Odśnieżanie...

Czy w niedziele Koleczkowo nie jest odśnieżane? Dziwne pytanie, ale okolice jeziornej i kamieńskiej to pługa dziś nie widziały... Kto odpowiada za taki stan rzeczy? Sołtys - jakieś namiary na gościa gdzie można uzyskać, bo strona gminy Szemud milczy...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odśnieżanie...

Tradycyjnie zima zaskoczyła nasze władze.W końcu śnieg w styczniu to coś dziwnego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również byłam zdziwiona stanem ulic, ale w końcu dziś (tj. w poniedziałek rano) pług do nas zawitał (okolice górnego odcinak ulicy Kamieńskiej)

zgadza sie - dzis jest ok, miejmy nadzieje ze teraz juz bedzie regularnie odśnieżane. pozdrawiam.

Zeszłej zimy zdobyłam telefon do Pana, który jest odpowiedzialny za odśnieżanie w Gminie Szemud z ochota podaję 676 44 34.
Dziś ok godziny 10.00 do niego dzwoniłam, odebrał, grzecznie poprosiłam, żeby odśnieżano całą naszą ul. Grzybową, a nie tylko do połowy i jak odśnieżarka zawraca to robi wielką hałdę śniegu, przez którą trudno piechotą przejść nie wspomnę o wyjechaniu samochodem.
Pan powiedział mi iż właśnie przed chwilką odśnieżano naszą ul. pobiegłam, obejrzeć efekt. Przeszłam całą ul. Grzybową aż do Zduńskiej i nie napotkałam żadnych śladów działania odśnieżarki. Zadzwoniłam drugi raz i poinformowałam Pana o tym fakcie stwierdził iż zaraz zadzwoni do operatora "odśnieżarki-widmo" i to załatwi i żeby w przyszłości dzwonić do sołtysa. Jest godzina 17.35, a ja nadal siedzę zasypana w domu. W necie nie mogę znaleźć żadnego kontaktu do sołtysa Koleczkowa. Może ktoś ma tel do naszego nowego sołtysa.

Pan Sołtys podał swój numer oraz e-mail po wyborach, więc to chyba nie tajemnica: 500 781 583
Warto przypomianc o tych ulicach, na których nie mieszka dużo osób, bo jesteśmy na szarym końcu (oczywiście oczekuję, aby najpierw przejezdne były główne arterie w naszej wioseczce, ale ile można czekać?) Gdyby nie zorganizowane dodatkowe odśnieżanie "poza-gminne" to do pracy bym nie dojechała!

514-648-520,dostałam ten numer osobiście od sołtysa

super, niech soltys sie wezmie za robote a nie

Jak został wybrany powiedział,że bedzie pięknie odsniezane.
Zapomniał dodać ,że tylko do kościola !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...