Ognisko 15.08.2015

Termin jak w tytule wątku.

Zasady:
- Każdy uczestnik bierze udział w ognisku na własną odpowiedzialność.
- Obowiązkowo zabieramy dobry humor.
- Wstęp 10 zł od uczestnika (na drewno oraz jego transport) płatne na ognisku u mnie lub Sadyla. Nie ma możliwości przyniesienia jako "wpisowego" własnego drewna.
- Zaproszenie dotyczy tylko forumowiczów z Trójmiasto.pl (nie jest przeznaczone dla użytkowników innych portali społecznościowych) tzn. każdy, kto czuje się jakkolwiek związany z Forum, może przyjść. Nawet jeśli to zupełna świeżynka. ;)
- Przedział wiekowy od lat osiemnastu w górę. Górnego limitu nie ma.
- Prowiant i napitki we własnym zakresie, co kto lubi. Proszę pamiętać o naczyniach/kubkach jednorazowych.. choć dla zapominalskich na pewno się znajdą.
- Brakującą aprowizację można zrobić w pobliskiej Biedronce (do 21:00).
- Lokalizacja: http://mapa.trojmiasto.pl/#/map/-95.1,41.65,8,o2014
- Dojazd autem: do końca Obrońców Wybrzeża (skrzyżowanie z Dąbrowszczaków). Tam można zaparkować przed Biedronką, albo lepiej: z tyłu, na dużym parkingu.
- Dojazd komunikacją miejską: Z SKM Oliwa autobusy 139, 199, 127. Z Przymorza podobnie. Wysiada się na przystanku Przymorze Wielkie przechodzi się przez światła na Dąbrowszczaków przy Biedronce i dalej deptakiem przez park w stronę morza. Po ok. 200 m trzeba skręcić w prawo (druga "porządna" alejka gruntowa)
- Start 18:00.
- Można się dowolnie spóźnić ;)
- Pogoda prawie na pewno będzie ładna (a przynajmniej taką mam nadzieję). A jeżeli nie to fajne towarzystwo zrównoważy niedostatki aury.
- Nie tolerujemy jedynie chamstwa, głupoty i rozmów o polityce :)
- Tel kontaktowy jakby ktoś miał np. problem z trafieniem: BBB 939 I7O

Proszę deklarować swój udział dla celów statystycznych. ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko 15.08.2015

Vilette i słuszne skojarzenia.
Sadyl, u mnie niektore nigdy znaczy nigdy for ever.

Aczkolwiek w mym życiu zasada nigdy nie mów nigdy jest przodującą i rozswietlajaca schematyczne codzienne sciezki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak mi się skojarzyło ze stanowczym NIE ;)

http://www.youtube.com/watch?v=ykxt8sxeI5A

Kaszanka jeszcze nigdy nie wzbudziła zacieśnienia, choć podsmazona z cebulka pachnie zmianie.

Co nie przeszkadza by manifestacje zorganizować. Kaszance mowie stanowcze NIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówisz kaszance zdecydowane nie? ;)

Skowroniasta....kaszanki nie jadasz czy generalnie mięska niet?
Sadyl...normalnie horror...ja woziłam pod maską gołębia w stanie lekko zasuszonym,nie mam zielonego pojęcia skąd się tam biedaczek wziął:(

@Skowroniasta:

Jutro moja odmarznie. Zapraszam ;>

A poważnie: Trudno o dobrą kaszanę. Choć się trafia.
Za młodzieńca nawet sam robiłem, ale teraz to dosyć upiardliwe. Szczególnie, jak się nie ma kuchni :D
Bo krew od biedy dałoby się kupić.

