Opel Agila

Opel Agila należy do segmentu aut zwanych mikrovanami, które w ciągu ostatnich kilku lat notują w Europie ogromny przyrost popularności. Reagując na zmieniający się rynek motoryzacyjny, autko powstało bardzo szybko - jego opracowanie zajęło konstruktorom Opla zaledwie 2 lata. Niewątpliwą zasługą tego była współpraca z Suzuki - Opel przejął doświadczenia sprawdzonego już pomysłu - Wagona R+. ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

OK

Fajna jecz za droga, taka miła żaba.

juz na 5 osob

Nowe modele Agili sa rejestrowane na 5 osob i zmianiono uklad siedzen . Zamiast rozkladania 50x50 jest w proporcji 30x70. Duzo miejsca (wbrew pozorom) na bagaz, bo samochod jest wysoki. Dobrze wyposazony ale dosyc drogi. Tegoroczne upusty powinny spowodowac wzrost sprzedazy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Opel Agila

Polecam - mimo iż posiadam inne dwa samochody często korzystam z auta żony. Naprawdę fajna zabawka, jednak dość droga jak na swoją klasę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

DROGA!!! JEST SZEROKA!!! CENA NIE!!!

Najbardziej wyczesane autko pod sloncen. Calkowity centralny wypas. Po prostu odjechane na maksa i do tego zwinne po calosci. Niemiecka firma tuning'owa STEINMETZ podciagnela jej zgrabny silniczek z 75 KM do 115 KM. NIc ujac tylko dodawc kolejne atuty tego spox czadowego w kosmos samochodu bez dwoch zdan...
Na razie.

Dala kobiet na zakupy

Autko ok ale dlamkobiety na zakupy a nie dla faceta z ciężką nogą
Silnik nie wytrzyma zbyt długo
Moj po roku już ledwie zipie
A zrobić coś przynim to kłopot bo jest sklejany :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

po roku

Ciekaw jestem kolego ile przejechałeś kilometrów w życiu.
nie wiem co u ciebie ciężka noga?

Rewelwcja

Jeżdże agilą od kwietnia. wcześniej jeździłam lanosem ,scenikiem, nissanem sereną(van) więc mam jakiś pogląd i powiem tylko jedno REWELACJA pod każdym względem .Wbrew pozorom bardzo wygodna zwinna a przedewszystkim bardzo ekonomiczna! polecam wszystkim zainteresowanym
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

opinia

Fajny samochód mam go 3 lata obecnie wstawiłem gaz i jestem zadowolony
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie do tomka

Tomek jaki założyłes gaz i za ile bo mi w salonie chzieli założyć do Agili z 2000r za 5.000.- i zrezygnowałem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

gaz do agili

Załuz gaz Polskiej produkcji, zero problemów i ładnie działa. firma AC Stag na nowym komputerze i nowych wtryskach, jak się zapchają to rozbierasz, czyścisz i dalej w drogę a nie tak jak w landi, że 800 zł jesteś w plecy na samej listwie , ocZywiście twój wybór. przykład na własnym doswiadczeniu z landi , brrr.

idealne autko

dobre dla każdego pod warunkiem że jest to silnik 1,2 choć moja 1,0 mile mnie zaskoczyła jadąc do Chorwacji.

AGILA OK!!!

POSIADAM AGILE 3 LATA JESTEM ZALOZYLEM GAZ I JESTEM BARDZO ZADOWOLONY
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chciałbym kupic zderzak do Agili

jesli ktos z panstwa miałby zderzak do Opla Agili 1.2 2000r prosze o kontakt na e-mail fadi-al-khamis@wp.pl

Opela Agila

Jezdże Agilą na przemian z żoną od 2002r. Autko sprawuje się bardzo dobrze. Dynamiczne, zwrotne, bezpieczne i przyzwoicie pali PB 95.
Jak na razie bez mankamentów. Polecam naparwde warto.

Opel Agila

Autko jest fajne szczególnie dla kobiety, ale moj maz tez lubi nia jezdzic. Mam jednak pewien problem od 2 miesiecy samochod pali jak oszalaly i nie wiem co sie dzieje. Jezeli ktos z Panstwa mial podobny problem i odkryl jego przyczyne prosze o kontakt akaliszan@wp.pl

brzydal

nie rozumiem jak ktoś może kupić tak brzydkie auto ono jest nie dorobione. to jakaś oszpecona wersja pandy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 14

zgadzam sie ale tylko co do nowej wersji agili

starszy model opla agili prod do 2007 jest ladny i przyjemny, i na pewno ma duzo wiecej klasy niz nowa panda czy nowy model agili

diesel

jestem ciekawy czy do Agili benzynowej można zamontować silnik 1.3 diesla i po drugie czy taki silnik jaki oferuje producent w nowych wersjach Agili można kupić

Kontra Brzydalowi!!!

