Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

VECTRA 2,5 V6 KOMBI+SEKWENCJA

POSIADAM TE AUTKO OD NIEDAWNA I JESTEM ZADOWOLONY ŁADNIE TRZYMA SIE DROGI I MA TROCHE MOCY POD MASKA 170KM PEŁNA WERSJA BEZ SKORY PIEKNA SPRAWA FAKTYCZNIE MANAKAMENETEM TEGO AYTA JES BLACHA NO I NIELICZNE CZESCI DO NIEGO ALE JEST ICH SORO WIEC NIE MA CO NARZEKAC

mam pytanie dotyczace wlasnie vectry 1.8 16v tzn... w dniu wczorajszym cos strasznie strzelilo w silniku i konsekwencja tego sa slabe obroty silnika i dlawienie oraz brak hamulcy

Lukasz MOJA VIKI

Mam vectre 2.0 16V samochod super pod kazdym wzgledem.
a co do tych co nazekaja nie kupujcie samochodow nadajacych sie na zlom, po wypadkach itp...
takie gowna zawsze sie psuja.
3 lata juz jezdze zadnych usterek zadnej rdzy 100% zadowolenia

kolego sprawdź cewkę przewody i świece ja takie objawy miałem przy uszkodzonej a raczej mocno zużtej cewce

Vectra B 2,0-16V i 2,2dti

p.s.
czytałem opinie na temat spalania i dodam swoją.
silnik 2,0 16V w mieście :7,5- 9,0 (benz)
trasa: 6,0-7,2(prędk.100-160)
średnia z roku 15000km: 7,2 l
silnik 2,2dti w mieście :6,0-6,8 (diesel)
trasa: 4,8-5,3 (prędk. j.w)
średnia z roku 18000km: 5,8 l
W obydwu samochodach miałem komputery pokł. a ich wskazania sprawdzałem wielokrotnie

Vectra B 2,0-16V i 2,2dti

Jeżdziłem 4 lata-bardzo dobre auto (silnik -super i wcale dużo nie palił).Obecnie jeżdżę( od trzech lat) też vectrą B ale silnik 2,2 DTI- silnik jest dynamiczny 125kM/ 280Nm ,też mało pali, ale w środku-jak w ciężarówce(hałas).Bardzo kiepska kultura pracy silnika,zwłaszcza jak jest zimny.
Przy prędkości pow.170kM/h jest głośno jak w czołgu.Jednak do 140 jest ok.
Uważam jednak że za małe pieniądze można jeżdzić całkiem wygodnie i bezpiecznie. Jest to samochód wyjątkowo tani w eksploatacji.Myślę że w tym segmencie aut- to naprawdę dobry wybór.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy ktoś może wie ile spala Vectra z silnikiem 2.2 benzynowym 147 ps?

kupiłem z tym silnikiem sprowadzona z francji z pełnym wyposarzeniem jeżeli kupisz zadbany samochód to się nacieszysz mnie kosztował po opłatach 15tyś 98r 188tyś pszebiegu spalanie w przediale 5.5-6l komfort jazdy super autostradą Gdańską do Jastarni 140-200km/g polecam ...

VB 2,0 16V,97 rok, sedan

Jak najbardziej pożądne auto :) Ma parę wad fabrycznych ale które auto dzisiaj ich nie ma ;P

Jest moja druga VB :) Wczesniej miałem 1,8.
Jednak 2,0 to jest to :D Przy normalnej jezdzie da się zejść spalanie do 1,8 :) Na trasie nie ma problemu z wyprzedzaniem, auto duże i pakowne.
Frajda z jady niesamowita. Wygodne . Zrobiłem jednego dnia 720 kilometrów i wogule nie byłem zmęczony :D
Polecam :)

mam to samo i nie tylko to! i też k...a nie wiem co jest grane?! w tych szrotach to chyba normalne wyposażenie standardowe w zamian za kopyto o którym żaden h.. z tej firmy nie pomyślał!.Mam 18 16v z1999 co prawda nie dbam o to gówno bo i w imię czego! nie zwracam już wcale uwagi na jej zagrania ale to ZAKAżENIE czasem potrafi w****ić do bólu NIGDY więcejŻYDA!!!njgorszemu wrogowi nawet nie życzę.pozdro wszystkim którzy darzą jeszcze to złomowisko odrobiną sympatii jak ja

Sido

Dlatego tak jest bo 2.0 DTI ma zamało koni a taka sama buda jak w 2.2 DTI. Jazda 2.0 a 2.2 jest nie do poruwnania.

Sido

Sido już Ci odpowiadam dlaczego tak jest ze 2.2 DTI mniej pali niż 2.0 DTI. Bo 2.2 ma 125 km a 2,0 ma 101km cięzka buda a mało koni i dlatego tak jest.

Vectra B 2.2 DTI to super auto.

Mam Vectre B 2.2 DTI 125 KM polecam. Mam cięzką noge Vectra pali 6.5 litra cykl mieszany i więcej nie chce.Pali mniej niż 2.0 DTI 101 KM.

opel vectra 1.6 16v

samochód bardzo ok polecam, tylko jedna wada: słabe blachy, reszta bez zarzutu!

kolego masz jeszcze kolo dzwi pasarzera z przodu jest taka klapka.......

opel vectra 2.5v6

spoko furka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

vectra b

super autko jeszcze Mnie nie zawiodł

tandetny plastik to ty masz na ryju !!!

gdzie znajduje sie centralka alarmu w oplu vektra

przeplywomierz powietrza sprubuj tylko musi byc identyczny najlepiej oryginalny