Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Numery nadwozia

Gdzie znajdują się numery nadwozia - Vectra 98 rok - napewno na przodzie pod maską ale gdzie jeszcze ?? chyba musi byc ich więcej, nie?? niech mi ktoś podpowie. Dzięki!

1.6 16V

Autko jest piekne. Silnik i zawieszenie nie godne jej urody. żałuje, że nie kupiłem 1.8. Montaż gazu jeszcze bardziej obniżył osiągi auta ( za 1800zł). na szczęście zabezpieczenie anty korozyjne jest świetne (2000rok). Szkoda, że pasek rozrządu trzeba wymieniać co 60 tyś.- ZGROZA!!!!.

dobre

Vectra ma tylko jedną wadę.............,brak jej zalet!!!!!

Vectra awaryjna

Miałem nowa vectre 1,8 16v 98r. Auto bardzo ładne w środku na zewnatrz, buta miało. Niestety po roku i 3 miesiacach( 27 tys km ) juz po gwarancji posypala sie skrzynia biegow potem jeszcze 3 rozne awarie w sumie naprawy kosztowaly 5 tys zl w aucie 1,5 letnim z przebiegiem 30 tys km. Musialem sprzedac to sypiace sie auto. Czesto spotykam sie z opinia ze vectra b nalezy do awaryknych aut. Od 2000 roku (5 lat) jezdze primera 1,8 co prawda silnik jest mniej zwawy ale wyposazenie bardzo bogate a co najwazniejsze zrobilem autem juz 110 tys km i na razie musialem tylko wymienic 3 spalone zarowki, baterie w pilocie i klocki hamulcowe ale przy tym przebiegu ;p

zapraszamy na forum opla vectry!

zapraszam wszystkich uzytkownikow opla vectry do klubu!:) zapraszam na www.vectra-unlimited.pl oraz na www.forum.vectra-unlimited.pl Na forum jest wielu uzytkownikow i mozna sie dowiedziec wielu ciekawych zeczy;) gorąco polecam!

Vectra

vectri faja bryka oczywiscie A2000 z 16V pod macha i 150 kucami (ale i tak nie masz szans do cali)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Vectra A tdi

Miałem Vectre A 1.6 - super silnik i sam samochód (92 rok) tylko blacha leciał. Teraz mam Vectre A 1.7 TDi (Isuzu 95 rok)- z*******a bryka twardsze zawieszenie jak w poprzedniej silnik śmiga jak rakieta ( oczywiście jak turbo zacznie działac) nie do zdarcia do tego cichy i ekonomiczny. Jak na swój wiek (10 lat) blacha zdrowizna. Teraz jest na sprzedanie - jeśli Cie to interesuje to pisz!!!

PYTANIE 2

ALBO VECTRA 2,0 TDI 16V ? ZIBI
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

PYTANIE

MAM ZAMIAR KUPIĆ OPELKA VECTRĘ B 1,8 16V
I CO WY NA TO ?
ZIBI

opel vektra A 2.0 i. kat 115km

opel vektra A 2.0 i kat zakupiłem to auto 6 miesięcy temu z niemiec od pierwszego właściciela, jest to wersia najbogatsza czyli cdx ,dwie poduszki ,abs , centralny, imobilajzer , szyby i szyberdach w elektryce ,ma fabryczne sportowe zawieszenie i alufelgi 17 cali na 215, jeżdzi się nim super osiąga do 220 km/h po naszych drogach w niemczech zamykałem budzik bez żadnych przeszkód polecam

silnik 2,0 DTH

czy ktos muglby mi cos napisac o silniku 2,0 DTH 16V ktury mam w swojej niedawno nabytej vectrze parametry jakiesc ciekawostki wszystko co sie da z gory wielkie dzieki

Vectra bryka nie do zdarcia

Mam Opla vectre B po liftingu i mówie wam super bryka, z silnikiem2,2 diesel ma niesamowite pprzyśpieszenie, jest to najlepszy samochód jaki mialem do tej pory a mialem m. in.bmw model 3 i 5

jedno wam powiem mialem

mialem Vectre 1,8 i mialem omege 2,0

k**** mac v jest taka do dupy ze ja pierdole na buta jest tragiczna srodek ma sam plastik

boze za taka cene :/ widze ze p*********ie takie smenty bo macie V i honor wam nie pozwala na opierdolenie V ale szczerze za taka cene jest do dupy maly but srodek do dupy malutkie auto

moim zdaniem omega b jest lepsza o klase szczerze:/ szkoda mi was :/ pa

Alfa Romeo 147.

Alfa...hmm to auto ma to coś czego niemają żadne inne auta wrażenie nie do opisania .(mamy) to auto od 3 lat i podobnie jak w mojej 2 fuże- niezły rękaw ładnie łapie :)- sprawdziłem :),Ładnie ciągnie do maxymalnej spidzory , kreci sie aż do 8500 obr.min szok !, bezawaryjna,-co dziwne mimo szaleństw ,niezły Bit !!!firmy Blaupunkt :) pozdro A i polecam tylko fachowcom bo jesli ktoś lubi poszaleć a przsadzi to .... crash(wiem z autopcji ) :) pozdro ziomy

Vectra 1.8 2001 (115-kucy:)

niezły rękaw ładnie łapie :)- sprawdziłem :),Ładnie ciągnie, bezawaryjna,-co dziwne mimo szaleństw ,swietny sprzęt nagłaśniający :) pozdro
A i jak ktoś lubi poszaleć polecam Alfe Rome 147 - mam i zażynam i tezr sie nie psuje należy tylko czesto zmieniać olej

V6 to jest to co tygryski lubią najbardziej

Vectra B 2.5 V6 z pełnym wyposażeniem jest zarypiasta. Z gazem na wielopunktowym wtrysku to oszczędny potworek na kółkach. Jeździłem Volkswagenami, Fordami i innymi szrotami - są do bani. Jeździłem ponad 200 i jeszcze dużo brakowało do końca. Po tuningu "globusom" w BMkach opadają szczęki, oglądają rurki z tyłu i czsami jak zdążą coś powąchają.

hm

ja jutro odbieram GTS 2.2 i jestem b. ciekaw co z tego będzie. troszkę sięboję bo do tej pory jeździłem prawdziwymi niemieckimi autami. póki co na nowy 2005 r jest to najtańszy samochód w promocji.

VECTRA JEST OK

moim zdaniem vectra jest super sam jestem posiadaczem vectry A z silnikiem 3,5 litra v6 350km 0-100 w 4,5s ma dobrze wykonane wnętrze a nie jak inne marki tani plastik nadającym sie na zabawki ten samochód jest kultowy do tuningu mażna do niego dostać mnustwo akcesorii a dla zainteresowanych podaje strone www.sklep.tuning.pl

Co wy wogle wiecie o oplach?????? Powiem wam jedną rzecz / kupujcie astry / kadety/omegi/calibry tylko nie te vectry to największy chłam z jakim się spotkałem....

vectra 91 r 1.6 l

Jezdze pol roku taka vectra i narazie nie nazekam.Fakt nadkolato minus wszystkich opli.Ja wyciaglem nia 190 i podejrzewam ze by jeszcze pociagla ale obok mnie siedziala moja kobieta ;)))).Jak narazie nic nie padlo mi jeszcze ale auto kupione od niemca.pozdrawiam