Ognisko

Termin: 24 sierpień godzina najprawdopodobniej 18.00
Zasady takie jak na poprzednich ogniskach. Miejsce to samo co poprzednim razem.
Zrzutkę na drewno i jego transport (jak mniemam) zorganizuje Sadyl w odpowiednim czasie.
Ja tradycyjnie załatwię niezbędne pozwolenia.
Jak zwykle impreza ma charakter otwarty więc wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko

anty,
twoja wiara to twoja sprawa :)
mam inne zdanie, jestem przekonany o roznicach miedzyplciowych
oraz sensie ich istnienia

z dwojga zlego chyba wole byc kretynem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A to wiem ocb.
Bo już podejrzewałam, że może jakieś zatrucie (taktownie nie wspomnę czym ;p)

Letni_a. Obaj są" zapracowani" Tyle wystarczy. Nie ma o co się martwić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zastanawia mnie co Wy zrobiliście z Nudim i Sadylem, że przepadli.
O Darka się mało martwię bo już tak chłopak ma no ale za Sadylem to już chyba się stęskniłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W te męskie i żeńskie umysły też nie wierzę, jak i nie wierzę w bycie kobietą w ciele mężczyzny (i na odwrót). To jakaś mitologizacja nauki, same bzdury.

Jestem też ciekaw jak promotorzy koncepcji upłciowionych mózgów łączą ją w teoriami osobowości. To się rozbija już na prostym podziale na introwertyków i ekstrawertyków.

> ludzi na sali doskonale reaguje, poniewaz znaja przyklady jakich on uzywa z autopsji

Znają przykłady, to prawda, ale ten przykład odnośnie TV (dla przykładu), pasuje do każdego człowieka, to wynika z tego jak wpływa na nasz mózg TV (odmóżdża:p).
A ludzie doskonale reagują, bo umysł świadom charakteru występu przyjmuje pewną postawę społeczną. On mógłby im nabluzgać a oni by się śmiali.

> filmik nie naklania ludzi do izmu, naklania ich do
> zaakceptowania odmiennosci drugiej plci.

Tylko że to właśnie tworzenie stereotypu, jakoby różnice ogniskowały się na odmienności płciowej, a nie na ogólnej. Film nie mówi o tym że każdy człowiek jest inny, ale szufladkuje ludzi ze względu na posiadanie penisa. Dzieląc ludzi na kretynów i histeryczki.

oczywiscie nie bylbys kobieta :P przykro mi :)

jak wiesz mozg moze miec cechy osobowosci meskiej badz zenskiej
nie wystarczy miec mozgu pracujacego w takim trybie, by stac sie kobieta/mezczyzna
dodatkowo facet oczywiscie uzywa sporego skrotu i odnosi sie do przecietnego czlowieka. i to sie sprawdza. wiekszosc ludzi na sali doskonale reaguje, poniewaz znaja przyklady jakich on uzywa z autopsji

nikt nie ma watpliwosci, no moze prawie nikt, ze ty przecietny nie jestes

jestem przeciwnikiem izmow w ogole. faszyzm, feminizm, etc.
one zawsze maja zly wplyw na ludzkosc
niestety ludzie tworza izmy, uciekajac od rozumu.

i tak, to smutne ale coraz wiecej facetow to kretyni.

filmik nie naklania ludzi do izmu, naklania ich do zaakceptowania odmiennosci drugiej plci. co jest trafne i potrzebne w mojej opinii.
oczywiscie kazdy czlowiek moze zobaczyc w nim co innego
jak w bolku i lolku :)

Jurek, jakbym przyjął założenie z tego filmiku to musiałbym uznać że jestem kobietą:P
Na szczęście, ów komik się myli. Mózg mężczyzny który on opisuje nie istnieje. Ludzie w medytacji próbują osiągnąć "pudełko nicości", a w rzeczywistości wszyscy mamy w głowie "przewody" łączące wszystko ze wszystkim. A jedynie od poszczególnych jednostek (niezależnie od płci) zależy w jakim stopniu filtrują swoje myśli przed wypuszczeniem ich na wolność. Także świadomość i kontrola wynikła z koncentracji mają znaczenie w zwalnianiu natłoku i przeskoku pomiędzy myślami. Wyłącznik, czy jak on to nazywa "pudełko nicości" nie istnieją.

Ten mózg kobiety który on opisuje to mózg zwykłego człowieka, tak to wygląda z biologicznego punktu widzenia. I gdyby informacje nie były przechowywane właśnie w ten sposób, nie dałoby się ich zapamiętywać (o czym on zresztą wspomina). Informacje są ciągle w ruchu za pomocą impulsów - zamykanie ich w "pudełku" nie jest możliwe.

