Ognisko

Termin: 24 sierpień godzina najprawdopodobniej 18.00
Zasady takie jak na poprzednich ogniskach. Miejsce to samo co poprzednim razem.
Zrzutkę na drewno i jego transport (jak mniemam) zorganizuje Sadyl w odpowiednim czasie.
Ja tradycyjnie załatwię niezbędne pozwolenia.
Jak zwykle impreza ma charakter otwarty więc wszystkich chętnych serdecznie zapraszam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ognisko a borelioza ;)

Jola, nie trzeba łopatologicznie, wystarczy mówić tak by inna istota ludzka miała szanse zrozumieć, zamiast oczekiwać że każdy powinien to wiedzieć (nawet jeśli sama osoba mówiąca nie ma pojęcia o co jej chodzi).
Technika manipulacyjna w stylu "bo wy nas nie rozumiecie", "bo mężczyźni są głupi i trzeba do nich łopatologicznie" prócz obrazy wynikłej z seksizmu (uznawania siebie za płeć mądrzejszą a nas za głupszą), zawiera mnóstwo pychy, bo uznaje siebie (wypowiadającą to kobietę) za pępek świata, który powinien być rozumiany, nawet jeśli nie umie się wysłowić.

~m: "Anty o jakie docenianie chodzi?"

Właśnie o tym pisałem; zgubiłaś temat, mimo to go pociągnęłaś, a potem zarzucasz mężczyznom nie rozumienie "znaków".

I odpowiadając na Twoje pytanie.
Jak się cofniesz o kilkanaście wpisów wyżej, to zobaczysz że to Ty wyskoczyłaś z tym docenianiem, a ja chciałem się dowiedzieć o co chodzi. Pytania zatem nie powinnaś kierować do mnie, tylko do siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jej, a wydawało mi się, że to była niewinna uwaga, ale w końcu pochodzenie frazy "Dobrymi chęciami piekło wybrukowano" nie jest mi znane ;)
Co do środowiska naturalnego kleszczy to niektóre źródła podają, że żyją one na wysokości < 70 cm, ale są i takie które twierdzą, że lokalizują się na spodniej części liści dolnych gałęzi drzew. Tematu jednak nie zgłębiałam, a skąd "mój kleszcz" do mnie przyszedł nie mam pojęcia :)))
Ale jako że nikt się nie pochwalił znaleziskiem podobnym do mojego, uznam optymistycznie, że wśród rekordowej liczby osób, tylko ja miałam malutkiego pecha. A jeżeli jest jeszcze osoba, która hm... nie ma pojęcia czy ktoś żywi się jej krwią niech szybko tę wiedzę zweryfikuje :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Anty o jakie docenianie chodzi?
Ja do mężczyzn mówię prosto z mostu i ich to często przeraża- moja bezpośredniość. A jeżeli staram się być bardziej jak kobieta (czytaj subtelna) to nie rozumiecie o co chodzi.

Ostatnio usłyszałam od mężczyzny, że go przerażam. Dlaczego? Prawdopodobnie dlatego, że potrafię zbyt dosłownie powiedzieć czego oczekuję od znajomości.

Sadyl- nie uwierzę, że masz problemy z odczytywaniem "znaków dymnych" wysyłanych przez kobiety.

Cross zobaczymy co się da zrobić .

"Gdy ja już w końcu się z Wami spotkam..."

Letni_a biorąc pod uwagę Twoje dotychczasowe starania powinnaś raczej zamiast gdy napisać jeżeli. ;)

Renee13 gdzieś czytałem że kleszcze nie żyją na drzewach tylko w wysokiej trawie. Ale nie będę niedyskretny i nie będę pytał ani zastanawiał się po co w oną wysoką trawę chodziłaś. ;)))

A co do zdjęć to z tego co pamiętam aparat oprócz mnie miał Sadyl i Tylkoja a Ilona robiła zdjęcia smartfonem. Sadyl jest obecnie mocno zapracowany a ponieważ ja jestem analogowy chyba przyjdzie nam poczekać na jego powrót. No chyba że ktoś inny potrafi i chce ogarnąć sprawę.

Anty...............

W tym przypadku była mowa o kosmatych myślach, które drogie Panie mi wypomniały, a które same mają tylko nie chcą się do nich przyznać....
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Ja jestem znana z myśli nieuczesanych ,na tym forum.

