Odśnieżanie

Mam pytanie _ czy na Waszych Koleczkowskich drogach pojawił się już w tym sezonie pług śnieżny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Odśnieżanie

nie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po ul.Partyzantów Kaszubskich to nawet latem pług śnieżny jeździ.
A tak na serio to bez przesady , ale w Koleczkowie nie w takie śniegi dajemy radę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokładnie

na Marchowskiej też go nie było bo gmina ma nas w d...

Nie udało mi się dzisiaj dodzwonic do Pana Sołtysa. Mam gorącą nadzieję, że zaglada czasami na to forum. Wiem, że sniegu dużo napadało i pracy mnóstwo, ale czy istniałaby możliwość odśnieżenia ulicy Marchowskiej - tej " drugiej" części, czyli nie tylko fragmentu, który przechodzi u ulicę Polną, ale również drugiego zjazdu w lewo, licząc od Braci Liedków, jadąc w górę ulicy Kamieńskiej? Będę naprawdę zobowiązana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kobieto :) co to są za nazwy ulic, które pani podaje ? Jeszcze kilka miesięcy temu za czasów innego pana sołtysa nawet główny chodnik prowadzący do szkoły nie był odśnieżany i wszyscy mamy to w pamięci.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na jednej z takich nieodsniezonych ulic moze mieszkać np. lekarz, ktory może przez to nie pomóć Waszemu dziecku czy matce... (i nie zamierzam sie wdawac w dyskusje na temat tego kto ma, a kto nie ma 4WD)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pani Anno byłem dzisiaj na pani ulicy jak również odśnieżałem chodniki które muszę nadzorować osobiście.Przepraszam za zwłokę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szanowny Panie Sołtysie, co z ul. Polną? Dzisiaj we własnym zakresie odśnieżyliśmy naszą ulicę. W tym sezonie tylko raz przejechał pług (wczoraj). Zapraszam na przejażdżkę naszą drogą Pańskim samochodem. Jak tak dalej będzie to wystąpimy o odzkodowanie za uszkodzenia samochodów związane z Pańskim "olewaniem" naszej drogi.Różnica między drogą odśnieżaną regularnie a zaniedbywaną jest ogromna. Z pewnością Pan ją dostrzeże po "jeżdzie próbnej".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pani Patrycjo mój nr, telefonu jest znany.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wszystkim chyba ,że wybranym.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie każdy mieszka tu od niepamiętnych czasów, więc kwestie co było za kadencji innego sołtysa są mało istotne, bo mieszkamy tu i teraz! Każdy płaci podatki do gminy, więc i odśnieżanie również się należy. Wiadomo, że większość stara się również we własnym zakresie to robić i pomaga sobie wzajemnie, ale chyba łatwiej zadbać o drogę jak się regularnie pług puści. Dopiero po interwencji w gminie, na Dębową pług wjechał! Nie ma co odpowiadać na zaczepki, żebym kupiła sobie auto 4x4, bo nie każdego na to zwyczajnie stać :/
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuje nie płacić podatku do gminy po co ma być dzielony na wszystkie wioski gminne jak płacimy u sołtysa to zostaje(podatek) w danej wsi i jest więcej kasy np.na odśnieżanie:-)

ma może ktoś aktualny nr.tel. do naszego Pana sołtysa ??

znalezione na stronie 5 odśnieżanie

500781583
514648520

może ma juz inne

Jest jedna taka ulica i chodnik gdzie zawsze jest odśnieżone !
Chyba nie trzeba pisać która to ulica co ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

wczoraj wlady grejnow lapal snieg w locie zeby nie napadalo wiecej...

o czym pieprzycie
pitolicie .czas od momentu wezwania do momentu przybicia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jestes synem sołtysa ?

