Słyszałem, że nasz sołtys wybiera się do Prezydenta Gdyni w sprawie linii autobusowej z Chylonii do Koleczkowa.Podobno taka opcja wchodzi w grę od lipca. Czy ktoś słyszał o tym jeszcze?
Jezeli to jest prawda to jest to fantastyczna wiadomość . Szkoda tylko że od lipca kiedy są wakacje szkolne i obłozenie linii niekoniecznie musi być adekwatne do faktycznego obciążenia połączenia ( oby komuś przez mniejszą frekfencję w lipcu i sierpniu nie przyszło do głowy zlikwidowanie linii we wrześniu). Ale i tak wiadomość jeżeli się potwierdzi jest bardzo budująca . BRAWO DLA SOŁTYSA !
Juz wcześniej zarzuciłem takim pomysłem przy okazji innego tematu. Ktos stwierdził, że w przypadku przedłużenia kursu 191 do Chylonii potrzebny będzie na trasie dodatkowy pojazd.
Wydaje się że niekoniecznie potrzebny jest dodatkowy pojazd. Najważniejszą jest sprawa optymalizacji istniejacego połaczenia, w kontekscie przedłużenia linii i dopasowanie godzin kursów do faktycznych potrzeb użytkowników. Jezeli ten czynnik będzie działał prawidłowo to dodatkowy pojazd nie powinien wchodzić w rachubę. Wystarczy poddać modyfikacji istniejący rozkład jazdy.
Przecież stronę internetową dla wsi Bojano założył ale z aktualizacją jej jest słabo. Wystarczyło by aby ktoś z rady wsi poświęcił godzinkę raz w tygodniu i było by super: