Ognisko

Termin: 24 sierpień godzina najprawdopodobniej 18.00
Zasady takie jak na poprzednich ogniskach. Miejsce to samo co poprzednim razem.
Zrzutkę na drewno i jego transport (jak mniemam) zorganizuje Sadyl w odpowiednim czasie.
Ja tradycyjnie załatwię niezbędne pozwolenia.
Jak zwykle impreza ma charakter otwarty więc wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko

anty,
twoja wiara to twoja sprawa :)
mam inne zdanie, jestem przekonany o roznicach miedzyplciowych
oraz sensie ich istnienia

z dwojga zlego chyba wole byc kretynem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A to wiem ocb.
Bo już podejrzewałam, że może jakieś zatrucie (taktownie nie wspomnę czym ;p)

Letni_a. Obaj są" zapracowani" Tyle wystarczy. Nie ma o co się martwić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zastanawia mnie co Wy zrobiliście z Nudim i Sadylem, że przepadli.
O Darka się mało martwię bo już tak chłopak ma no ale za Sadylem to już chyba się stęskniłam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W te męskie i żeńskie umysły też nie wierzę, jak i nie wierzę w bycie kobietą w ciele mężczyzny (i na odwrót). To jakaś mitologizacja nauki, same bzdury.

Jestem też ciekaw jak promotorzy koncepcji upłciowionych mózgów łączą ją w teoriami osobowości. To się rozbija już na prostym podziale na introwertyków i ekstrawertyków.

> ludzi na sali doskonale reaguje, poniewaz znaja przyklady jakich on uzywa z autopsji

Znają przykłady, to prawda, ale ten przykład odnośnie TV (dla przykładu), pasuje do każdego człowieka, to wynika z tego jak wpływa na nasz mózg TV (odmóżdża:p).
A ludzie doskonale reagują, bo umysł świadom charakteru występu przyjmuje pewną postawę społeczną. On mógłby im nabluzgać a oni by się śmiali.

> filmik nie naklania ludzi do izmu, naklania ich do
> zaakceptowania odmiennosci drugiej plci.

Tylko że to właśnie tworzenie stereotypu, jakoby różnice ogniskowały się na odmienności płciowej, a nie na ogólnej. Film nie mówi o tym że każdy człowiek jest inny, ale szufladkuje ludzi ze względu na posiadanie penisa. Dzieląc ludzi na kretynów i histeryczki.

oczywiscie nie bylbys kobieta :P przykro mi :)

jak wiesz mozg moze miec cechy osobowosci meskiej badz zenskiej
nie wystarczy miec mozgu pracujacego w takim trybie, by stac sie kobieta/mezczyzna
dodatkowo facet oczywiscie uzywa sporego skrotu i odnosi sie do przecietnego czlowieka. i to sie sprawdza. wiekszosc ludzi na sali doskonale reaguje, poniewaz znaja przyklady jakich on uzywa z autopsji

nikt nie ma watpliwosci, no moze prawie nikt, ze ty przecietny nie jestes

jestem przeciwnikiem izmow w ogole. faszyzm, feminizm, etc.
one zawsze maja zly wplyw na ludzkosc
niestety ludzie tworza izmy, uciekajac od rozumu.

i tak, to smutne ale coraz wiecej facetow to kretyni.

filmik nie naklania ludzi do izmu, naklania ich do zaakceptowania odmiennosci drugiej plci. co jest trafne i potrzebne w mojej opinii.
oczywiscie kazdy czlowiek moze zobaczyc w nim co innego
jak w bolku i lolku :)

Jurek, jakbym przyjął założenie z tego filmiku to musiałbym uznać że jestem kobietą:P
Na szczęście, ów komik się myli. Mózg mężczyzny który on opisuje nie istnieje. Ludzie w medytacji próbują osiągnąć "pudełko nicości", a w rzeczywistości wszyscy mamy w głowie "przewody" łączące wszystko ze wszystkim. A jedynie od poszczególnych jednostek (niezależnie od płci) zależy w jakim stopniu filtrują swoje myśli przed wypuszczeniem ich na wolność. Także świadomość i kontrola wynikła z koncentracji mają znaczenie w zwalnianiu natłoku i przeskoku pomiędzy myślami. Wyłącznik, czy jak on to nazywa "pudełko nicości" nie istnieją.

Ten mózg kobiety który on opisuje to mózg zwykłego człowieka, tak to wygląda z biologicznego punktu widzenia. I gdyby informacje nie były przechowywane właśnie w ten sposób, nie dałoby się ich zapamiętywać (o czym on zresztą wspomina). Informacje są ciągle w ruchu za pomocą impulsów - zamykanie ich w "pudełku" nie jest możliwe.

