Ognisko

Termin: 24 sierpień godzina najprawdopodobniej 18.00
Zasady takie jak na poprzednich ogniskach. Miejsce to samo co poprzednim razem.
Zrzutkę na drewno i jego transport (jak mniemam) zorganizuje Sadyl w odpowiednim czasie.
Ja tradycyjnie załatwię niezbędne pozwolenia.
Jak zwykle impreza ma charakter otwarty więc wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko a borelioza ;)

Jola, nie trzeba łopatologicznie, wystarczy mówić tak by inna istota ludzka miała szanse zrozumieć, zamiast oczekiwać że każdy powinien to wiedzieć (nawet jeśli sama osoba mówiąca nie ma pojęcia o co jej chodzi).
Technika manipulacyjna w stylu "bo wy nas nie rozumiecie", "bo mężczyźni są głupi i trzeba do nich łopatologicznie" prócz obrazy wynikłej z seksizmu (uznawania siebie za płeć mądrzejszą a nas za głupszą), zawiera mnóstwo pychy, bo uznaje siebie (wypowiadającą to kobietę) za pępek świata, który powinien być rozumiany, nawet jeśli nie umie się wysłowić.

~m: "Anty o jakie docenianie chodzi?"

Właśnie o tym pisałem; zgubiłaś temat, mimo to go pociągnęłaś, a potem zarzucasz mężczyznom nie rozumienie "znaków".

I odpowiadając na Twoje pytanie.
Jak się cofniesz o kilkanaście wpisów wyżej, to zobaczysz że to Ty wyskoczyłaś z tym docenianiem, a ja chciałem się dowiedzieć o co chodzi. Pytania zatem nie powinnaś kierować do mnie, tylko do siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jej, a wydawało mi się, że to była niewinna uwaga, ale w końcu pochodzenie frazy "Dobrymi chęciami piekło wybrukowano" nie jest mi znane ;)
Co do środowiska naturalnego kleszczy to niektóre źródła podają, że żyją one na wysokości < 70 cm, ale są i takie które twierdzą, że lokalizują się na spodniej części liści dolnych gałęzi drzew. Tematu jednak nie zgłębiałam, a skąd "mój kleszcz" do mnie przyszedł nie mam pojęcia :)))
Ale jako że nikt się nie pochwalił znaleziskiem podobnym do mojego, uznam optymistycznie, że wśród rekordowej liczby osób, tylko ja miałam malutkiego pecha. A jeżeli jest jeszcze osoba, która hm... nie ma pojęcia czy ktoś żywi się jej krwią niech szybko tę wiedzę zweryfikuje :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anty o jakie docenianie chodzi?
Ja do mężczyzn mówię prosto z mostu i ich to często przeraża- moja bezpośredniość. A jeżeli staram się być bardziej jak kobieta (czytaj subtelna) to nie rozumiecie o co chodzi.

Ostatnio usłyszałam od mężczyzny, że go przerażam. Dlaczego? Prawdopodobnie dlatego, że potrafię zbyt dosłownie powiedzieć czego oczekuję od znajomości.

Sadyl- nie uwierzę, że masz problemy z odczytywaniem "znaków dymnych" wysyłanych przez kobiety.

Cross zobaczymy co się da zrobić .

"Gdy ja już w końcu się z Wami spotkam..."

Letni_a biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe starania powinnaś raczej zamiast gdy napisać jeżeli. ;)

Renee13 gdzieś czytałem że kleszcze nie żyją na drzewach tylko w wysokiej trawie. Ale nie będę niedyskretny i nie będę pytał ani zastanawiał się po co w oną wysoką trawę chodziłaś. ;)))

A co do zdjęć to z tego co pamiętam aparat oprócz mnie miał Sadyl i Tylkoja a Ilona robiła zdjęcia smartfonem. Sadyl jest obecnie mocno zapracowany a ponieważ ja jestem analogowy chyba przyjdzie nam poczekać na jego powrót. No chyba że ktoś inny potrafi i chce ogarnąć sprawę.

Anty...............

W tym przypadku była mowa o kosmatych myślach, które drogie Panie mi wypomniały, a które same mają tylko nie chcą się do nich przyznać....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ja jestem znana z myśli nieuczesanych ,na tym forum.

