Ognisko

Termin: 24 sierpień godzina najprawdopodobniej 18.00
Zasady takie jak na poprzednich ogniskach. Miejsce to samo co poprzednim razem.
Zrzutkę na drewno i jego transport (jak mniemam) zorganizuje Sadyl w odpowiednim czasie.
Ja tradycyjnie załatwię niezbędne pozwolenia.
Jak zwykle impreza ma charakter otwarty więc wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko

Dlatego ,że Cross nie rości sobie prawa do organizacji ogniska.
(a pytanie było lekko retoryczne)
Każdy może je zorganizować ,jak i zainicjować nowe wydarzenie
na forum np .wyjazd do Tuchomka/Borkowa, grill ,czy śpiewy w Sopocie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakby to był 14 to by było grejt.

Na wielkie planowanie, organizowanie to ja się nie nadaję, ale jako że jeszcze wtedy mam urlop to mogę siedzieć i pół dnia pilnować drewna :D

to w takim razie pytanie: po co jeden z głównych organizatorów pyta o termin? ;]

Wkurzona ,jak się wybierasz to mnie zgarnij z Kołobrzeskiej .
Ja się piszę ,jak Ty będziesz.

Pszemek ,pytanie kto załatwi pozwolenie i drewno?
Termin ustala organizator ,więc masz pole do popisu.

Dopasuję się:D

:( no to 21 ;p

Jak dla mnie każdy możliwy termin oprócz weekendu 14-15 września :)

14 wrzesnia :>

To kiedy robimy następne ognisko?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie,
na ognisku co prawda nie byłam, bo byczyłam się na Kaszubach, ale na któreś kolejne pewnie uda mi się wpaść (znowu będą pracujące soboty)
Za to znalazłam(fb) coś takiego i szkoda, żeby nie skorzystać jeśli ktoś lubi, sama się zastanawiam...
http://sport.trojmiasto.pl/Zwawy-marsz-po-pracy-przez-Trojmiejski-Park-Krajobrazowy-imp380357.html

Re: Ognisko a borelioza ;)

kaja: odezwij sie na priv, mam biznesa ;p
Szymon: jezeli chcesz odzyskac latarke to tez sie odezwij ;p

:D

ciężkie te dyskusje :) Chyba lepiej o tym pogadać w plenerze.............
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uważam, że niepotrzebnie tworzymy podział na kobiety i mężczyzn w kwestii porozumienia. To dotyczy wszystkich ludzi. Żeby kogoś zrozumieć, nie wystarczy dobra wola, trzeba jeszcze mieć wiedzę, jak dany człowiek rozumuje, jaką ma osobowość, jakie ma postrzeganie rzeczywistości, a także wiedzy o własnych preferencjach w komunikacji.
Z tego punktu widzenia rozumiemy/porozumiewamy się na tyle, na ile się nauczyliśmy:)

~m, po wypowiedzi o której wspomniałaś napisałaś:
"anty nie doceniasz kobiet z 3miasta :)" (już w pewien sposób oddalając temat, bo moja wypowiedź dotyczyła konkretnych kobiet i konkretnych zachowań, a nie kobiet ogólnie). Chcąc powrócić do tematu napisałem w odpowiedzi:
"może nie dajecie mi powodu by Was docenić?;)"
Ty: "może nie widzisz tego co jest oczywiste"
Ja: "A co jest oczywiste?"
Ty: "Oczywiste są znaki, których mężczyźni czasem nie potrafią odczytać poprawnie" (i tutaj poszłaś w tą teorię jakoby mężczyźni nie rozumieli kobiet - o której później pisałem)

Rutgerina, jak nie uważa, skoro do tego to się sprowadza? Skoro Wy do nas coś mówicie, a potem macie pretensje że nie wiemy o co Wam chodzi, to znaczy że uznajecie że powinniśmy Was rozumieć, a skoro nie rozumiemy to jest z nami coś nie tak.
Zauważ że bardzo często kobiety rozmawiając między sobą też nie mogą się porozumieć, ale wtedy nie wyskakują z podobnym argumentem.
Zauważ też że mężczyźni też nie używają tego argumentu gdy ktoś ich nie rozumie. Widziałaś by jakiś facet powiedział "a wy kobiety nas nie rozumiecie" a później walnął focha (jak to często robią kobiety)? Albo by facet powiedział do kobiety "wy kobiety, macie mniejsze mózgi to nic nie rozumiecie". Gdyby ktoś tak do Ciebie powiedział to też byś uznała że nie chodzi mu o to że kobiety są głupsze?

Nic nie wiem o tym byśmy pochodzili z dwóch różnych planet i byśmy rozumieli te same słowa inaczej - to bzdury feministycznych pisarzy, karmiących naiwne nowoczesne kobiety nieźle brzmiącym bełkotem pozwalającym łatwo przerzucić winę na czynniki niezależne. W ten sposób, zamiast rozmawiać, tłumaczyć i opisywać swoje uczucia, myśli i pragnienia, pewne kobiety idą na łatwiznę i mówią że faceci nie są w stanie ich zrozumieć.

Podpisuję się dwoma łapkami ,pod tym co napisała Rut....

"I inaczej rozumiemy tak samo wypowiedziane słowa?"

I to jest sedno sprawy. Chyba jest tak dlatego że kobietę od mężczyzny różni nie tylko anatomia ale i konstrukcja mózgu.

Anty nikt nie uważa Was (mężczyzn) za głupszych ani nas (kobiety) za mądrzejsze, to Twoja interpretacja.
Nie wiesz że pochodzimy z dwóch różnych planet? :))) I inaczej rozumiemy tak samo wypowiedziane słowa?

anty chodziło mi o Twoją wypowiedz z 2013-08-26 22:22:01

dobra dobra, rozkojarzona jestem od wczoraj :) już mi się oberwało w drugim wątku dzisiaj :)

Inne tematy z forum

PANOWIE po pięćdziesiątce :) (87 odpowiedzi)

Może tutaj bywają NORMALNI panowie po pięćdziesiątce, którzy chcieliby nawiązać znajomość z...

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (477 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...