Re: Ogólnopolski strajk Polaków (20 marzec)
funky_koval
(11 lat temu)
Wybaczcie, ale dla mnie to głupota..
Raz - nic się nie zmieni. Nie oszukujmy się..
Dwa - jakby coś się miało zmienić to jak?
Od razu mówię, że mam dosyć tych "rządów". Ale równie dobrze brzydzę się opozycją. Za Palikotem ani Millerem też nie jestem. NIKT dla mnie nie jest tym kimś, kto mógłby mnie reprezentować...no, nikt...
Ci się kłócą, tamci sprzeczają, kolejny pokazuje w mediach swoje dildo, czwarty się kompromituje, piąty ośmiesza, szósty jest idiotą, siódmy nie ma wykształcenia, ósmy...dziewiąty...dziesiąty..
Można tak wyliczać do usr*nej śmierci.
Nic nam nie pomoże, że ktoś wyjdzie na ulicę, póki ktoś nie będzie miał KONKRETNEGO pomysłu na to co zrobić dalej. A takich nie ma, bo zamiast zająć się rzeczywistością, zajmują się politycznymi przepychankami..
Wyjdziecie krzyczeć, że się nie zgadzacie - ale czy macie jakąś sensowną alternatywę? Jakiś pomysł na rządzenie? Jakieś projekty?
Czy to tylko takie wyjście ciemnej masy - tych lemingów - co inni ochoczo wypominają innym - aby tylko zadymę zrobić?
Jaka będzie zatem inna opcja?
Chcę wiedzieć...
Chcę mieć nadzieję, że znajdzie się ktoś konkretny, sensowny, bystry..
Nie chcę widzieć kolejnego tłumu blokującego ulicę, który nie wie "za czym skacze"..
Chcę wiedzieć, co ich postulaty zmienią z moim życiu i jak chcą to osiągnąć..
MA DO TEGO PRAWO...wiedzieć.
Bo jak na razie, to dla mnie jest zbiegowisko pomyleńców, którym życie przeszkadza, nie potrafią się w nim ogarnąć i mają żal do samego Boga, że urodzili się Polakami....lepiej w Chinach, prawda?...według statystyk mieliście 1/5 szansy na to :P
10
8