Obudźcie się ludzie

Oni zaczęli już wojnę i jeśli pozwolimy na przyjmowanie ich pod nasze niebo, to tę wojnę przegramy. Filtrują nam info na ich temat, abysmy nie wiedzieli czego już dokonali, ilu chrześcijan pozabijali, biorą nas na sumienie pokazując małe dzieci żebyśmy się litowali.
Jesteście obojetni, omamieni telewizyjnymi nowellami, ustawianymi tekstami i wiadomościami. Łykacie wszystko jak pelikany i obudzicie się dopiero wtedy, gdy będzie już za późno. STOP TEMU CO SIĘ DZIEJE.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to się wyżaliłoś... to może teraz jakiś konkret?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

@ sadyl
Liczysz na konkret ?
Tu jest celowo wydestylowany brak konkretu, nie wiem czy z chytrości czy z głupoty lub tchórzostwa. Tak między wierszami - stara taktyka, wicie, rozumicie, puszczanie perskiego oka.
I do tego ta pobudka. Ludzie, a przynajmnie część, obudzili się w 2015 r.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Żywcem mnie nikt nie weźmie!
Skupuję książki zielarskie i przyrodnicze...
Dzieci przyuczam... powoli, narazie krojenia nożem cebuli i papryki, strzelania z łuku... ;)

Ps
co do przyrody...
Ze dwa dni temu, jak rankiem, przy kawie, podziwiałam na kartuzy.info informację o tegorocznym pokocie.
Po południu, na wp, już czytałam o protestach ws.
Pamięcią już tak daleko nie sięgam ale podstaw biologii, w tym o ekosystemie i łańcuchu pokarmowym... uczyli mnie w pierwszych klasach szkoły podstawowej.
Kto więc protestuje i kto nam rośnie?!!! Jakie pokolenie?!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może byś popracowała nad zielarskimi środkami otrzeżwiającymi, przywracającymi rozum i budzącymi zdolność do empatii i zainicjowała projekt rozdawania ich platfusom ? Oni bardzo tego potrzebują. A jak nie to jakieś powolnie działające trucizny...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy na tym forum jest jakiś psi behawiorysta który mógłby ocenić przyczyny zaburzeń umysłowych ratlerka, najlepiej ustalonych na podstawie wiwisekcji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hm... Nie wiem dlaczego akurat psi behawiorysta (??)
Mnie, od początku (była to miłość od pierwszego przeczytania) łowca... kojarzy się z kotem! :)
Taka szczuplejsza wersja Garfielda, w kolorze (sierść) cappuccino i z wielkimi okularami, w czarnej oprawce, koniecznie kwadratowego kształtu.
Jak to kot, chce to przyjdzie i nasika, nie chce to i ze trzy dni Go nie ma... Poprycha, podrapie, fuknie,ogonem zamiecie, przeciągnie się (w miarę możliwości) i tyle Go widziano ~:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hmmmm....a widziałaś ty kiedyś ujadającego .... kota??

"ujadającego" ? Hm... marudzącego, utyskującego, moralizującego w twórczej, poetyckiej pasji... ALE u j a d a j ą c e g o?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wiesz, Lukrecjo, dlaczego psi behaviorysta ?

Bo oni wszystko widzą z psiej czy może raczej pieskiej perspektywy, ze smyczy lub łańcucha, jak to zwykle bywa z psem ogrodnika. Od czasu do czasu pan ich spuści z łańcucha i poszczuje, a oni wdzięczni, wpadają na forum i ujadają wedle prikazu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ratler...wreszcie coś o sobie. Dobra zmiana.

Inne tematy z forum

Zarabianie na kryptowalutach - Jaki podatek? Potrzebna DG? (7 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym uzyskać informację na temat sposobu opodatkowania zarobku (osoba fizyczna)...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...