Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

Od jakiegoś czasu (kilku lat) coraz silniej uderza mnie pewne spostrzeżenie i chciałem zapytać czy inni mężczyźni też to widzą.
Kobiety wokół nas są coraz piękniejsze. I każde kolejne pokolenie kobiet pod kontem urody przekracza granicę piękna. Także ilość pięknych dziewczyn w każdym roczniku jest coraz większa.

Niestety tylko częściowo jest to związane z naturalną urodą. Dziewczyny coraz bardziej o siebie dbają... i większe niestety, poświęcają temu coraz więcej czasu, kosztem reszty życia.

Młodym dziewczynom coraz trudniej przejść obok lustra, by się nie przejrzeć (by nie powiedzieć: by nie westchnąć nad swoim pięknym), by nie poprawić włosów, by nie uśmiechnąć się do siebie.
Właściwie trudno znaleźć dziewczynę 15-25, która nie ma konta na instagramie, gdzie codziennie wrzuca kolejne swoje fotki.
Jednocześnie, coraz trudniej tym dziewczynom przeprowadzić z kimś kilkuminutową rozmowę. Te z którymi ja mam kontakt mają już tak zaburzoną zdolność porozumiewania się, że nie umieją budować zdań złożonych. A często po 1-2 krótkich zdaniach muszą się zrestartować smartfonem i potrzebują z 2-3 min na ponowne uruchomienia.

Odpowiedzi na proste pytania też wywołują u mnie zimne dreszcze. Np. ostatnio zagadałem kilka studentek (2-3 rok) o satysfakcję z obranego kierunku, to dostałem taki przekaz:
- studiuje by być inteligentną (sic!).
- by faceci mnie szanowali.
- nie chce pracować w tym zawodzie.
- znajdę sobie bogatego męża.

A skoro kobiety 5-10 lat starsze sprowadzają 80% rozmów do pieniędzy, to jakie nowoczesne kobiety wyrosną z obecnych dziewczyn?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Obserwując otoczenie... nowoczesna kobieta i młoda dziewczyna.

wypraszam sobie, mam 24 i nie mam konta na instagramie :D tak, dziewczyny bardziej o siebie dbają a to za sprawą youtuba i tych wszystkich internetowych guru ds urody :P

autorze, piszesz o satysfakcji ze studiów ale czytając dalej chyba chodziło ci o cel studiów ;) (moje czepialstwo, pardon ;) )

co do "by faceci mnie szanowali"- cóż, studia nie sprawią, że dziewczyna będzie szanowana przez facetów jeżeli np jest nadmiernie gościnna między nogami ;)
"nie chcę pracować w tym zawodzie"- a co w tym złego? studiuje się często to, na co ma się po prostu ochotę albo co w danej chwili człowieka interesuje... nikt nigdzie nie nakazał pracy w zdobytym zawodzie ;)
"studiuję by być inteligentną"- no tu już mamy cięższy kaliber... :P choć z drugiej strony dobrze, że chociaż zdaje sobie sprawę, że nie jest i stara się to naprawić...to już jakiś plus :D poza tym studia zmuszają do czytania, do pogłębiania wiedzy i w ten sposób człowiek także rozwija swoją inteligencję :)
"znajdę sobie bogatego męża"- optymistki :D tak czy siak faceci też głupi nie są i wiedzą często co jest grane...ale to zwykle transakcja wiązana- ty mi dajesz fajne ciało, ja ci daję kasę...czyli po prostu legalna i moralna prostytucja :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To szkoda Vi, świat jest fascynującym miejscem, ciekawość zwykle jest zaspokajana, więc można zaznać dużo radości dzięki zainteresowaniu.

Ktoś ma problem?...Antyspołeczny,chcesz o tym porozmawiać ? ;-p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolejny powód, by się napić? Ktoś tu chyba ma problem:p

Jakby mnie coś zainteresowało to z pewnością bym dopytała.

Kolejny brak zrozumienia...no cóż...brak wina wszystko tłumaczy ;-p

>Z pamięci czy z notatek? ;)

Zapewne z pamięci, nie jesteś chyba typem dziewczyny dopytującej o szczegóły.
Ciekawe czy to brak ciekawości czy odwagi.

>Wino ...dobre wino...to czysta poezja...czy można wpaść w nałóg czytając poezję ?

Kolejna wymówka:p
"A tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie"?;)

Wino ...dobre wino...to czysta poezja...czy można wpaść w nałóg czytając poezję ?

Z pamięci czy z notatek? ;)

Vi, mógłbym Ci o jakiejś poszeptać do ucha zapewniając Ci ciepło;)

Inka, bądźmy dorośli - nie usprawiedliwiajmy pociągu do alkoholu wysublimowanym smakiem trunku:p

>Cóż, wygląda na to, że jesteś samowystarczalna w rozmowie:P
Cóż...wygląda że wino ma zbyt wysublimowany smak jak dla Ciebie :)...i dobrze.

Ja to bym najchętniej połączył to wino ( nie jabola jakiegoś) z rozmową w towarzystwie kobiety, która nie ekscytuje się nowymi moelami telefonów :-)

No patrz, nie wpadłam na to. Ale nie przypuszczałam, że byłbyś zainteresowany :) Mógłbyś przy okazji przywieść jakąś interesującą książkę popularnonaukową. Dam znać następnym razem :)

>Antyspołeczny...czyżbyś nie zrozumiał przenośni?...niemożliwe..zawiodłam się

Cóż, wygląda na to, że jesteś samowystarczalna w rozmowie:P

>nie było Cię na Forum kiedy pisałam o awarii ogrzewania na moim osiedlu ;)

Mogłaś napisać na prive, dla Ciebie bym się pofatygował;)

Czyli niezupełnie asceta z Ciebie ;)

Ciepło ważne jest, przydaje się szczególnie zimą ;) Wiem, co mówię, nie było Cię na Forum kiedy pisałam o awarii ogrzewania na moim osiedlu ;)

Antyspołeczny...czyżbyś nie zrozumiał przenośni?...niemożliwe..zawiodłam się
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Owszem Panno Vilette, choć nie gardzi ciekawą rozmową i ciepłem młodego kobiecego ciała;)

To że nie chcę się zgodzić z Waszym twierdzeniem (w które z pewnością same nie wierzycie), nie oznacza, że nie wiem czego chcę:)

Inka, bo w winie skrywa się cała mądrość świata!:D
O ja niegodny, bo gdybym chociaż był menelem, o jakiego oświecenia bym dostępował z każdym kolejnym wypitym jabolem;)

Anty, zdaje się, niczego nie szuka, bo napisał, że jest szczęśliwy ;) I jest ascetą.

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

Boks- dla kobiet???? (37 odpowiedzi)

Ostatnio mój znajomy powiedział, żebym się lepiej zapisała na taniec, niż waliła w worek...

Grupa wsparcia dla rozwiedzionych (27 odpowiedzi)

Witam. Czy obecnie w trojmiescie działa jakas grupa wsparcia dla osob borykajacych sie z...