Odchudzanie ;)

Cześć :) Kupiłam rower miejski damkę, od jutra zaczynam jeżdzić - 10 km w obie strony (nie chcę od razu dużo km, bo 5 lat nie jeżdziłam), i codziennie na dłuższe trasy bd się wybierać. Chcę schudnąć, oczywiście + dieta, zero cukru, pieczywa białego itd. Mam pyt : po jakim czasie będą widoczne efekty - że schudłam, np - po tygodniu już będą widoczne efekty ? Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odchudzanie ;)

Wiesz co próbowałam nie raz i nie jest to takie łatwe, kiedyś miałam badanie - kolanoskopię i przez 2 dni nie mogłam jeść nic i myślałam że na trzeci dzień będę co najmniej 2 kg chudsza ale niestety waga nie spadła ani trochę. Ale pewnie już po 2-3 tygodniach treningu i trzymania się diety, tylko pamiętaj najgorsze są słodycze, biały chleb i ziemniaki
powodzenia, ja też nawet ostatnio zaczęłam biegać i też czekam na efekty

Jeżdżę codziennie po ok. 1,5-2,5 godz. (w zależności od czasu i pogody). Odległości są różne, ok. 25km. Z diety wykluczyłam wszelkie cukry, pieczywo (czasem tylko ciemne), wszelkie gazowane napoje oraz soki (piję tylko niegazowaną mineralkę, gorzką herbatę i kawę), nie jem kaszy, ryżu i makaronów. Owoce rzadko (ze względu na cukier), dużo mięsa, nabiału i warzyw. Po ok. 1,5 miesiąca na wadze -4,5 kg. No i kondycja się poprawiła.

rower jest bardzo dobry, nawet dla samej kondycji

Nie licz na szybki efekt .I nie wchodz codziennie na wage.Na poczatku z organizmu uwalnia sie woda.Dopiero potem tluszcz .odchudzanie zaczyna sie w glowie.
Naklej na lodowce np swoje zdjecie z czasu kiedy bylas szczupla lub zdjecie osoby , ktora ma wedlug ciebie idealna wage.To pomaga;)
I nie zalamuj sie tym ,ze na poczatku waga szybko spada (patrz j/w -woda) a potem minimalnie.Zbyt szybki spadek wagi (niestety) jest prawie gwarantem tego ,ze za niedlugo dosiegnie cie efekt jo jo .
Tak czy siak ZYCZE POWODZENIA I WYTRWALOSCI!

Na wadze może i będą jakieś efekty ale tak optycznie to chwile trza poczekać bo tłuszcz najpierw schodzi z organów dopiero później z brzucha i innych miejsc.

taa jasne najpierw sie żre a potem po 1 dniu na efekty sie czeka, polecam wycieczke do maca

Inne tematy z forum

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (101 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?