Odsłonięto kontrowersyjny pomnik "Inki"

Opinie do artykułu: Odsłonięto kontrowersyjny pomnik "Inki".

Ma ponad 2,5 metra wysokości i wykonany został z trzech materiałów: mosiądzu, aluminium i granitu. W niedzielę po południu na skwerze przy ul. Gościnnej w Oruni odsłonięto pomnik sanitariuszki Armii Krajowej Danuty Siedzikówy "Inki". Monument ustawiono tymczasowo, gdyż niezadowolona z jego wyglądu Rada Miasta Gdańska "rekomenduje przeprowadzenie konkursu, który wyłoni ostateczny kształt pomnika".

- Nie jestem żadną artystką, ale podoba mi się pomnik i również to, że taka ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja go tam lubie, polactwo to wstyd.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 38

Wystawila ministra sportu Debskiego platnemu zabojcy Baraniny, gdzie tu heroiczna postawa?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 30

Otta von Bismarcka zwalczanie polskości doprowadziło do tego, że był wręcz znienawidzony przez Polaków

Przypomnijmy o wdzięczności społeczności żydowskiej, która tak ochoczo stawiała pomniki Bismarckowi. Najznakomitszy powstał w Poznaniu, w podzięce wodzowi za zwalczanie polskości.
Milczenie mediów nie tylko w tej sprawie dowodzi, że nie są to jakieś bagatelki, tylko poważne problemy społeczne, które w ramach "politycznej poprawności" lepiej jest DLA NICH pomijać milczeniem.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak to możliwe, że "Inka" czy "Łupaszka" w świadomości tak wielu Polaków nie kojarzą się jednoznacznie z bohaterstwem, z wzorem

Są oni symbolem drugiej konspiracji niepodległościowej w Polsce, klasycznymi żołnierzami "wyklętymi", jak się dziś określa bohaterów tragicznej walki o suwerenny byt państwa polskiego od roku 1944.

Czołem bohaterowie, pamiętamy!
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 33

Przestań Otto von Bismarck to wybitny człowiek!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Otta von Bismarcka zwalczanie polskości doprowadziło do tego, że był wręcz znienawidzony przez Polaków

"Bezmyślność Polaków czyniła zawsze z Polski Eldorado dla Żydów."
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Rudemu pomnik się nie należy

Jest msciwy
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

Pan Prezydent to do meczetu teraz

no bo jak inaczej skoro brodę zapuscił
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

noo to kroi się duzy zarobek

czekać tylko okazji.
może jak zaczną się długie jesienne wieczory a te frajery od rac będą leżały pijane pod płotem
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 21

Nadworny rzeźbiaż

...jego...coś tam cos tam....Głodzia zrobił kolejny kicz za 40 tys.No ale czego oczekiwać po gustach jednego i drugiego wiesniaka.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 7

Oburzajace!

Żeby Rada Miasta dawała się tak szantażować. Pozwolić na 'tymczasowe" ustawienie pomnika, bo już wszystko zaplanowane. Ciekawe, czy gdyby ktoś postawił dom bez pozwolenia, też dostałby pozwolenie na "tymczasowe" użytkowanie. A potem PO zdziwiona, czemu tak gwałtownie traci poparcie wyborców. Właśnie przez takie decyzje.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 14

A co Ci to przeszkadza?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie pajacuj ! Ok Pomnik Pani Inki jest ładny widocznie mieszkańcy chcieli oddać cześć i pamięć członkini AK i należy to uszanować ! Mam nadzieję , że ludzie też uszanują pomnik w Gdańsku Otta von Bismarcka .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Jezu, co oni zrobili tej Ince?

Drugi raz została zamordowana.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 12

Szanuję.
Chociaż pomnik sam w sobie nie podoba mi się.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 10

To już bez księdza nie można nic w Polsce zrobic,

nawet odsłonić zwykły świecki pomnik,jakich wiele.Co za czasy.
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 18

Dokładnie

Kiedy wiara zastępuje rozum - znaczy mamy zidiocenie.

Pokażcie flagę narodową jakiegokolwiek państwa w Europie, na której byłyby idiotyczne bazgroły.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8