Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

rdza

Dlaczego w tak h.....ych oplach wszystkie blachy wokół tylnego nadkola lecą, tzn. rdza je przerasta wzdłóż i w szerz. Dam jedną radę nie kupujcie nigdy wi ecej takich złomów, te samochody(ja mam vectre) to pewnie robią murzyni nie znający się na rzeczy. jednym słowem to syf
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

vectra 1,8 l 100

ehh kurde a ja jezdze vectra 1,8 model na 100 lecie opla to wypas furka .Po 4 latach katowania 205 km/h lecie w 3 osoby. Wyprzedza wszystko co mozliwe ale pali jak smok. z*******a fura i nei jeden sie juz przekonał. Szybkości nie za wiele wiadomo szkoda ze to nie 2,5 v6 ale polecam. zapraszam na traske WWa - MMz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spalanie

Moja vectra 1,8 i normalnie spala 9.5 l benzyny (ale jej nie rzałyje ) na trasie da się zejść do 7,5 l (ale to jest jechać 80 - 90 po prostej i broń borze nie wyprzedzać )
gazu odpowiednio 14 L miasto 10 L oszczędna trasa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ładna fura

ja posiadam vectre 2.0 16v 2000r i jest po prostu z*******a fura i szybka do dupy są passaty i renówki.VECTRA TO FURA

syf

vectra jest jak syf na moim czole wiem bo go miałem. To tyle wy frajerzy co jeździcie oplami
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

syf

vectra jest jak syf na moim czole wiem bo go miałem. To tyle wy frajerzy co jeździcie oplami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Pytanko odnośnie vectry 2.5 V6

Czy ktoś wie ile pali takie autko(szczególnie w mieście)?? Bo mam zamiar kupić a niewiem czy mnie stać bedzie nim jeździć.
Ta którą se upatrzyłem jest przerobiona na gaz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

rdza po pół roku lo:):):):)

hehehehehehehe bo padne
tzreba było kupic dobrze zrobione auto , a nie przez jakiegos paproka lakiernika i wtedy by nie było rdzy !!!!!!!!!!!!!!
ps. mam vectre b z 1996 roku juz jest 2004 i 0 rdzy

Vectra 1.8 125km

Wszystko spoko gdyby nie rdza pojawiająca się po pół roku.

dobry furak

opel vectra B uważam za auto niezłe w swojej klasie ma swoje wady jak i zalety
zalety niski koszt napraw stosunkowo niski koszt eksploatacji usterki mało upierdliwe
wady słabe zabezpieczenie antykorozyjne wycieki oleju a raczej pocenie sie padające zilenbloki tylnego zawieszenia wieszające się zawory AGR we wszystkich modelach wyposażonych powyższe urzadzenie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra

to dobre i mocne auto pod warunkiem ze niejest z silnikiem16l bo to ,taczka,najlepszy motor to 20l tym mozna w miare pojezdzic .Pzdrawiam wszystkich wlascicieli opla vectry.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

super bryczka!!

Mialem do niedawna(wzasadzie to ojciec mial) Vectre b 1.8 rok 1999. Auto bylo naprawde wspaniale silnik bardzo dynamiczny , mwnetrze niezwykle obszerne bardzo duzy bagaznik ok 460l. Autem mozna bylo jezdzic na prawde szybko, redkosci powyzej 180 rozwijal bez klopotu. Niestety auto okazalo sie za szybkie jak na moje mozliwosci i pewnego deszczowego dnia zawinolem ojcowego opla na latarni. Naszczescie uderzylem prawa strona i nic specjalnie mi sie nie stalo(jechalem sam), niestety z auta niewiele zostalo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

vectra 1.6 8 v.

jeste uzytkownikiem tego samochodu i jestem zadowolony... nic mu nie brakuje, ma to buta choc mam go na gazie..hihi i mysle o podtlenku...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zewnętrzny wygląd to nie wszystko.w środku tandetne plastiki

vectra 2001r. 1.6 16V combi

Prowadzenie wyśmienite, jakość materiałów w środku bardzo dobra. Wszystko jak najberdziej OK tylko ten silnik. Niestety silnik 1.6 tylko dla emerytów. Każde wyprzedzanie to redukcja do 3 i gaz w podłogę. Tylko do bujania sie wystarcza. Minimum komfortu dla tego auta to silnik 1.8, co widac po najnowszej vectrze gdzie jest on podstawą napędów. A jeśli chodzi o silnik to pije olej jak głupi. 4 litry dolewek co 2 miesiące. A w ASO OPLA twierdzą że wszystko jest w porządku i ten typ tak ma. Niby fak, że w książce napisali że zużywa 0,6 litra na tysiąc ale w nowoczesnym aucie to skandal.
Reasumując b.fajne auto tylko dobrać odpowiedni napęd.

Opel Vectra jest w c*** , lusterka też, tyle, że z ich wielkością to można je o kant d*** potłuc

Vectara 2,5 V6

chodzi jak pszczółka naprawde to ma buta
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opel Vectra to jeden z najbardziej udanych opli , mialem vectre A 2.0 i to z*******y samochód

na pewno wole vectre od vw passatta , a vectra B jest najładniejsza w swojej klasie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ZALETY ?

Ile zalet tyle wad !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

i nie tylko...

lusterek się przyczepił.
Vektra ma w 3 d*** zalet, a ty o lusterkach!
nie znaczy to, że nie są one ładne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0