Odbiór telewizji naziemnej

Witam!
Chciałbym zapytać czy ktoś z Was odbiera sygnał telewizji naziemnej z anteny pokojowej przy ul. Startowej lub gdzieś w okolicach?
Kupilem antenę pokojową oraz dekoder i nie odbiera kompletnie nic... Siła sygnału 95% a jakoś 0.
Może mógłby mi ktoś poradzić co mogę zrobić by odbierać sygnał?
Z góry dziękuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odbiór telewizji naziemnej

Witaj.Dużo zależy od tego z jakiej strony masz pokój względem nadajnika w Chwaszczynie?Ja u siebie w pokoju na ul.Skarżyńskiego po północnej stronie mieszkania widzę od zachodu z okna wieżę w Chwaszczynie i na antenie pokojowej ustawionej na parapecie okiennym odbieram wszystkie Muxy.Czasem na odbiór ma wpływ przestawienie anteny parę cm w prawo lub w lewo.Gdy sprawdzałem odbiór po południowej stronie mieszkania to już były problemy z odbiorem,prócz Mux 1,bo dodatkowo nadają także z Jaskowej Kopy(doświetlenie)zresztą widzę dobrze tą więżę od strony balkonowej.

Ja chocbym chcial to i tak jej nie będę widzial bo mieszkam na II piętrze więc widzę tylko bloki... Chodziłem z antęna wczoraj z godzinę po pokoju i nawet 1 % jakości nie złapała przy czym siłą sygnału 99 %. Wyczytałem, że może to być za silna antena, ponieważ jest ze wzmacniaczem.
Mogę wiedzieć czy masz zwykłą czy ze wzmacniaczem? Zaraz chcę iść oddać tę antenę ale nie wiem czy jest sens kupna jakieś innej..
Dzięki z góry za odpowiedź

http://www.komputronik.pl/product/222660/RTV_/Car_Audio_/Antena_Samochodowa_MISTRAL_MI_ANT100.html
Taką mam antenkę i spisuje się dobrze.Możliwe że w swojej masz ża duże wzmocnienie i temu tak jest.Choć jak piszesz że na drugim piętrze mieszkasz i wokół bloki,to także może mięć duże znaczenie.Ja też za wysoko nie mieszkam ,bo na 3 piętrze ale widoczność mam lepszą,choć nieopodal budują nowe bloki,to na luka jakaś jest i widać wieże.A jaki masz model anteny i dekodera?

Teraz Ci nie powiem bo wlasnie ją oddalem. Kupiłem teraz w Realu najtansza za 20 z ( bez zasilacza kawalek plastiku i dwie antenki l by sprawdzic czy jest jakas różnica i to samo. Sila 95% jakos kompletne 0. Dekoder mam manty. Nie wiem kompletnie o co chodzi i co zrobic :/

A może coś z dekoderem jest nie tak?Dziwne że mimo że siła sygnału jest wysoka,to jakość ciągle 0 i nie masz obrazu.

witam proszę poszukać w internecie czy sa jakies opinie na temat tego dekodera manty ja niestety miałem problemy z mantą oddalem do sklepu i kupiłem inny jest ok

Witam jeszcze raz !!!
Siedziałem nad moim problemem 20 godzin i w końcu doszedłem co było nie tak.
A mianowicie : Jeśli ktokolwiek będzie miał taki sam problem jak ja, niech skorzysta z tego temetu.
- Problem tkwił w antenie i w kablu antenowym, jeśli ktoś posiada zwykłą analogową antene typu "Siatka" starszą niż 5 lat to miże mieć ten sam problem co ja.
Dotyczy to również kabla, lepiej wymienić na nowy.

Po wymianie anteny na nową, moim oczom w końcu ukazał się piękny cyfrowy obraz :D , ale mój entuzjazm znów osłabł ponieważ miałem tylko 7 kanałów telewizyjnych. A wszyscy inni znajomi szczycili się aż 15- stoma. więc znów myślałem "Problem" Lecz gdy wymieniłem też kabel antenowy na nowy ( stary też miał 5 lat) to wszystko było już jak należy, 15 kanałów cyfrowej jakości.

Moja mała rada, oczywiście nie musicie z niej korzystać i ładować się w koszty ale jak macie dobry telewizor bez dekodera i planujecie do niego dokupić takowy dekoder. To lepiej odrazu kupić nowiuteńki kabel z anteną i wszystko powinno hulać bez problemu

15 stoma?Przecież są dostępne 3 muxy i powinno być 22 kanały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dziś zakupilem antene siatkową i nadal nic.. wyszukal z 2 razy pare programow poczym sygnal zanikal... od czasu do czasu wyszukuje programy po czym gdy automatyczne wyszukiwanie dojdzie do 100 % nie zapisuje kanałów... już trace nadzieje na odbiór czegokowiek ;/
Mieszkam na II piętrze przy startowej 13. Czy tak moze byc tak ze mieszkam poprostu za nisko i nie apie sygnalu?
Pozdro

Czy 10 piętro czy parter żadna różnica.Jak mieszkasz od strony północnej to ustaw na Przymorze lub Elbląg Więcej in formacji znajdziesz w internecie.Wpisz w Goglach -ustawienie anteny telewizji naziemnej cyfrowej.Znajdziesz tam odpowiedz,

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (39 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...