Odkupię pilnie Sab Simplex - moje dziecko ma kolkę czy mogę sama mu podać Sab Simplex?

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Dziewczyny,
mój syn ostatnio bardzo często się pręży, napina nóżki i straszliwie płacze. Byłam u lekarza ale usłyszałam, że "taka jego uroda", że płacze...co za głupota a mi się serce kraje, że on tak cierpi. Pomaga mu masaż brzuszka ale tylko na chwilę :( Pomyślałam o Sab Simplex. Czy mogę dziecku sama zaaplikować czy tylko po konsultacji z pediatrą? Czy ktoś z Gdyni ma do odsprzedania te kropelki (wersja niemiecka)? Odkupię nawet otwarte opakowanie aby tylko pomogło...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odkupię pilnie Sab Simplex - moje dziecko ma kolkę czy mogę sama mu podać Sab Simplex?

myślę że można samemu dawać sab simplex, my dajemy i naprawdę kropelki warte polecenia, jako jedyne pomogły, niestety nie mam na sprzedaż:(

Re: Odkupię pilnie Sab Simplex - moje dziecko ma kolkę czy mogę sama mu podać Sab Simplex?

Michał ma dopiero 2 tygodnie...Możliwe żeby to już była kolka? Czasem myślę, że jest tak głodny i się pręży i wkłada nerwowo rączki do buzi...
je bardzo skąpe posiłki i ograniczam wszystko po kolei i czasem myślę, ze on po prostu jest głodny...

nos go w pionie 15 minut po jedzeniu-mojemu malemu odbija sie na wet 3-4 razy wtedy jest lepiej

To na pewno kolka, my przerabialiśmy to już po 1 tygodniu. Po 3 tygodniach dostałam kropelki i jak ręką odjął, podawałam jej do 3,5 msc.
Załatw je sobie jak naszyciej, bo ja jak mała tak wyła to ja razem z nią. Wybudzała mi się ze snu, to widać od razu że jest kolka a nie że głodne. Trzymaj sie, kolka to ciężka przeprawa!!!!

Mam do sprzedania SAB - Simplex , nieużywany - na szczęście się nie przydał:)), data ważności:03/2010. Jeśli jesteś zainteresowana proszę o kontakt na maila radodia@wp.pl.

Wysłałam Ci e-maila. Pozdrawiam

mój syn miał kolke jak skończył tydzień a najbardziej skuteczne było espumisan w kroplach i suszarka do włosów (ogrzewanie brzuszka z bezpiecznej odległości koiło bół

Ja też mam jeszcze jeden nieotwarty sab simplex z niemiec bo mi jeszcze i w otwartym zostało więc nie użyłam ;-). Także jak coś to na maila ankania@poczta.onet.pl

pewnie ze mozesz sama podawac sab simplex.dla mojej corki to bylo wybawienie.nic innego nie pomagalo.podawalam 15 kropel do KAZDEGO mleka.

mam dwoje dzieci. Obydwaj dostali kolki w 13 dobie zycia.
Nie podawalam zadnych srodkow farmakologicznych.
Karmilam piersia - odstawilam ze swojej diety wszystko co od krowy- mieso wolowe + cielecina + mleko i wszystko co z mleka zrobione.
Po 1 dobie kolki minely. Jak tylko zjadlam cos z mlekiem ( np. wafle andruty maja w skladzie odtluszczone mleko) maluszki natychmiast dostawaly twardego brzuszka i sie prezyly.
Jelita dzieci nie sa do konca wyksztalcone- tzn, nie maja jeszcze flory bakteryjnej ktora umozliwia trawienie bialak mleka krowiego, wiec bialko to zamiast ulegac trawieniu w jelitach zaczyna tam fermentowac co powoduje zagazowanie i bol. Niemowleta okolo 3 miesiaca zycia sa w stanie juz sobie poradzic z bialkiem krowim- i tak bylo u obu moich synow. Dodam iz jest to bardzo dobra dieta- moj organizm szybko pozbyl sie kg z ciazy, a do tego w zwiazku z ciaglym poszukiwaniem nowych dan bezmlecznych nauczylam sie jest bardzo zdrowe rzeczy: np. Amarantus, kuskus i inne kasze.

Dodam jeszcze iz moje dzieci tez zle znosily jak jadlam surowe owoce i warzywa, wiec jadalam tylko gotowane i pieczone.

Gwarantuje ci ze jesli przez caly dzien bedziesz jesc np. ryz zapiekany z jablakami i brazowym cukrem- dziecko nie bedzie miec kolki. Jednodniowy test i przespana noc - i bez chemi :)

Nie ma sensu sprowadzać Sab Simplex , bo zawartość substancji czynnej jest tylko o ok. 2 mg/ml wyższa niż polskiego Bobotic. Taka różnica w stężeniu nie robi ŻADNEJ różnicy. Wiem to z doświadczenia , bo na początku podatna na sugestie innych sprowadziłam go z Czech , a potem porównawszy skład pozostałam wierna zawiesinie Bobotic. Sprawdzone na moim własnym dziecku. Tak samo skuteczne .

a ja polecam lefax - jest super

Dzięki za Wasze odpowiedzi. Dziś podałam kropelki po raz pierwszy i zobaczymy czy będzie lepiej.

agata te-kazde dziecko jest inne.na jedno dziala sab,na inne cos innego.grunt aby pomogło i maluszek juz nie cierpiał.

Justi30-Całe szczęście,że każde dziecko jest inne , bo świat byłby nudny :)

SAB SIMPLEX ORYGINALNY NIEMIECKI, NATYCHMIASTOWA WYSYŁKA wspaniałego lekarstwa na kolkę firmy Pfizer (producent viagry).
Lek ten można zakupić także w Czechach producent Francuski typowy miszmasz (można rozpoznać po napisach) ale to juz nie ten sam, lek jest o wiele rzadszy, sama sprawdzałam. Niemiecka produkcja nie ma sobie równych jak w przypadku proszków do prania. Sprzedawany przeze mnie lek nie jest GENERYKIEM! Sprzedaje lek ORYGINALNY zakupiony w aptece. Lek został sprawdzony na moim synku i działa.
data ważności STYCZEŃ 2012 r.
tel. 781805411
agnieszka69690@buziaczek.pl

ja akurat mialam te czeskie i pomogły:)

Na koleczkę polecam sab simplex, sama podaje maluszkowi( ma 2 tygodnie) i kolki zniknely. Kupuje tanio w Czechach w hurtowni farmaceutycznej. Jeśli chcesz więcej informacji zapraszam na priv e-mail:Krystynka37@gmail.com
tel: 0886-796-666

A JA NA KOLKE POLECAM ESPUMISAN W KROPLACH REWELKA A PO 2 JAK KARMICIE DZIECKO BUTELKA ZMIECIE SMOCZEK Z 1 NA 2I PROBLEM SAM ODEJDZIE

espumisan czy infacol to pierwsze"leki"jakie proponuje lekarz na kolkę.u nas jeden i drugi był zdecydowanie za słaby,ale od nich sie zaczyna.
Jesli nie dzialają,to wtedy z reguły siega sie po sab simplex...ostatnia deske ratunku...

Jeśli któraś z Was potrzebuje sab simplex lub lefax, zapraszam jasmin30@onet.eu tel. 507565819