Z drugiej strony, ten facet ukazuje przeciętnego faceta jako kretyna, który nie posiada rozwiniętego życia wewnętrznego. Tak właśnie promowana jest ta ideologia której się tam powyżej sprzeciwiłem.

I jeszcze co mi się rzuciło w jego wypowiedzi, facet nie odróżnia działania od myślenia. W przypadku mężczyzn stawia pomiędzy nimi znak równości, uznając że jak ktoś nie wykonuje czynności w świecie zewnętrznym to wewnętrznie się wyłącza. Jakby mężczyzna wyrażał się w 100% jedynie przez działanie, więc właściwie był tylko trochę bardziej skomplikowanym zwierzęciem.
Robi to niekonsekwentnie, bo nie postrzega w ten sam sposób braku działania u kobiet.

Jego wypowiedź jest oczywiście zabawna (ze względu na dobór słów i grę aktorską), ale jest błędna a nawet szkodliwa, bo podtrzymuje pewne głupie stereotypy i promuje feministyczno-seksistowską ideologię.

Letnia, specem od hentai nie jestem, ale podejrzewam że gdyby ona była główną bohaterką anime o takiej tematyce, lata temu, to awantura jaka była w Japonii z 1-1,5 roku temu odbyłaby się szybciej.

A ta z tego avatara przypomina mi Pino z Ergo Proxy, ale to raczej nie ona.
Podobne postacie drugoplanowe w anime są dość często. Jest to postać wręcz szablonowa:)

Ma ona w sobie dużo z Ciebie? Wygląda na ciekawską acz bardzo nieśmiałą:P
I jest słodka:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

odnosnie wypowiedzi antego
kobiety i faceci znacznie sie od siebie roznia
ma to wieloplaszczyznowe podloze
i mysle, ze jest bardzo sluszna koncepcja
choc nieraz prowadzi rowniez do nieporozumien :)
ale nie wymyslili tego pisarze, stety badz niestety

facet i kobieta po to sa rozni, zeby wspolnie mogli lepiej rozwiazywac problemy, ktore poajwiaja sie w ciagu ich zycia
nikt nie jest omnibusem, mamy sie laczyc w pary w tym celu wlasnie :)

dla niedowiarkow
http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

@Jola
Spersonifikowana?
Hym... Jeszcze nie widziałam żadnej osoby z form "face to face". Niestety.
@Crossku łamiesz mi serce ;p
Ja się starałam ale zły los się na mnie uparł
@Anty
Letnia nie wie bo miała tego avatara w kompie od wielu lat i już zapomniała skąd pochodzi. A że kompa zmieniła to nie może sprawdzić.
Mam nadzieję, że nie z żadnego hentai bo bardzo lubię tę dziewczynkę. Dziewczynka ma w sobie dużo z letniej.

Najlepiej założyć nowy wątek śpiewający, wtedy się okaże ilu jest chętnych ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

* Ruda ślicznoto :))))))

O jaaaaaaaaaa! :D

A grać można np. na...rowerach:
http://www.youtube.com/watch?v=LgNeikLhrMI&feature=c4-overview&list=UUktosL7nYkJlBnb2qAQ6liA
;)

Jolu sorki ale ja jednak poczekam aż się muzycy chętni zgłoszą :))))'))) Wówczas możemy pogadać :)))))
Ruda ślicznoto :)))))) Repertuar również do uzgodnienia i chyba nie gra roli ;)))))

Nie martw się Ruda ,repertuar Ci wydrukują i będziesz śpiewać jak z nut.
Kaja termin kombinuj

U mnie słabo z repertuarem, tylko disco polo hity (i niehity) znam ;)

Blądi: ... ! :P

kaja: priv ;D
Rudy: lubisz spiewac? to damy Ci pole do popisu ;p

Nie WY tylko ja.... :)) Żadne karaoke !!! Legalny show na monciaku :)
BEZ GRILLA :)

Nudi zainicjował wyjście publiczne i granie na gitarach plus grill.
Impreza się udała (co prawda szukaliśmy Nudiego parę dni ,bo się zagubił)

Wy tu mówicie o publicznym show na Monciaku czy wyjściu na Karałoke? ;]

Te śpiewy w Sopocie to mega pomysł :))) FORUMOWE ŚPIEWANIE :) Ja na niczym poza trójkatem nie gram :)))) Ale inicjatywa bardzo fajna :) Parę odważnych osób na zrobienie 'małego show' mile widziane no i oczywiście muzycy :))) To jak ? :))))

Inne tematy z forum

rumia (23 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...

Poznamy Panów/ Parę/Panią (3 odpowiedzi)

Cześć! Jak i gdzie znaleźć chętne osoby do zabawy w większym gronie? Jesteśmy parą znajomych po...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?