni mężczyźni też to widzą"

Na 75 odpowiedzi tylko 3 panów (po 2-3 wpisy), reszta to komentarze pań. Czyżby inni panowie nie mieli nic do powiedzenia???

Wszystko pięknie. Ja rozumiem że bylejakość Was nie interesuje , że nie zadowolicie się jakimś tam związkiem żeby tylko nie być samotnym. I słusznie. Chcę tylko Wam uzmysłowić że nie ma idealnych ludzi , związków i miłości.
Poszukując takowych sami siebie oszukujecie .

@Antyspołeczny napisał:
"To nie jest tak, ja nie szukam związku idealnego, ja szukam miłości"

Wydaje mi się, że najpierw trzeba pokochać samotność, tą ździ.rę która nie przytuli, nie szepnie do ucha czułości. z którą spędza się czasem nieprzespane noce, kiedy zaczynasz odkrywać że spędzanie z nią czasu daje doskonałą okazję do odkrycia co jest ważne, ustalenia priorytetów ,do pokochani siebie, poklepania po własnym własnym fajnym tyłku i powiedzeniu samemu sobie, jesteś świetny/świetna. zaczynasz odsiewać ziarno od plew , bo już wiesz czego chcesz, to trafisz na tą właściwą/właściwego . ale już bez tej napinki i pośpiechu. Poczucie szczęścia ma się w sobie, nie uzależniając od nikogo i niczego.

Inka, ten efekt uboczny też jest pozytywny, ale skupianie się na nim spycha miłość na drugi plan. Choć gdybym miał wybór - miłość platoniczna lub związek bez miłości, to zdecydowanie wybrałbym to pierwsze;)

b-b miłość się nie skończyła, ale miłość to kwestia wyboru - można ją wybrać lub nie. Druga strona miała marzenie z którym utożsamiała swoje szczęście i do którego dążyła od wielu lat (podporządkowując mu całe swoje życie). Miłość ewidentnie spychała je na drugi plan - co mogło je całkowicie zaprzepaścić. Z perspektywy czasu też uważam, że szczęście jest nadrzędną wartością i jest o klasę wyżej niż miłość.

To co przybiera w związku inny charakter, to właśnie zestaw tych uczuć, które błędnie uznaje się za miłość;) (w takich związkach też byłem).

W tym tempie rozwoju świata, to może być i 100-200 lat.

ponieważ jesteśmy, jak na razie, coraz bardziej urodziwi przewidujesz jakąś katastrofę która zmieni fizycznie ludzi. Ciekawe kiedy to nastąpi?

Antyspołeczny
Piszesz, że doświadczyłeś miłości i co skończyła się ?
Może nie miała gruntownej i stabilnej postawy - czyli związku.
Z czasem w związku miłość przybiera inny charakter i tak jak o wszystko trzeba o nią dbać.

Związek efektem ubocznym miłości. Ciekawe sformułowanie.
Czyżby miłość platoniczna była Twoim pragnieniem ? Tego szukasz ?

Inne tematy z forum

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...