Te Brzydal nie utożsamiaj Agili z sobą, bo ją obrażasz!!!
To jest super autko pod każdym względem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

panda a agila?

tak sie skłąda ze mam i nowa pande i ojciec ma nowa agile (3 lata ale kupiona od nowości) porównywac wogule nie ma co, na rzecz agii.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co?

Mam Agilę 1.2 2000r. od roku idealny stan co można powiedzieć mała zwrotna, ale nie dajcie się zwieść pozorom to nie panda czy matiz jest dużo większe i przestronniejsze, a to wszystko dzięki wysokości masa własna 955kg silnik1.2 o mocy 75KM całkiem dobrze radzi sobie z tym autem v max wg. producenta 155km/h i 13,5s do 100km/h to całkiem sporo agila ostro rwie do przodu pozatem dobre wyposażenie za przeciętną cenę jedyny mankament to pudełkowaty wygląd przez większą wysokość niż szerokość, ale takie widocznie musi być jest bezpieczny i ma bezpieczne właściwości jezdne dzięki ulepszonemu dosyć twardemu zawieszeniu inaczej niż w bliźniaczym Suzuki Wagon R+ wygląd agili nadrabia nowoczesna stylistyka duże reflektory w kształcie trapezu a zwłaszcza wersja ze zderzakami i lusterkami w kolorze nadwozia i oczywiście alufelgami do tego jeszcze mało pali średnio 6,6l, 8l w mieście, 5,6l na trasie, aprzy oszczędnej jeździe nawet trochę ponad 4 No tyle czyli krótko zwięźle i na temat :]

CHURON

MAM AUTKO OD PIĘCIU LAT. JESTEM BARDZO ZADOWOLONY. POLECAM.NAPRAWDE WARTO JE MIEĆ

Dobre jako 2-gi samochód w domu.....

Użytkujemy z żoną Agilę 3-lata. Jesteśmy zadowoleni. Uroda auta mi nie przeszkadza. Ważne że nie muszę się schylać i łamać przy wsiadaniu i wysiadaniu. Idealna dla osób ze zwyrodnieniami kręgosłupa. Spalai umiarkowanie 6,3-6,6 litra benzyny 95. Z nową był problem ponieważ zamakała. Niedoklejona była szyba. Usterkę usunięto. Idealny samochód do warunków miejskich i podmiejskich. Stworzony dla warunków Japoni, gdzie od samochodów poniżej 3,5 m nie potrzeba mieć miesca do parkowania.

Yeeaa

No więdz posiadam Opla Agilę 1.2 16v z 2000r. jest zarąbista pali umiarkowanie jest krótka bardzo zwrotna dzięki elektrycznemu wspomaganiu łatwa do zaparkowania szerokość niezła, a jaka wysoka z przodu jak i z tyłu wystarczająca ilość miejsca siedzi się wysoko dobra widoczność patrzy się na wszystkich z góry całkiem dynamiczna bagażnik 240l mały, ale 2torby z zakupami się zmieszczą, a po dziecinnie łatwym rozłożeniu dzielonych oparć kanapy mamy aż 1250l spokojnie może przewieźć wtedy coś dużego, a dzięki dzielonej kanapie jeszcze 3 osoba może jechać i bagażnik większy będzie niestety zarejestrowana na 4osoby ale jak masz nie dużą rodzinę po wystarczy, 5drzwiowa dużo schowków, zbyt pudełkowata ale ujdzie w końcu wygląd to rzecz gustu, masa własna 955kg moc max. 55kW,75KM przy 5600obr./min osiągi v max na prostej utwardzonej i równej nawierzchni 155km/h (może więcej) 0-100km/h 13.5s spalanie na trasie przy 90km/h 4.4l na trasie przy 120km/h 6l średnie spalanie na trasie 5.2l spalanie w mieście 7.8l średnie spalanie 6.5l No i normalnie tyle :]

fajna

mam takie autko i jestem w 100% zadowolona, super sie prowadzi :)

Agila na gazia.

A kto z was ma Agile z instalacja na gaz ?
Moja Agila jest z 2001r. Mam instalacje gazowa ,sekwencyjna. Napiszcie opine o swoich
samochodach z instalacja.Ja jestem zadowolony .Jedynie padl mi czujnik cisnienia oleju (orginalny ) zamienilem i zero problemu przez tyle lat.

