Opel Astra I

Astra, choć nie jest już najnowszą konstrukcją, zdaje się być nadal wartym uwagi autem, zarówno dla poszukujących samochodów używanych, jak i nowych. Model ten zastąpił wysłużonego Kadetta w 1991 roku, a w 1998 przeszedł poważny facelifting. Od 1994 roku Astra I była montowana na Żeraniu. Do Polski dostarczane były silniki 1.4 oraz 1.6 z pojedynczym lub wielopunktowym wtryskiem paliwa i auta ...
więcej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zle dane w naglowku!!

Drogi autorze, autorzy, pozwalam sobie zauwazyc i wskazac maly blad... W tekscie naglowkowym w punkcie osiagi widze 14s, a moc podobno wynosi 100KM. 100-konne 1,6 w wersji 3-drzwiowej przyspiesza ponizej 11sekund! Przeciez 14 to wynik 75-konnej wersji bez wttrysku wielopunktowego ;)))) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Astra z 1996 r

Witam wszystkich forumowiczów, przymierzam sie do zakupu Astry, ale ze mam nie za duzo kasy wiec niebedzie to najnowszy egzemplarz, w komisie namierzyłem taką Astrę classic sedan z 1996 r, zadbana, przynajmniej wizualnie bez zarzutu, tyle ze to drugi wlasciel, podobno przez gliniarza użytkowana, za cene 11 500, na co powinienem zwrócić uwage żeby nie "wpakować się w maliny?" bylbym wdzieczny za odpowiedz, pozdrawiam

Astra z 1996 r

Witam wszystkich forumowiczów, przymierzam sie do zakupu Astry, ale ze mam nie za duzo kasy wiec niebedzie to najnowszy egzemplarz, w komisie namierzyłem taką Astrę classic sedan z 1996 r, zadbana, przynajmniej wizualnie bez zarzutu, tyle ze to drugi wlasciel, podobno przez gliniarza użytkowana, za cene 11 500, na co powinienem zwrócić uwage żeby nie "wpakować się w maliny?" bylbym wdzieczny za odpowiedz, pozdrawiam

Astra 1.6 ecotec 94' ??

Chciałem sie dowiedzieć coś wiecej o tym silniku, jego osiągach, spalaniu. Interesuje mnie w zasadzie wszystko o tym samochodzie.

Zagłówki

Poszukuję zagłówków do Opla astry z 1994 roku do tylnej kanapy.

Opel Astra II

Witam wszystkich oplowiczów
Mam mały problem z kierunkowskazami, jak mam włączone światła to nie działają mi tylne kierunki, przednie zaś zachowują sie tak jakby z tłu były przepalone żarówki (szybciej mrugają), z awaryjnymi jest tak samo.
Ptroblemu niema jak nie jeżdze na światłach wszystko jest ok, gdzie jest problem? może ktoś miał taką awarię proszę o jakąś sesowną podpowiedz zanim zabiorę sie do tego sam a na razie bedę jeździł tylko w dzień -:)

Moc w astrze 1.6

8 zaworowe astry byly robiome w roznym przedziale mocy od 71 - 100 koni. Naj popularniejsze u nas na mono wtrysku maja 75 koni oraz na wielopunktowym 100 koni. Polecam jednak udanie sie na hamownie koszt ok 100zl. i zbadanie ile tych koni jeszcze pozostało pod butem. Pozdrawiam

PYTANIE

Witam wszystkich!!Mam pytanie!Mam opla astre 93 1.6i w papierach mam napisane ze ma ona 75KM!!A ile ma tak naprawde ???Gdzie znalezc informacje na ten temat??
Z gory dziekuje wszytstkim !PROSZE O RADE!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Astra Combi 1,6 - Pytanie

Kupiłem niedawno właśnie Astrę Combi 1,6 Typ: F Cara,
rok prod. 1994,ma przejechane 154tyś/km, stan ogólny wygląda na dobry czy może ktoś mi napisać kilka słów o tym samochodzie? Np.:Ile tyś. mogę jeszcze przejechać tym samochodem,(ile przecietnie wytrzymują silniki 1,6), ile pali ten samochód itp.
Wszystkie opinie mile widziane.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Astra 1.7TD - niemiecki

Gówno warty samochód, którego na głowę bije pod względem bezawaryjności i osiągówo o 10 lat starszy Golf z silnikiem 1.9D. Nigdy więcej tego badziewia nie kupię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pomoc!!!

