Opel Astra I

Astra, choć nie jest już najnowszą konstrukcją, zdaje się być nadal wartym uwagi autem, zarówno dla poszukujących samochodów używanych, jak i nowych. Model ten zastąpił wysłużonego Kadetta w 1991 roku, a w 1998 przeszedł poważny facelifting. Od 1994 roku Astra I była montowana na Żeraniu. Do Polski dostarczane były silniki 1.4 oraz 1.6 z pojedynczym lub wielopunktowym wtryskiem paliwa i auta ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rychi

nom nom ja mam astre od niedawna 1.6 1993 która przyjechałem z niemiec w zawieszeniu nic nie było ruszane i jest ok zrobiłem jej blacharke na tylnych nadkolach STANDART nie prawda jest ze jak była bita to kwiatki wyjda to jest wadliwość blachy autko śmiga jak głupie spalanie 5.5 na trasie a na miescie 8 :) POLECAM I POZDRAWIAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hamulec

mam problem z hamulcem wymienilem klocki i szczeki i okazalo sie ze po wymianie hamulce prawie nie dzialaja jaka moze byc przyczyna prosze o pomoc!

astra 1,7cdti

HEJ.MAM OD 2,5LAT ASTRE G. 1,7CDTI COMBI Z 2003r SREDNIE SPALANIE TO 4,9LITRA ROPY NA 100/KM AUTO JESZCZE NIGDY MNIE NIE ZAWIODLO OBY TAK DALEJ!!!CZESCI SA TANIE A EKSPLOATACJA NA DOBRYM POZIOMIE!!JEZDZE DUZO PO AUTOSTRADACH I DOBRZE CIAGNIE MAX PREDKOSC TO 195km/h SAM BYLEM ZDZIWIONY
MICHAL
GRUDZIKI@WP.PL

NIEzawodna ASTRA !!!

Mam opla astre od 98 roku sprowadzona z niemiec(miala przeb. 90 tys.). Model wyprodukowano w 1992. Przez 8 lat eksploatacji praktycznie nie bylo wiekszych wlkadow finansowych poza olejami,fiiltrami itp. Z silnikiem 1,6 75km milo sie jezdzi, choc moglo by byc te 10 koni,ale daje rade. Silnik jest zywotny i oleju do dziis NIE bierze a ma juz prawie 260 tysiecy przejechane, wiec ludzie ktorzy cos mowia ze sa zle,to nie znaja sie lun polaeaja na opiniach zoltodzobow zapatrzonych w jakies inne fury i twierdza zeich sa najlepze.Jedyny minu to to ze jak sie nie zabezpieczy samemu samochochodu przed korozja to blachy sie posypia(trzeba dobrym autosmaem przejechac wszystkie nadkola i progi-bedzie GUT) Nie uwaza ze astra jest najlepsze,bo kazdy samochod ma wady i zalety, ale powiem ze BBB sie sprawdzila i nastepna fura bedzie tez opel, ale 2giej generacji :)

NIEzawodna ASTRA !!!

Mam opla astre od 98 roku sprowadzona z niemiec(miala przeb. 90 tys.). Model wyprodukowano w 1992. Przez 8 lat eksploatacji praktycznie nie bylo wiekszych wlkadow finansowych poza olejami,fiiltrami itp. Z silnikiem 1,6 75km milo sie jezdzi, choc moglo by byc te 10 koni,ale daje rade. Silnik jest zywotny i oleju do dziis NIE bierze a ma juz prawie 260 tysiecy przejechane, wiec ludzie ktorzy cos mowia ze sa zle,to nie znaja sie lun polaeaja na opiniach zoltodzobow zapatrzonych w jakies inne fury i twierdza zeich sa najlepze.Jedyny minu to to ze jak sie nie zabezpieczy samemu samochochodu przed korozja to blachy sie posypia(trzeba dobrym autosmaem przejechac wszystkie nadkola i progi-bedzie GUT) Nie uwaza ze astra jest najlepsze,bo kazdy samochod ma wady i zalety, ale powiem ze BBB sie sprawdzila i nastepna fura bedzie tez opel, ale 2giej generacji :)

OPLE TO SZROTY

mialem opla i wcale nie jast on taki niezawodny jak inni pisza
niedosc ze sie czesto psul to i rdza wylazila z kazdej strony
nie polecam tego auta nikomu chyba ze lubi sobie pomechanikowac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

astra fura na miarę małozasobnej kieszeni

kupiłem 3 m-ce temu astrę 1.4 tylko 60 koników. dla mnie rewelacja! spalanie w normie. jazda bardzo przyjemna, bo miałem wcześniej punto 1.1 które było dość sztywne, a ten samochodzik wprost płynie. nie polecam zakładać gazu nie warto.żałuję tylko że ma słabe wyposażenie fabryczne. polecam każdemu kto bardzo nie grzeszy zasobnością portwela pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

POMOCY!!!