Pozdrawiam .

CZY WARTO INSTALOWAĆ GAZ DO AGILII 1.0

Mysle nad założeniem gazu do Agilii 1.0 2001 rok - czy warto (jakie jest spalanie gazu) i czy tracie sie na mocy silnika
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

opel

zakupiłem opla agilen 1.2 i jestem zadowolony samochud ten dobrze sie prowadzi

rafal

tak sie składa brzydal ze ja mam agile 2000r a panda wyszła gdzies w 2004r to agila od pandy nie moze byc zgapiona najwyzej na odwrót ale panda przy agili moze klęknąć
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

dokladnie tak jak mowisz

panda mozna bardziej do matiza przyrownac, bez uragania ani jednemu ani drugiemu, po prostu to inna klasa i jakosc auta

Masz rację...

Panda do Agili....przecież panda jest mała..niska....ciasna...nie można równać...a silnik pandy....to brzęczek...Agila 75 konna zasuwa nawet 175...sprawdzane na A4.oczywiście paliwo wtedy "łyka"

Zadowolony

Kupiony 01.2005 z 12.2004 wersja Twinport-80KM,zwinny szybki(150km/h z 3 rowerami na dachu bez problemu)ta wersja silnika 1.2 Z12XEP jest montowana w Corsie, pali mało przy rozsądnej jeżdzie ale jak mu depnąć (otwiera się 2 dolot) to żre nawet 7 ale coś za coś.Rewelacyjna skrzynia biegów (od Suzuki R-wagon)krótki przełożenia przy przeciążeniu na starcie sama wyrzuca 0,do wstecznego do przodu trzeba się przyzwyczaić.Dla mnie to taki "Osiołek Jezusa" wjadę nim wszędzie bez problemu,rewelacyjnie zachowuje się w zimie na zaśnieżonych trasach (opony Kleber)a w terenie na rybki wjadę tam gdzie inni nie mają szans,zawrócenie bez problemu.Ładny nie jest ale czy może być ładne małe,pakowne,wysokie nadwozie? Porównanie do Pandy to porażka dla porównującego!

nie ma co

bardzo pakowne, mozna spokojnie sterty rupieci zabierac na wakacje, po zlozeniu czesci tylnej kanapy wejdzie kilka rowerow - wystarczy kolo przednie wyjac)
jedyne co , to trzeba delikatnie z silnikiem bo po 100.000 km juz moze byc czuc nieregularne szarpania tlokow itp. no i skrzynia biegow beznadziejna, czesto ciezko wrzucic bieg jak w starym sanie hehehe ale tez za to siedzi sie wysoko i jest swietna widocznosc. po 7 latach drobne problemy z elektryka typu szyby, migacz, ale auto ogolnie spisuje sie dobrze i jest niezawodne.

Proszę o pomoc - poradę

Witam , autko jest fajne, ale może ktoś mi pomoże.
Sygnał nie wyłączonych świateł raz dzieła, raz nie - częściej nie.
Jest mi to pomocne, bo do tej pory jeździłam Cinquecento i tam światła wyłączały się z chwilą przekręcenia kluczyka.A teraz zapominam.I jeszcze jedno, w czasie ulewnego deszczu, po postoju na polu przy skrętach kapie mi woda na nogi.
Może ktoś mi coś podpowie, gdzie szukać usterki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jakieś nieporozumienie Samochód się po prostu sypie po 5 latach serwisowania. Pada wszystko. A o części zamienne trudno. Nie polecam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Autko bezawaryjne w przeciągu 6 lat tylko płyny i klocki!

jak już to tylko z silnikiem 1,2
Autko nie tylko dla kobiety zwinne łatwe w parkowaniu i wyjątkowo pakowne

agata 2002 1.2 16V 75KM

bardzo fajne miejskie autko mam je 7 lat i poza pompką paliwa ( padła nie wiadomo czemu) i czujnikie połozenia wału to wszystko OK! spalanie-zadowolony nie jestem ale mam cięzką noge więc sam jestem wsobie winien! wygodnie się jedzie jak trzeba to i pakowne! a wygląd.... kwestia gustu dla mnie ok! polecam!!!