Mam opla astre 2.0 8V z 92r padł mi przepływomierz, jest ponoć bardzo ciężko dostać używke. jak to dostac prosze o kontakt.

roleta

rolety czy tylnie półki - proponuję popatrzeć na allegro, anonsach i szrotach.

astra II kombi

jest fajna tylko nimam rolety. gdzie tanio ją kupic bo serwis to kosmos cenowy

astra II kombi 1,7cdti 2003,r

mam te autko 3 miesiace,przejechałem 2tyś.km.mam zastrzezenia do pracy dzwigni zmiany biegów lub samej skrzyni,ma opory.skręt jest za mały,lusterka tez .oparcia sidzeń przednich zle wyprofilowane.mam tez zastrzeżenia do spalania ale to jeszcze sprawdze! pozatym jest OK !

astra II kombi 1,7cdti 2003,r

mam te autko 3 miesiace,przejechałem 2tyś.km.mam zastrzezenia do pracy dzwigni zmiany biegów lub samej skrzyni,ma opory.skręt jest za mały,lusterka tez .oparcia sidzeń przednich zle wyprofilowane.mam tez zastrzeżenia do spalania ale to jeszcze sprawdze! pozatym jest OK !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

opel astra 1.6 8v 71 KM

Ogólnie spoko autko.Mam rocznik 95(hatchback).Przebieg:120 tyś km.Silnik w miarę dynamiczny jak na 71 KM ale to za sprawą wysokiego momentu obrotowego wynoszącego 128 Nm.Tylko prędkościomierz przekłamuje o około 18-20 km/h.Tylko pytanko:czy jest jakaś odczuwalna różnica w mocy pomiędzy silnikiem 1.6 71KM a silnikiem 1.6 75KM.Jak ktoś wie niech da znać to samo z tym prędkosciomierzem mam opony 13' a współczynnik W=1111 a z tego co mi się wydaje to powinien być współczynnik W=1102.Pozdro.

Świetne autko

Jeżdze samochodem marki Opel Astra 1.4 60 kw 1995r. Autko sprowadziłem z Niemiec w 2000r bogato wyposarzone(2x airbak,klimatyzacja, abs,wsp-kier. halogeny ,centralny zamek) Jestem z niej bardzo zadowolony, nie miałem praktycznie zadnych napraw oprucz rożondu, oleju i świec. Jak widać jestem młodym kierowcą i lubie sobie troszkę poszaleć, aukto ma małm moc ale nawet dobrze przyśpiesza a prędkość max to ok 185 km . Jest też bardzo dobrze zrywna. Ogólnie niemam zastrzeżeń.

Opel Astra 1.6 8v 71KM

Mam ją od 11 grudnia a więc niedługo,zrobiłem już nią 600 km.nawet spoko autko po przesiadce z malucha to szok.Tylko się zastanawiam czy jest jakaś odczuwalna różnica w mocy pomiędzy silnikiem 1.6 71 KM a silnikiem 1.6 75 KM.Jak ktoś wie niech da znac na maila.

astra 1.6 8v 71 KM

Według mnie z*******e autko.Mam ją od ponad tygodnia.Wypasiona:wspomaganie,poduszka powietrzna,szyberdach,el.szyby,centralny zamek na pilot,immobilaizer itp.No ale po przesiadce z maluszka to nic dziwnego.Duzy bagażnik (hatchback)360l,elastyczny silnik, max moment obr.128 Nm/2800obr/min.tylko mi się wydaje że prędkościomierz przeklamuje o 10 km/h za dużo.Można to jakoś wyregulować??Proszę odpowiedzcie.

POMOCY

POSIADAM ASTRE I Z2000 ROKU JESTEM 2 WLASCICIELEM JEST ZALOZONA INSTALACJA GAZOWA - OD PEWNEGO CZASU DRASTYCZNIE ZWIEKSZYLO SIE ZUZYCIE GAZU 13L/100KM CO JEST ZGRANE PROSZE O JAKIE KOLWIEK INFORMACJE ZANIM POJADE DO KOLEJNEGO MECHANIORA ATAK POZA TYM AUTKO JEST OK SUPER