Odwołano dyrektor Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego

Opinie do artykułu: Odwołano dyrektor Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego.

Ewa Książek-Bator pełniła funkcję dyrektora Uniwersyteckiego Centrum Klinicznego przez siedem lat. W poniedziałek została odwołana ze stanowiska przez Radę Społeczną UCK, której przewodniczył prof. Marcin Gruchała, rektor Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. - Ta zmiana związana jest z nowymi planami współpracy uczelni ze szpitalem, które wymagają od dyrektora nieco innych predyspozycji - podkreślają władze uczelni.

W poniedziałek ze stanowiska dyrektora Uniwersyteckiego Centrum ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

cd ES

Ostatnio Ewa lata między kuriom, zusem, prałatem , komun.m...nawet do K..aszki dzwoni po pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ES

tak czekamy i czekamy i ...S..ej z tego tylko mamy. Profesor K..aszka już tylko kuśtyka po uzdrowisku a S..j jest. Marci.ek G lubi Ewem , nie? Długo jeszcze ? A Państwo koleżeństwo też wy...spacerowani nic?

cd

Wszyscy państwo tak na te paniom.. a pani Ewa S? co to jej ciocia Basia krzesełko za O. dała a teraz już tylko S..ej została. A na to co Gr...a ? A?

Kubusia też pchnąć bo mąci

Na neurochirurgii u Elefanta w książkach opisywanego

Niestety kolesiostwo z byłym magnificjuszem chroni do dziś?

to nie dobra zmiana ją posunęła

Pani dyrektor zawsze miała rację, nawet jeśli nie. Potrafiła winić tych którzy nie byli winni ale akurat z nimi rozmawiała, osoba himeryczna która jednego dnia podejmie taką decyzję a drugiego przeciwną. Przez zachowanie można było się nabawić szowinizmu bo chyba dzień cyklu miał wpływ na decyzyjność. Zabranie premii bez feedback za co to norma, itd. To nie jest zła kobieta ale dyrektor powinien mieć wizje i narzędzia menadżera a nie zapędy zdesperowanej księgowej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

do pani dyrektor

mnie pani po 42 latach pracy wyrzuciła pani z pracy , z miesięcznym wypowiedzeniem,wiadomość przekazała mi pani sprzątająca.było mi bardzo przykro ,że zostałam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy tam leczą

MUZYKĄ tylko. Jeśli tak, to to chyba jakaś nowa światowa i postępowa terapia, pewnie głupoli z PO.

g zawsze wypłynie

ciekawe gdzie i kiedy teraz wypłynie-żal mi przyszłych pracowników tej osoby - to jedna z najgorszych osób jakie w życiu spotkałem - ta nienawiść do innych i ukierunkowanie na władzę ponad wszystko oraz chęć otrzymywania pieniędzy bez pracy i zasad.... straszne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja

kurcze,w samo sedno...

Szkoda??

Chyba nie miałaś do czynienia z tą Panią na niwie zawodowej, jak objęła stanowisko dokładnie w ten sam sposób zaczęła wszystkich zwalniać, likwidować stanowiska/wydziały. A teraz jest jej przykro? Tak jak tamtym ludziom wtedy..ma za swoje, wierz mi, że w szpitalu mają święto!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

totalna porażka-dyrektorka do bani

Ten system komputerowy to totalna porażka. Ktoś za zapłacił za kompletna kichę. Działa fatalnie. Ale dyrekcji to nigdy nie interesowało. Albo to,że za kadencji tej dyrektorki zabrali średniemu personelowi po kilkaset złotych miesięcznie-ludziom, którzy mają małe uposażenia.Stracili nawet po 400 zł , co dla nich było dużą kwotą. A nikt się nie zabierze za tych, co zarabiają po 12 tysięcy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobra zmiana

Kolej teraz na chirurga jednego nerwu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

nadzieja

Mam nadzieję że zwolnienie p.Dyrektor to początek dobrych zmian.Warto ocenić postawę i,, zasługi" pozostałych osób na stanowiskach kierowniczych- nie wszyscy powinni na tych stanowiskach pozostać.Może warto wrócić do przeszłości i przypomnieć sobie o osobach , które wiele dobrego zrobiły dla personelu medycznego.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odchodzi

Dla szpitala najważniejsze ze ta postać odchodzi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo tak

Pytaczu gumed jest właścicielem uck i nie ma mozliweosci czegoś przyłączać. Łączyć się mogą szpitale marszałkowskie za to jak chcą.

Żenada to to ze niby wyprowadzila szpital z długów tylko kosztem pracownikow.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żenada!

Żal mi pani Dyrektor bo wyprowadziła szpital z długów , ale nie zdążyła zrobić porządku z lekarzami w CMI mam nadzieję ,że zlikwidowane będą konrakty dla lekarzy bo tak się rozbestwili ,że szkoda słów, pani Dyrektor powodzenia niech się pani trzyma!!!!!!! mafia to lekarze tego szpitala
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 22

Jerzy

to nie jest kopanie leżącego. Pani dyr jest zabezpieczona i sobie poradzi. Gryzienie i kopanie wielu "leżących", czasem w bardzo trudnych sytuacjach życiowych - to był styl w szpitalu w ostatnich latach, niestety
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

do Lico

Co ma rodzina do zachowań pracownika, trzeba mieć mentalność ratlerka żeby szczeknąć i uciec, zajrzyj w swoją ciemną stronę życia może też znajdziesz niejedno, to takie polskie żeby gryźć j kopać leżącego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10