Mam to autko 10 lat i kocham je bardzo. Jest wygodna (wysokość), łatwa do parkowania i w sumie bardzo pojemna. Idealna do wożenia ludzi starszych i z kiepskimi kręgosłupami. Bardzo żałuję, że przestano produkować ten model. Nowa jest brzydsza, mniej wygodna i dużo droższa. Szkoda.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

opel Agila 1.2 16V 2000 rok lpg gaz holenderski

Witam ! Moja Agila spisuje się znakomicie , mam ją od roku , jest sprowadzona z Belgi już z instalacją lpg . Musiałem w nią wtopić trochę kasy ,masa uszkodzonych drobnych części , bo jezdziła tym autkiem jakaś brudna , niechlujna Belgijka , śmierdziało kotami ( ILE TO ZABIEGÓW ABY TO WYWABIĆ , ALE DAŁO RADĘ ) OBECNIE autko odwdzięcza się ekonomią spalania w gazie , ma system lubryfikacyjny co powoduje mniejsze zużycie ogólne silnika . Jak narazie jest okay ! powiem że te autko ożyło w moich rękach . Obecnie wygląda super , jak kolega powiedział : że można odbierać w nim poród , uważam że to przesada , lecz po prostu zadbałem aby było czyste i w miarę sprawne technicznie. Moja opinia o tym Aucie jest pozytywna mimo że kupiłem je z wieloma usterkami które usunąłem . Nie jest to auto moich marzeń , bo to była by przesada , kupiłem ją ze względu na dojazd do pracy ok. 60 km w obie strony . No i krótko , mimo strat finansowych aby te auto " GRAŁO " Zaczyna odrabiać pomału swoją oszczędnością , i za tą oszczędność je polubiłem . Auto aucie nierówne ale tak to odczułem , ale jest narazie dobrze a jak będzie coś nie tak zawsze się jakoś zaradzi !! POZDRAWIAM WSZYSTKICH ZADOWOLONYCH I NIE AGILOWCÓW !!

duszek

OK.. chuczy, trzeszczy .. 10 l./100km....gazu.. dla mieszczuchow ... polecaa pozdrawiam

to nieporozumienie

samochód po prostu po 5 latach całkowicie sie rozsypał kompletnie wszystko wysiada. Brak części zamiennych , bardzo drogie po prostu nieporozumienie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Same zalety

Mam Agilę A rocznik 2000 czyli od 13 lat. Przebieg 170 tys km. Cały czas serwisowane w ASO. Bardzo mała awaryjnośc. Zastosowałem opony 165/65/R 14. Pali równiutko 6,5 l na 100 km. ale w kraju nie przekraczam 90 km/h. Corocznie przechodzę badanie techniczne bez zastrzeżeń. Bardzo wygodna, siedzenia rewelacyjnie dobre. Próba szybkości na autostradzie : 160 km/h i wyczuwało się jeszcze rezerwę. Prowadzi się bezproblemowo również w trudnych warunkach drogowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja ale poprzedni Wagonik lepszy

od 7 lat używam tych dwóch aut . Używane i niestety poprzedni właściciel nie dbał o autko więc na początku mojej randki z Agilą trochę inwestycji musialo być . Wagonik przez 4,5 roku żadnych inwestycji tylko serwisy . Dla mnie autka idealne i następny będzie Wagonik na 100 %. Pozdrawiam Agilomaniaków

Jeżdżę Agilą 1,2 z silnikiem Twinport już 10-ty rok i mogę mówić o jej eksploatacji w samych superlatywach.Absolutnie niezawodna.do tejpory wymieniłem w niej tylko termostat,zbiorniczek płynu do szyb no i oczywiście akumulator i opony.Bardzo wygodna,szczególnie dla starszych osób.
Wady:
-trochę za głośna powyżej 110 km/godz.
-trochę mały bagażnik.

fajny miejski śmigacz

Kilka dni temu kupiłam z mężem Agilę. Oboje mamy doświadczenie w jeździe astrą, vectrą. scenikiem i golfem, ale to cudeńko ma swój urok. Wszędzie się mieści. Nie ma problemu z parkowaniem. W środku miejsca dość dużo, jak na miejskie autko. Wysoka, no i bagażnik pomieści moje kosmetyki :) a na poważnie, na zakupy i piknik za miastem wystarczy.
Jak już ktoś napisał, łatwo ją znaleźć na parkingu. A co do wyglądu zewnętrznego, Mercedes A - kiedyś wszyscy się z niego śmiali, a teraz wielu go posiada. Agila jest wyjątkowa i to jej atut. Jest ich niewiele i dlatego nie gubią się w tłoku innych aut. Nie pomylisz jej z inną marką, jak to już ma miejsce w przypadku kilku innych modeli. To zwyczajnie fajne miejskie autko.