Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie na temat opla vectry b 2.0

Ile pali vecra 2.0 w miescie i na trasie??????????????????????

Pytanie na temat opla vectry b 2.0

Ile pali vecra 2.0 w miescie i na trasie??????????????????????

MAŁE PYTANKO -awaria hamulca ręcznego

Mam Vectre 1,8 i z 93 r. nie narzekam na nią za te pieniądze jest fajnym samochodem .Wymienłem linke hamulca ręcznego , gdyż pękła i świeci mi teraz lampka tak jakby był ręczny zaciągnięty .Czyzbym pominął jakś czujnik i niepodłączył go ,jeśli tak to gdzie on się znajduje?Może mi ktoś podpowie jak to usunąć?

vectra

Mam 2 vectry (A 1.8 94 i B 2.0 98) i jestem z nich zadowolony. Nie biorą oleju, nie wyłazi rdza (nawet w A) palą jak każde inne auta oprócz tego są wygodne i dynamiczne. Wiadomo że to nie hondy czy toyoty. Ale to niezłe auta za rozsądną cenę. Poza tym jak ktoś nie dba i nie pilnuje terminów albo stołuje sie na szrotach to będzie miał problemy z każdym innym autem. Pozdrawiam.

Mateusz z Gdańska

Kocham ( prawie tak jak calibrę ) nową vectre w wersji htb!!! Piekny tył i opadający tył!!!! Pozdrawiam szcześliwych posiadaczy...

rada

Czy ktoś wie jak dostać się do wyświetlacza ( wymontować go ) komputera z vectry B - muszę go naprawić bo zanikły literki. Wiem jak naprawić ale niestey nie wiem jak go wymontować - z góry dziękuję za pomoc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rada

Właśnie kupiłem Vectre B z 1996 r. silnik 1.6 16v z automatyczną skrzynią biegów, czy ktoś mógłby podać mi kika szczegułów co do użytkowania takiego autka ? Ma zrobione 84 tyś. km i jak narazie jestem w szoku ( pozytywnym ) jak się tym jeżdzi.

vectra2.0dti

Auto jest wspaniałe to moja druga vectra chodzi jak mażenie i bardzo mało spala.Silnik 2.0 napędzany olejem napędowym jest dość dynamiczny porównywalny z benzyną. Poprzednia miała silnik 2.0 benzyna i równierz nieżle się zbierała

Vectra 1,6 16v

Vectra jak kazdy inny samochód lubi wizyty u mechanika(sprawy eksploatacyjne), ale jezei ktos to zaniedba. Ma ogólne problemy z samochodem. Vectra to ładna i duża bryka, samochód rodzinny. Polecam

Porady

Kupiłem opla vektrę 1.8 16v proszę o uwagi i porady dotyczące eksploatacji tego samochodu.Dziękuję.

vectra

vectra B jest super piękne kształty ładny wygląd zrywna nawet w najmniejszej jednostce napędowej nie ma wad same zalety mało pali jak na swoją pojemność wygodna i komfortowa

odpowiedz

Jesli nie bierze wiecej jak 0.7 litra na 1000 km to moze to byc w oplach normalne (przynajmniej tak by pan uslyszal w serwisie jak by pan na gwarancji zglaszal usterke). Zatem normalne jest to ze teraz przebiegi miedzy przegladowe wydłuzyly sie do 20 tys, jak auto w tym czasie ze 2 razy zmieni olej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vectra b 1.6 16v

Mam problem kupiłem vectre 1,6 16 v ecotec
z 97 roku stan idealny i ma przejechane 113000
km i bierze mi olej jak cholera czy to normalne przy oplach?
Prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vectra - super ?

Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".

Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.

Fajne auta zaczynają się od OOOO w góre. .

Vectra - super ?

Przejechałem służbową Vectrą B 1,8 16V od nowości dokładnie 222 tys. Pozdrawiam tych ,którzy są niej zadowoleni - chyba nie znaja innych (ja zajezdziłem juz kilka w tej wielkości tym Toyote,VW,Audi).Vectra była zdecydowanie najgorsza: awaryjność, zawieszenie, plastiki, fotele.Vectra to badziewie w ładnym opakowaniu (linia karoserii z przodu : super elegancja).reszta taka sobie lub chłam.Potwierdza przysłowia "chcesz mieć hopla - kup se Opla".

Nie kupujcie aut z literą "F" na poczatku tzn. Fordów (Ford gówno wort) i francuskich.

Fajne auta zaczynają się od OOOO w góre. .

opel?

w porównaniu ze zbliżoną hondką albo suzuki dostaje masakrycznie na każdej płaszczyżnie

opel?

w porównaniu ze zbliżoną hondką albo suzuki dostaje masakrycznie na każdej płaszczyżnie

opel?

vectra

co wy z****ne tikacze sobie myslicie jebce jedne własciciele tych gówien jak są tacy cwani to niech sie zemną zmierzą a własciwie z moją ładą samaritką niemacie rzadnych szans w tych waszych gównach muj ładowski silnik bije was buce na łeb biore was na starcie nawed z 2 łosie jedne wasze gówniane oplacze mają opony jak z mojej samaritki jedna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Opel

Vetra 160km/h i 17s do sety? i to mają byc dobre osiągi was chyba pogieło vectry są do dupy smiac mi sie chce jak jacys własciciele tych gówien piszą że rucsza zpod swiateł z piskiem. I jak tu nieruszyc z piskiem jak te dwie opony to jak jedna do mojej toyoty wole swoją 13 letnią Carine niż jakies dwa nowe ople

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3