Kiedy przejedzie jakis plug bocznymi ulicami auta zapadaja sie w sniegu ledwie da sie jezdzic

szczegolnie jak teraz nie pada to chociaz raz w tygodniu by cos moglo przejechac

Niby nie pada, ale jednak ten delikatny puszek ciągle padajacy od kilku dni dał już całkiem sporą pokrywę! Chyba łatwiej teraz to zgarnąć, niż potem odkopywać się łopatą! Ciekawe co na to sołtys? Pewnie standardowo powie, że nie ma funduszy :/ Ale podatki do gminy idą...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zobaczenie odśnieżonej drogi dzisiaj z rana było miłą niespodzianką!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

droga Polna nadal zaniedbana. Sołtys ma w d... Przed chwilą został wykonany telefon, zobaczymy jakie będą tego skutki. Ani wczoraj, ani dzisiaj do domu nie da się dojechać. Super.

przed chwilą przejrzałam forum Bojana, tam nie uskarżają się na brak odśnieżonych dróg. Wniosek nasuwa się sam. Sołtys Bojana bardziej przejmuje się losami swojej wsi?

Chociaż nie powinnam obarczać winą tylko P. Sołtysa, wydaje mi się, że on nawet nie wie jak pan z pługu odśnieża i gdzie. Dzisiaj rano widziałam pług niedaleko ul. Polnej jednak na nią nie zawitał. Raz jechał Polną z podniesionym pługiem, ręce opadają. Może jak P. Sołtys się dowie o tych problemach to zrobi porządek.

Bo my teraz narzekamy na innym forum
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak już o tym mowa, to fajnie by było, jakby pług zawitał na Dębową. Podatki płacimy prawda, to chociaż teraz, jak już nie sypie, możnaby trochę odśnieżyć!

Oczywiście i to jeździ bardzo regularnie. W przeciwienstwie do lat ubiegłych. Nawet odgarnął dziś wczorajsze rozmarzające błoto śniegowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zdrowie naszego ulubionego Pana plugowego. Tej zimy faktycznie dziala ze zdwojona moca.

W takim razie muszę przyznać, że do odśnieżania są równe i równiejsze ulice. Na Dębową wjechał pług i owszem, wczoraj, jak przymroziło i niewiele zgarnął. Szkoda, że nie było go dzień wcześniej, kiedy grzęźliśmy w śniegowej brei.. No nic, nadal mrozi grunt, to jest ok, ale jak przyjdzie odwilż znów będzie dramat... A starczyło wcześniej to odgarnąć..
A tak nawiasem, to w tym roku u nas pług był 3 razy, gdzie ten ostatni to szlifowanie lodu :/ Wcale się nie dziwię irytacji Wladego.

A Młyńska zaczyna się koło autobusów blisko sołtysa.

Cały czas powtarzam, dzwonić do sołtysa, podjechać pogadać to kurde nic nie kosztuje. Niech sołtys porozmawia z Panem od pługa, i wyrówna te krzywizny nierówności drogowej. No chyba że sołtys nieurokliwy i nie po drodze. Na forum łatwo jest pisać i narzekać trudniej jest zakręcić się za swoim te drogi są Wasze kurde i dbajcie o nie, my o swoje staramy się dbać i dziury sami zasypujemy z sąsiadami, jak zaczyna ostro padać to dzwonimy. I tyle w temacie. Dziękuję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a za co płacisz podatek?
za to że mieszkasz?
powinni ci zapewnić warunki dojazdu do pracy żebyś mógł płacić podatki. i tyle w temacie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy twoje podatki wystarczą ma dobre lody?.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

To taka odpowiedź wieśniaka.

Wróć z pracy ,sam załataj dziury z sąsiadami. Ale nie zapomnij o mojej ulicy. Tylko żeby było równo
Ps. pamiętaj o podatku

Z Twojego podatku nie kupię dobrej flaszki. Gdybyś płacił wysokie podatki miałbyś asfalt pod bramę lub auto któremu nie strasze błoto, albo mieszkał apartamęcie nad Motławą. Nikt cię nie wynagordzi za Twoje lenistwo. Pozatym co zrobiłeś aby Twoją drogę gmina wyrównała? Postarałeś się? Czy zadałeś sobie minimum trudu aby zadzwonić do gminy? Pogadać z sołtysem? Jak jesteś "wieśniak" w dobrym tego słowa znaczeniu to wiesz że Tu nikt nikomu nic za darmo nie dał. Pozdrawiam.

Dzwonić łatwo napisać. jaki jest nr telefonu.

Już był podawany na forum : 514-648-520 sołtys

Dziękuję. JA jak się Pan Sołtys nazywa.

Jan Barkowski

Inne tematy z forum

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....