Jak znajdziesz obsługę pralki z wirowaniem wykorzystaną do pewnej
fajnej przyjemności ,stwierdzisz ,że codzienność ze mną ,nie jest codziennością.

I zgadzam się ,że Wam panowie łopatologicznie trzeba powiedzieć
o co się Was prosi.
Co do Sadyla , on jest tak sfeminizowany (w pozytywnym aspekcie)
że umie odczytywać pewne prośby z oczu kobiety.
(to tak z przymrużeniem oka)

Bajka wymyślona przez kobiety, które posiadając jakieś uczucie i nie potrafiąc go zidentyfikować, próbują je opisać mężczyźnie za pomocą jakichś "znaków" a potem mają do niego pretensję że on nie rozumie. Podczas gdy same nie rozumieją o co im chodzi. Różnica jest taka że my to wiemy i potrafimy im powiedzieć wprost że nie wiemy o co chodzi, a one, czy inne kobiety udają ze rozumieją.

W tym przypadku była mowa o kosmatych myślach, które drogie Panie mi wypomniały, a które same mają tylko nie chcą się do nich przyznać. ~m nie miała pomysłu jak odpowiedzieć na moje pytanie o docenianie, i zamiast skończyć temat weszła w to seksistowskie "wy nas nigdy nie rozumiecie". Ojj nieładnie, bardzo nieładnie....

Sadyl, nie dawaj sobie wmówić tych feministycznych ideologii, bo potem wyjdzie że się mylisz nawet w stosunku do własnego imienia.

Cześć Pszemek!! To znaczy Bladynko ;D

> mężczyźni czasem nie potrafią odczytać poprawnie. A może nie chcą.

Optuję, za "nie potrafią".
Kobiety, która kumają, że do faceta należy prostym przekazem i dużymi literami, mają łatwiej ;)

Oczywiste są znaki, których mężczyźni czasem nie potrafią odczytać poprawnie. A może nie chcą.
To co oczywiste ubiera się w piękne piórka i powstaje to co wyimaginowane delikatne coś więcej, ale to tylko gra pozorów.
Tabu to tabu na jego temat się nawet nie powinno rozmawiać :))))

Żałuję, że nie mogło mnie być z wami, a tak bardzo chciałam :(

A co jest oczywiste?
Może jednak zbyt Was cenię, by uznać to co oczywiste za to co jedyne prawdziwe. Wciąż na nowo szukam czegoś więcej...
Co zatem kryje się pod tabu?;)

może nie widzisz tego co jest oczywiste

~m, może nie dajecie mi powodu by Was docenić?;)

kaja: dzieki :D juz wiecej z wami nie pije, bo mam odchyły po alkoholu :D
sieemaaaaa ruda! znaczy smerfetka :D

Żony?
Nic mi o tym nie wiadomo :P

anty nie doceniasz kobiet z 3miasta :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

:))))))))))))))))))))))))))) Dobre :)))))))))))) I jakie 'życiowe' :))))))))))) nie mylić z 'rzycią' :))))))

Tucha, jak to Jurek sugeruje, forumowiczki swoje myśli skrywają, więc raczej nie dadzą się wciągnąć w żadną grę skojarzeń. To stateczne matki, żony i... spontaniczne żony:p (czasami nawet powiedzą "członek", chociaż nie częściej niż raz w roku:p)

Po swojemu ciiiiiiiichutko...:) dzięki Sissel i Wezenku, że miałam przyjemność Was usłyszeć i zobaczyć :)
Ruda :)))))) Uściski i buziole :))))))
A koledze trojga imion z przymrużeniem oka ;)))) 'I tak Cie nie lubię' " :)))
A PRZEDE WSZYSTKIM ORGANIZATOROM :) Sadylku (wybacz ;)) ) i Cross :) Pokłony dla 'Połowicy' :)))
Dziękuje za wesoły i roześmiany wieczór :))))

Inne tematy z forum

Samotna mama, czy ktoś ją zechce? :D (477 odpowiedzi)

Wiem, że takich wątków już było mnóstwo, ale cóż... Do jego założenia "zainspirowała" mnie...

Czy lubicie imprezy integracyjne? (29 odpowiedzi)

Czy często są organizowane w Waszych firmach?

rumia (23 odpowiedzi)

Jest tu ktoś z Rumi :) poznam miłego mężczyznę o wesołym zadziornym usposobieniu (wiek 27 -40 )...