Mam opla astrę model GSI silnik 2.0 8V 115ps z1992r.Auto igła tylko padł mi przepływomierz powietrza i nie mogę nigdzie dostać używki a nowe są bardzo drogie.
Proszę o POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam Mirek.

Astra - nigdy więcej

Miałem Astrę. Niestety! Nigdfy więcej Opla. Wtym aucie psuje się wszystko. Totalny złom. Proponuję sympatykom Astry przesiadkę na Renaulta bądż BMW, a zmienicie zdanie. To nie auto to kupa złomu!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Astr

Milem kiedys to cos ale QRWA ZGNILO i sprzedalem kartofle w piwnicy gnijom wolniej!!!
Lakiernik zrobil mi prawe nadkole a za miesiac znowu zgnilo lewe a wlew to omalo mi na stacji nie odlecial
Nie polecam Astry bo to szmelc blacha jak z puszki
no moze obrazilem teraz producetow puszek

opel kadett

opel kadett to jest to mam go już 4 lata mam silnik 1.6i jechałem nim 185km/h ale troche strach..

Jedynką przez 5 lat 500.000km

Co prawda mam już dwójkę 98 ale OPEL ma silniki nie do zajeżdżenia.Oczywiście przy normalnej eksploatacji.Astrą Club 92,1.6,kombi zjeździłem całą Europę.Polecam

astra 1.6i 75 km 1993r

Złom max prędkosc to 160 km\g i to w jakim czasie???? muł. a przy tym 12l gazu . Na 2 do 60 , 3 - 100 km\h - 4 - 150 km\h 5 160 km\h .porazka

ASTRA 1.8 16v kombi (sport)

Astra miło zaskakuje pojemnością i osiągami. Planuje założyć ins. gazową ale nie mam pojęcia jaką. Proszę o podpowiedzi.

Astra I 94r 1.4 82KM

Właśnie kupiłem Opla Astrę sedan z 94roku z silnikiem 1.4 z wielopunktowym wtryskiem. Samochód bezwypadkowy od pierwszego właściciela (gość 1934rocznik) auto z przebiegiem 107tyś kilometrów. Auto składane w Niemczech. Serwisowane było cały czas w Wawie w autoryzowanym serwisie Opla. Auto stan b.dobry jeśli chodzi o techniczny i blacharkę. Narazie wszystko jest ok. Przyjemnie się prowadzi i ma duży bagażnik. Sprawdziłem ją w DEKRZE i jedyne na co zwrócili mi uwagę to to że poci się uszczelka misy olejowej. Jesli ktoś posiada takie auto to jestem otwarty na dobre rady odnośnie eksploatacji. Polecam szczerze zakup tego auta.

ASTRA F 1.4 16V

AUTO JEST BARDZO DOBRA KONSTRUKCJĄ POLECAM WŁASNIE TEN MODEL Z SILNIKIEM 1.4 16V.SILNIK PO NIEWIELKICH PRZERÓBKACH DOBRZE RAGUJE NA PEDAŁ PRZYŚPIESZENIA JEST ELASTYCZNY A JEŻELI TRZEBA TO MOŻE BYĆ TEŻ BARDZO EKONOMICZNY. ZA SAMOCHÓD W CENIE MNIEJSZEJ NIZ 10 000PLN .TO SAMOCHÓD REWELACJA

silnik szarpie

mam astre 1.8 z gazem przebieg 200tyś i nie mam większych problemów jedynie jak jeżdze na paliwie to silnikiem szarpie i dusi go czy miał ktoś coś podobnego na gazie jest ok

astra 2.0 dti sport

wyczaiłem dokładnie takie autko z 2000r za fajna cenę. napiszcie prosze jakie to ma osiągi i ile spala, ile potrafi zeżrec olej i w ogóle co to jest. teraz jezdze meganką 1.4 z 1997, 165 tkm i leje do niego tylko paliwo bo auto spala tylko paliwo. Meganka działa bez zarzutu i sprzedaje tylko dlatego ze jest to dla mnie za słaby silnik. Napiszcie cos o tym bo nie chce kupowac auta które za 2 lata okaże się szrotem.Będe wdzieczny za Wasze zdanie najlepiej na adres e-mail. pzdr!

??Osiągi Opla Astry 1.6 z silnikiem 75KM??

Moze wie ktos jakie sa dokladnie osiągi w astrze 1.6 , 75KM? wiaodmo ze przyspieszenie do 100 km/h trwa cała wicznośc, ale jezeli ktos wie to bede wdziczny;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Astra F- Caravan X16SZR z 2000r

Witam!
Właśnie od kilku dni jestem właścicielem w/w Astry. Zastanawiam się ile ten silnik właściwie ma koni? Nie jestem jeszcze obeznany w oplu więc jeśli ktoś wie, to dajcie znać. Poza tym jak na razie autko mi się podoba. Jedynie drobne wżery w okolicach nadkoli się pojawiają. Acha, wskaźnik tempetary otoczenia pokazuje jedynie -.- stC. Macie pomysł co może nie działać? Pozdrawiam