@Skowroniasta:

Życie mnie nauczyło, żeby nigdy nie mówić "nigdy" ;)
Mam już doświadczenie z osobami, które NIGDY nie zjedzą tego czy owego. Oczywiście.. zjadły. I to nie z przypadku (vel oszustwa), nie wiedząc.. ale z pełną świadomością tego, co upichciłem :D

Vilette, obawiam się, że w tej kwestii dar przekonywania sadyla, jego wytrwałość i chęć zwycięstwa POLEGNĄ boleśnie

aaa byłam dziś sprawdzić, czy nikt nie zaburza spokoju w ogniskowym siedlisku

Uff nie.

Znalazłam w sobie nowe powołanie i motywację, co drugi dzień i póki mi sił starczy będę stróżem miejsca ogniskowego.

Co wy na to?

Skowroniasta, wszystko przed Tobą, umów się z Sadylem na degustację, ale najpierw na obdukcję, rzecz jasna ;)

Kaszanka po lodach poezja
Tylko me usta nie zaznaly nigdy smaku kaszanka, nawet nigdy nie były w jej pobliżu.
Ot taki że mnie wybryk natury.

@Vi:

Jop. Owłosionymi nozdrzami ;)

BTW:
Jeździłem kiedyś parę tygodni pożyczonym Cienkolem Vanem. Wiecznie mi w nim coś pośmiardywało. Niezbyt intensywnie, ale zapach był.. ewidentnie trupi.
Źródło odkryłem przypadkiem.
We wnęce na koło zapasowe znalazłem zaspawany w folię boczek wędzony. Kupiony w Makro jakieś 3 lata wcześniej. Folia napuchła do balonu, ale nie puściła. Boczek sobie jeżdził te 3 lata, także w upałach. Jakby folia pękła, kiedy jechałem autem.. mógłbym tego nie przeżyć :D

Nie zaprzeczam, czysta poezja, ale teraz bym nie wcisnęła albowiem właśnie zjadłam lody ;)

Vi...taka podsmażana kaszaneczka ze cebulkom,ogórkiem kiszonym i pajdą dobrego chleba...normalnie poezja;)

Znaczy się, musisz zbadać stan ogólny ;)

@Vi:

Jak odmarznie, to się zobaczy :D

@inka²:

Niestety.. nie podsmażana. Tylko μwela :/

Nie mów, że masz ochotę ją zjeść? ;)

To był wesoły autobus z grillem w roli głównej;):)))))
Edit....kaszanecza ze cebulkom podsmażana...smacznego;D

@Vi:

Zassane w argonie. Termin mają do końca września a zjeść się da przynajmniej do końca października. Zdążę :D
A jak nie ja, to suka. To, ze są w otoczone w chilli zupełnie Jej nie przeszkadza, niestety :/
A tak btw przypomniałaś mi, że gdzieś w przepaści lodówki mam zamrożoną kaszankę grillową z zeszłego roku. Chyba czas ją wyciągnąć i dokonać obdukcji :D
Edit: Kaszanka z wątróbką. Spożyć przed 17/08/14. Suka będzie wniebowzięta :D

Kiełbaski trza zamrozić, będą na zaś ;)

> Inko²:

Oczywiście, że rozłożonym. Kto miałby go niby składać w takim stanie ducha i bez narzędzi ;]
I oczywiście, że centralnie, na środku przejscia. Pod siedzenie nie wlazł, skubany :/
Żaru nie było, ale miałem kiełbaski grillowe, których nie dane mi było upiec wcześniej. Zresztą.. nadal je mam ;)

@Vi:

Dokładnie tak. Ciut już mnie znasz :D

Inne tematy z forum

Moja Żona nie chce sie ze mną kochać (294 odpowiedzi)

I nie pomaga już nic ... Rozmowy były , prośby były a błagać nie chcę. Co z kobietą moją jest nie...

marynarz pozna panią (194 odpowiedzi)

Dobry wieczór, Od kilku lat pracuję jako marynarz. Od jakiegoś czasu męczy mnie pragnienie...

Szukam ladnej i inteligentnej dziewczyny 17-19lat (9 odpowiedzi)

Jestem chlopakiem ktory jest bardzo otwarty i poszukuje dziewczyny sam mam 18,5lat i jestem z...