Z drugiej strony, ten facet ukazuje przeciętnego faceta jako kretyna, który nie posiada rozwiniętego życia wewnętrznego. Tak właśnie promowana jest ta ideologia której się tam powyżej sprzeciwiłem.

I jeszcze co mi się rzuciło w jego wypowiedzi, facet nie odróżnia działania od myślenia. W przypadku mężczyzn stawia pomiędzy nimi znak równości, uznając że jak ktoś nie wykonuje czynności w świecie zewnętrznym to wewnętrznie się wyłącza. Jakby mężczyzna wyrażał się w 100% jedynie przez działanie, więc właściwie był tylko trochę bardziej skomplikowanym zwierzęciem.
Robi to niekonsekwentnie, bo nie postrzega w ten sam sposób braku działania u kobiet.

Jego wypowiedź jest oczywiście zabawna (ze względu na dobór słów i grę aktorską), ale jest błędna a nawet szkodliwa, bo podtrzymuje pewne głupie stereotypy i promuje feministyczno-seksistowską ideologię.

Letnia, specem od hentai nie jestem, ale podejrzewam że gdyby ona była główną bohaterką anime o takiej tematyce, lata temu, to awantura jaka była w Japonii z 1-1,5 roku temu odbyłaby się szybciej.

A ta z tego avatara przypomina mi Pino z Ergo Proxy, ale to raczej nie ona.
Podobne postacie drugoplanowe w anime są dość często. Jest to postać wręcz szablonowa:)

Ma ona w sobie dużo z Ciebie? Wygląda na ciekawską acz bardzo nieśmiałą:P
I jest słodka:P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

odnosnie wypowiedzi antego
kobiety i faceci znacznie sie od siebie roznia
ma to wieloplaszczyznowe podloze
i mysle, ze jest bardzo sluszna koncepcja
choc nieraz prowadzi rowniez do nieporozumien :)
ale nie wymyslili tego pisarze, stety badz niestety

facet i kobieta po to sa rozni, zeby wspolnie mogli lepiej rozwiazywac problemy, ktore poajwiaja sie w ciagu ich zycia
nikt nie jest omnibusem, mamy sie laczyc w pary w tym celu wlasnie :)

dla niedowiarkow
http://www.youtube.com/watch?v=aZBhyPiyeOs

@Jola
Spersonifikowana?
Hym... Jeszcze nie widziałam żadnej osoby z form "face to face". Niestety.
@Crossku łamiesz mi serce ;p
Ja się starałam ale zły los się na mnie uparł
@Anty
Letnia nie wie bo miała tego avatara w kompie od wielu lat i już zapomniała skąd pochodzi. A że kompa zmieniła to nie może sprawdzić.
Mam nadzieję, że nie z żadnego hentai bo bardzo lubię tę dziewczynkę. Dziewczynka ma w sobie dużo z letniej.

Najlepiej założyć nowy wątek śpiewający, wtedy się okaże ilu jest chętnych ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

* Ruda ślicznoto :))))))

O jaaaaaaaaaa! :D

A grać można np. na...rowerach:
http://www.youtube.com/watch?v=LgNeikLhrMI&feature=c4-overview&list=UUktosL7nYkJlBnb2qAQ6liA
;)

Jolu sorki ale ja jednak poczekam aż się muzycy chętni zgłoszą :))))'))) Wówczas możemy pogadać :)))))
Ruda ślicznoto :)))))) Repertuar również do uzgodnienia i chyba nie gra roli ;)))))

Nie martw się Ruda ,repertuar Ci wydrukują i będziesz śpiewać jak z nut.
Kaja termin kombinuj

U mnie słabo z repertuarem, tylko disco polo hity (i niehity) znam ;)

Blądi: ... ! :P

kaja: priv ;D
Rudy: lubisz spiewac? to damy Ci pole do popisu ;p

Nie WY tylko ja.... :)) Żadne karaoke !!! Legalny show na monciaku :)
BEZ GRILLA :)

Nudi zainicjował wyjście publiczne i granie na gitarach plus grill.
Impreza się udała (co prawda szukaliśmy Nudiego parę dni ,bo się zagubił)

Wy tu mówicie o publicznym show na Monciaku czy wyjściu na Karałoke? ;]

Te śpiewy w Sopocie to mega pomysł :))) FORUMOWE ŚPIEWANIE :) Ja na niczym poza trójkatem nie gram :)))) Ale inicjatywa bardzo fajna :) Parę odważnych osób na zrobienie 'małego show' mile widziane no i oczywiście muzycy :))) To jak ? :))))

Inne tematy z forum

male piersi (80 odpowiedzi)

ehh dreczy mnie to bo mam bardzo male piersi owszem mam meza ktory mowi ze mnie kocha taka ale ja...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

rumia (23 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...