Jak znajdziesz obsługę pralki z wirowaniem wykorzystaną do pewnej
fajnej przyjemności ,stwierdzisz ,że codzienność ze mną ,nie jest codziennością.

I zgadzam się ,że Wam panowie łopatologicznie trzeba powiedzieć
o co się Was prosi.
Co do Sadyla , on jest tak sfeminizowany (w pozytywnym aspekcie)
że umie odczytywać pewne prośby z oczu kobiety.
(to tak z przymrużeniem oka)

Bajka wymyślona przez kobiety, które posiadając jakieś uczucie i nie potrafiąc go zidentyfikować, próbują je opisać mężczyźnie za pomocą jakichś "znaków" a potem mają do niego pretensję że on nie rozumie. Podczas gdy same nie rozumieją o co im chodzi. Różnica jest taka że my to wiemy i potrafimy im powiedzieć wprost że nie wiemy o co chodzi, a one, czy inne kobiety udają ze rozumieją.

W tym przypadku była mowa o kosmatych myślach, które drogie Panie mi wypomniały, a które same mają tylko nie chcą się do nich przyznać. ~m nie miała pomysłu jak odpowiedzieć na moje pytanie o docenianie, i zamiast skończyć temat weszła w to seksistowskie "wy nas nigdy nie rozumiecie". Ojj nieładnie, bardzo nieładnie....

Sadyl, nie dawaj sobie wmówić tych feministycznych ideologii, bo potem wyjdzie że się mylisz nawet w stosunku do własnego imienia.

Cześć Pszemek!! To znaczy Bladynko ;D

> mężczyźni czasem nie potrafią odczytać poprawnie. A może nie chcą.

Optuję, za "nie potrafią".
Kobiety, która kumają, że do faceta należy prostym przekazem i dużymi literami, mają łatwiej ;)

Oczywiste są znaki, których mężczyźni czasem nie potrafią odczytać poprawnie. A może nie chcą.
To co oczywiste ubiera się w piękne piórka i powstaje to co wyimaginowane delikatne coś więcej, ale to tylko gra pozorów.
Tabu to tabu na jego temat się nawet nie powinno rozmawiać :))))

Żałuję, że nie mogło mnie być z wami, a tak bardzo chciałam :(

A co jest oczywiste?
Może jednak zbyt Was cenię, by uznać to co oczywiste za to co jedyne prawdziwe. Wciąż na nowo szukam czegoś więcej...
Co zatem kryje się pod tabu?;)

może nie widzisz tego co jest oczywiste

~m, może nie dajecie mi powodu by Was docenić?;)

kaja: dzieki :D juz wiecej z wami nie pije, bo mam odchyły po alkoholu :D
sieemaaaaa ruda! znaczy smerfetka :D

Żony?
Nic mi o tym nie wiadomo :P

anty nie doceniasz kobiet z 3miasta :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

:))))))))))))))))))))))))))) Dobre :)))))))))))) I jakie 'życiowe' :))))))))))) nie mylić z 'rzycią' :))))))

Tucha, jak to Jurek sugeruje, forumowiczki swoje myśli skrywają, więc raczej nie dadzą się wciągnąć w żadną grę skojarzeń. To stateczne matki, żony i... spontaniczne żony:p (czasami nawet powiedzą "członek", chociaż nie częściej niż raz w roku:p)

Po swojemu ciiiiiiiichutko...:) dzięki Sissel i Wezenku, że miałam przyjemność Was usłyszeć i zobaczyć :)
Ruda :)))))) Uściski i buziole :))))))
A koledze trojga imion z przymrużeniem oka ;)))) 'I tak Cie nie lubię' " :)))
A PRZEDE WSZYSTKIM ORGANIZATOROM :) Sadylku (wybacz ;)) ) i Cross :) Pokłony dla 'Połowicy' :)))
Dziękuje za wesoły i roześmiany wieczór :))))

Inne tematy z forum

Para szuka pary (16 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Gay Gdańsk (177 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

male piersi (80 odpowiedzi)

ehh dreczy mnie to bo mam bardzo male piersi owszem mam meza ktory mowi ze mnie kocha taka ale ja...