Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A-4 KRAKOW-KATOWICE 16 16V 220km\h p*********lem

kupilem vectre 1.7tds

nie wiem jak to mozliwe ale wyciagnelem nia 190km/h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.pali 5 litrow.autko z*******e!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra 2.0 DTi 16V kombi silnik DTL 82 KM

Bardzo fajny silnik.Mam rocznik 97.Co do reszty to w normie niema fury bez wad i bez konieczności napraw.Przebieg 200 tys. Stosuję olej MOBIL i jeżdzę.

220k\h - pierdolisz

Muj kumpel ma vectre 16. 16v z 1997 i idzie tylko 180k\h
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam vectre b 16 16v ipopierdalalem nia 220 na godzinke
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra 1.6

a ja mam vectre z 98r. motor 1.6 16v i pali mi 8 l bezyny i 11 l gazu/100km to chyba nizle osiagi

Poszukuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szukam nakładki na próg lewy do Vectry B!!!!!!!

Vectraaaaaaa jest ok !!

Ja posiadam Vectre A sedan z silnikiem 1,6i z 95 roku jest to przejsciowka i te wersje moim zdaniem sa najlepsze z serii A !! 0 rdzy, wyciszone poprawione, dopracowane wnetrze, bardzo wygodne fotele, duzy bagarznik. Wyposarzenie prawie full brakuje tylko klimy ale jest szyberdach no i nie ma elektrycznych lusterek i szyb ale to nie jest najwarzniejsze! Silnik moze jest troche slaby, dostaje kopiero malego kopa po 3000 obr./min ale jest za to oszczedny okolo 6 7 l na 100 km to dobry wynik. A co dla mnie najwarzniejsze jest to bardzo dobre auto do all tiuningu !!! pozdrawiam wszystkich posiadaczy Vectry A !!

fajans

i jeszcze raz fajans , wole BMW
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

vectra - rupieć

Miałem opla omege 1991r. 2.0i. i wymieniłem go na vectre 1996.16v. a teraz płacze i żałuje. Ta vectra to rupiec,gdy omegą spokojnie bujałem się 200-210km/h to vectra ledwo wyciąga 190km/h a pozatym mniejszy komfort jazdy i słabe przyśpieszenie

w zyciu opla

korozja je zżera już na prospektach!
daleko do vw gruppe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

vectra 16 16v

mam vectre 16 16v i jestem zadowolony, rdzy narazie nie widac, silnik dosyc dobry przyspieszenie w miare tylko troche głosna na 1,2 biegu

Vectrunia

Niuniuś samochodzik 13 lat (1,8 i) i nikt nie ma startu. Szczególnie w wersji lift back, jeden z najpiękniejszych samochodów. A co do opini o korozji nadwozia to w mojej, ryski nie ma.

Opel Vektra B

kupiłem właœnie vektre b z motorem 1,6 8 zaworowy przerobiłem na gaz dajcie jakieœ wskaz ówki
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

VECTRA 1,8 16V

Mam Vektre już 2 lata jest po tuningu wygląd ma z*******y, wszyscy się oglądają. Jednak temat rdzy to prawda, mam problemy jeszcze ze skrzynią biegów ale i tak jest to najlepszy samochód jaki miałem, a miałem ich troche

mam 2,5 już 3 rok i jest rewelacyjna ( to muj 9 samochód )

Auto jest bezawaryjne i swietnie sie spisuje. Niestety nie polecam tym co mało zarabiają bo na używkach nie da sie dlugo pojezdzic. Spalanie 13-14 w miescie 11-12 trasa. Gorąco polecam.

Opel !!! Vecta !!!

W 1974r Fiat robił takie zabawki jak Fiat 132 1.6-2.0

Sory ale ten silnik z fiata jest w bardziej zaawansowanej technologii jak wasze ople.

poza tym jest bardziej dynamiczny niezawodny i oszczędniejszy.

to tyle

NIGY BYM NIEKUPIŁ TAKIEGO SZMELCA JAK OPEL !!!!!!!! ZA TAKĄ KASĘ TRZEBA BYĆ CHORYM PSYCHICZNIE>

FSO 1.8 DOHC IST THE BEST !!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szukam info

Dokładnie chodzi mi o model z silnikiem 2,0 TDi rocznik 2000 wersja kombi na pelnym wyposazeniu skóra, xenony, podg. fotele itd., nie moge nic znaleźć na ten temat.

Doskonała fura...

Doskonała fura mam Vectre z 1999 1.8 16V sprawuje się doskonale a jej wygląd jest powalający!!!

fakt - blachy z tyłu są źle zabezpieczone

szczególnie te po naprawach - mam Vectrę od 1996 roku z salonu, oczywiście miesiąc po wyjechaniu z salonu jakiś ciul (normalka z nowymi autami) cofnął Starem w tylni błotnik. Błotnik został wymieniony (Opel Haller), ale taki naprawiany to pasztet z kaszanką (przynajmniej u Hallera). Po 4 latach pojawi ła się rdza (sic!). Drugi błotnik (ten nie uderzony, fabryczny) cały czas OK. Następnym razem jak jakiś ciul mi zaparkuje swojego Stara będę żadał wymiany całego auta - bo naprawiane, w Polsce....to beznadzieja! (przynajmniej w Opel Haller).