Oldtimer na przejażdzkę.

Witam. Mój mąż interesuje się starymi samochodami. Czy gdzieś na terenie trójmiasta mogłabym załatwić np przejażdzkę takim samochodem? Chodzi mi o 30 min-1h gdzie np mógłby poprowadzić takie auto. Chodzi mi o prezent. A może ktoś prywatny ma w garażu jakieś autko i by chciał w ten sposób dorobić. Mamy w garażu e30 który mąż sobie kupił właśnie do dłubania, wszystko musi być oryginalne itd. Pomyślałam, że by się ucieszył np przejażdzką jakimś starszym modelem bmw. Tylko nie jakimś poprzerabianym bo takich nie lubi. Może ktoś pomoże?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Oldtimer na przejażdzkę.

Jeśli masz konto na Facebook'u to możesz wpisać w wyszukiwarkę "YOUNGTIMERS Trójmiasto" - tam jest sporo pasjonatów własnie starszych aut. Co prawda większość jest zbliżona rocznikowo i technologicznie do e30, ale jest też kilka fajnych starszych aut, może któryś właściciel się zgłosi ;-)

O ile mąż nie należy do tej grupy bo wtedy łatwo spalić prezent ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie wchodzę i widzę mojego męża :) Nie wiem jak to działa kliknął tylko ''Lubię to'' więc chyba mogę wysłać wiadomość? Obejrzałam zdjęcia aut i jest jedno starsze zielone bmw ale napisane jest, że już nie jest w trójmieście :/

Hm w takim razie jeśli tam napiszesz na tablicy no to mąż się na bank dowie ;-)

Za to wiem kto posiada klasyczną Wołgę ;-)

http://www.auto-doslubu.com/samochod/1711/wolga-24-73-mercedes-w123-77-skoda-superb-09

Właściel ma ksywę, Pepez. Po wpisaniu na facebooku Piotr Pepez powinien wyskoczyć jego profil :) No i na stronce powyżej jest też podany numer kontaktowy, chyba bezpośrednio do właściciela :)

Na tablicy wpis tak ale jakbym napisała wiadomość? Tu wiem,że nie zagląda :) W linku który podałeś 1 godzina 200 zł z kierowcą. Ja bym chciała żeby to mąż mógł sobie poprowadzić. Ale spróbuję, może można zagadać.

Na pewno można się dogadać, miałem okazje spotkać kiedyś właściciela na zlocie zabytkowych aut i jest na prawdę w porządku więc co do ceny i prowadzenia auta można na pewno się dogadać.

Co do tej strony na FB to można spróbować napisać wiadomość, wtedy dostanie ją administrator, a ten może dysponować jakimiś ciekawymi kontaktami :)

Pozdrawiam i powodzenia

Wysłałam na fb i jeszcze znalazłam jakiegoś faceta który ostro się udzielał przy organizacji zlotu na faktorii w zeszłym roku. Może się coś uda.

Dzięki.

Gdyńskie Muzeum Motoryzacji. Pan Witek ma fajne modele na chodzie, zarejestrowane, opłacone, stoją na parkingu i cieszą oko, po prostu cudeńka.

Wiem byliśmy. Wypożyczają do filmów i na śluby ale to są już bardzo duże koszty. Ja raczej mam mniejsze możliwości... Mieszkam w Straszynie już sam dojazd tutaj by mnie kosztował fortunę.

chyba się orientujesz w temacie?
Pytanie znasz kogoś od kogo można wypożyczyć klasyczną polską Warszawę ?

Niestety nie wiem. A Gdyńskie Muzeum Motoryzacji? Mi się też ostatecznie nie udało nic wyszukać. Jutro urodziny męża i czeka dodatkowy dysk do komputera na niego bo auto nie wypaliło.

Automobil Klub Morski w Gdyni> Tam mają auta z PRL-u i nie tylko. Zajrzyj na ich stronke
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak dbać o samochód (38 odpowiedzi)

Praktycznie każdy w dzisiejszych czasach posiada własny samochód. Wiecie jak o niego dbać?...

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...