Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmmm

Panowie mam pytanie mam nadzieje ze ktoś mi pomoże... a mianowicie kupiłem opla vectrę b 1.6 16v 105kucy w benzynie i tak mam zostać żadnego gazu lecz do czego zmierzam a więc na początku gdy ja kupiłem uwierzcie mi ze czułem ze ma kopa (wcześniej jeździłem cieniasem 700tka wiec różnice czuć....) ale po jakimś czasie zaczęła mi wyć na 1nce na 2ce przy 3500tys obrotów a wcześniej tego nie było bo po prostu zamiast iść bujać sie tak jak wcześniej zaczęła mi wyć i dopiero na 3jce chce sie bujać.. wszystkie filtry wymienione łącznie z najważniejszym czyli paliwa bo był zapaprany ale nie ma różnicy nie wiem czemu jeśli ktoś z was wie i spotkał sie z takim problemem proszę o pomoc albo podpowiedz... Pozdrawiam:)

maro

mam vectre kupioną wsalonie ma 2eee80 tys km inic tylko leje benzyne ijezdze w komforcie wymieniam gumki konserwuje jeden warunek jest to prosty silnik 1.6 osmio zaworowy nie do zdarcia zadnych dolewek adodatkowo piekny

Vectra b 1997rok1.8 16v115kM

Silnik ok tylko za dużo pali szczególnie zimą błotniki są do bani. Jeśli silnik 2.5L V6 tyle samo pali co 1,8L 16V to coś tu nie halo!!!

Vectra b 1997rok1.8 16v115kM

Silnik ok tylko za dużo pali szczególnie zimą wszystkie błotniki są do bani.Silnik 2.5 L V6 tyle samo pali co 1.8L 16V to coś tu jest nie halo.

Co to znaczy skaponowane?

Kapon to taki impregnator do drewna.

VECTRA B 1.6 16V KOMBI

Mam Vectre 1.6 16v 99r. po lifcie kombi silnik jak do tej budy troszkę słabawy ale daje radę (16v tak mają że dopiero przy 3500obr/min zaczynają jechać) zawieszenie też troszkę delikatne na nasze polskie drogi ale jest ok. No i klima siada ale wystarczy pękający wąż na nowo zakuć (podobno w vectrach i omegach to norma). Ja mam swoją 2 lata i zrobiłem nią 30.000 km.
Jestem z niej zadowolony i polecam.
Za te pieniądze doba alternatywa.

2.0tdi

mowie juz na pocztku ze te silniki to sa jednym slowem gowno i nie radze kupowac z silnikiem 2.0tdi

WAGA

Powiedzcie mi jaka jest waga Opla Vectry B
2.0DTI 101 km.
i jakie ma przyspieszenie od 1/100kmh
i predkosc maksymalna oraz pojemnosc bagaznika :)

wectra A 1.8 8v

mam wectre 1.8 z 91 roku jezdze nia 12 lat280tys przebiegu wspaniale auto niezawiodlo mnie nigdy malo pali tanie czesci.Trzy lata temu kupilem tom samom wersie z 95r tragedja sprzedalem po dwuch latach a babcie mam nadal rok temu zrobilem w niej nadkola zero rdzy super dalem ja synowi a sam kupilem passata B5 TDI 110KM wszystko ok komfort dynamika tylko przednie zawieszenie kicha jakiej malo 150tys i do wymiany a w wectrze 280tys i jeszcze jezdze zona ma Astre z 93r 18 16v wlasnie poleciala panewka na 3cylindrze szukam silnika do niej C18XE 92KW 125KM na allegro jest duzo silnikow o symbolu X18XE 85KW 116KM i niewiem czy bedzie pasowal moze ktos mi doradzi

Witam. Mam pytanie do użytkowników Opla Vectry B sedan 1.6 16v: Co sądzicie o tym konkretnym modelu i jak jest ze spalaniem w takim samochodzie? bo mam do kupienie Vectre B 1.6 16v sedan z 2001r. i się zastanawiam odnośnie proporcji silnika do masy samochodu i pod względem awaryjności. Czy nie będzie za dużo pił paliwka jak ma pociągnąć taką budę... :/ Z góry dzięki za info.

kupic

zamierzam kupic vectra 2,2 dti kombi co wy na to dore auto jak sie spisuje motor spalanie itp...

Opel Vectra B 2,5 V6

Mam taką od ponad pół roku, sprowadziłem ze Szwajcarii, rocznik 2000, pełna opcja (kremowa skóra itd), niezawodny, komfortowy, mały przebieg może dlatego 170000 km, serwisowany, także ogólnie polecam, i nie słuchaj tych mitów odnośnie spalania, przy spokojnej jeździe automat bo taki mam nie przekracza 11 litrów w cyklu mieszanym (Poznań i okolice).

Pytanie jak ktoś może to nieh sie odezwie na te numer gg 6796836

Mam takie pytanie chciał bym kupić opla vectrę klasa c 1.9 cdti 150 ps 2005r .
Jak ktoś się zna to niech mi pod powie czy te samochody się psują czy nie psują ... .
Jak ktoś pomoże to z góry dzięki

opel vectra II

Super sie vectra jezdzi i super wygląd

czym ty kolego jezdzisz ze piszesz ze vectra w środku to tandeta

REKORD

a moja czarna vectrunia 18,16V 125KM 2001 po lifcie przekręciła licznik grubo ponad 220km we trojke na autobahnie 20 w strone hamburga bmw audi merc passki uciekały na prawo:D kocham ją:)spaliła 16l:)/100 benzyny :P

witam, chcę kupić vectrę b 2.5 v6. może mi ktoś coś napisać o tym silniku?

vektra isuzu 1.7td

dobre auto mam je i stuningowalem wyglada pieknie bordowe wszystkie szyby mocno sciemnione poprostu miod dla oczu .

wszystkom bylo by okaby nie ten przebieg 220tys i 200km/h

ja wam powiem posiadam taka vectre 1.6 16v z 1996r
i to co ona wyprawia to cuda 200 robi bez niczego i osiagi takze w miare