Od lipca ma być autobus??????????????

Słyszałem, że nasz sołtys wybiera się do Prezydenta Gdyni w sprawie linii autobusowej z Chylonii do Koleczkowa.Podobno taka opcja wchodzi w grę od lipca. Czy ktoś słyszał o tym jeszcze?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Od lipca ma być autobus??????????????

Jezeli to jest prawda to jest to fantastyczna wiadomość . Szkoda tylko że od lipca kiedy są wakacje szkolne i obłozenie linii niekoniecznie musi być adekwatne do faktycznego obciążenia połączenia ( oby komuś przez mniejszą frekfencję w lipcu i sierpniu nie przyszło do głowy zlikwidowanie linii we wrześniu). Ale i tak wiadomość jeżeli się potwierdzi jest bardzo budująca . BRAWO DLA SOŁTYSA !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłoby SUPER!!!!!!!!! Może uda się coś w tym kierunku zdziałać!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy po prostu nie moznaby wydluzyc trasy lini191 do Chyloni?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Juz wcześniej zarzuciłem takim pomysłem przy okazji innego tematu. Ktos stwierdził, że w przypadku przedłużenia kursu 191 do Chylonii potrzebny będzie na trasie dodatkowy pojazd.

Wydaje się że niekoniecznie potrzebny jest dodatkowy pojazd. Najważniejszą jest sprawa optymalizacji istniejacego połaczenia, w kontekscie przedłużenia linii i dopasowanie godzin kursów do faktycznych potrzeb użytkowników. Jezeli ten czynnik będzie działał prawidłowo to dodatkowy pojazd nie powinien wchodzić w rachubę. Wystarczy poddać modyfikacji istniejący rozkład jazdy.

Przetarg na trzeci autobus odbędzie sie w połowie pażdziernika 2012r

No ale zupelnie nowa linia to rowniez zapotrzebowanie na nowy pojazd.

Bardzo super pomysł, jeśli to prawda to gratulacje dla waszego sołtysa, bo u nas w Bojanie, to pożal sie boże sołtys nic nie robi...

Przecież stronę internetową dla wsi Bojano założył ale z aktualizacją jej jest słabo. Wystarczyło by aby ktoś z rady wsi poświęcił godzinkę raz w tygodniu i było by super:

http://www.bojano.info/

Inne tematy z forum

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....