Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

opl vectra B 1.8 116V 115KM kombi gaz

Mam opla vectre z 1996r kombi na gazie, autko choć na gazie to jest dynamiczne i bardzo dobrze sie prowadzi, 0 śladów korozji pali zaledwie 10L gazu polecam ten model!!!!

kntrolka

to moze byc wtrysk tez katalizator albo przewody lub swiece przyczyn moze byc wiele bo ta kontrolka ma wiele funkcj musisz podlaczyc komputer do auta

vectra 1,6 16v 2001rok

Auto od nowego w rodzinie kupione w Polsce.Njapierw jezdzil ojciec pozniej matka a teraz ja. Ma przejechane 253tys km i spokojnie daje rade. Jezdze agresywnie i nie zostaje w tyle do 140 idzie i nie ma sie czego wstydzic choc uwazam ze minimum 1,8 powinni wsadzac. Glowne wady to: zbyt duzo oleju pije -ale w ksiazce mowia ze ten silnik tak bierze nawet do litra na tysiac. moim zdaniem za duzo stanowczo! koncowka wydechu rdzewieje ale nie zgadzam sie z przedmowcami ze cale auto rdzewieje. zbyt mala wa\rstwa lakieru to fakt bo moja nie jest garazowana i lakier splowial od slonca. widac odpryski po kamieniach. Plastiki stukaja we wnetrzu i tapicerka splowiała. Za to spalanie jak na 1500kg masy rewelacja mi bierze przy oponach 205mm trasa 7,2 litra na autostradzie prz predkosci 110-120. w miescie 8,3 udalo sie zejsc :) duzy bagaznik a jak rozlozycie oparcia tyo powstaje plaska powierzchnia idealnie do... spania ;P polecam auto tylko wiekszy silnik bierzcie

masz zabity KATALIZATOR do wymiany koszt od 260 do360 zl

bębny

od pół roku jeżdżę vectrą `99 2.0 dti sedan .ogólnie jestem zadowolony jednak zauważyłem że moja z tyłu ma bębny a nie tarcze jak inne modele .
czy to normalne czy kupiłem jakiś przeszczep?

Elektryka

mam opla vectre (kombi) z 1998, pojemnosc silnika 2.0 136km (ma kopa) są w nim dwie wady: plastiki i elektryka, musiałem w nim wymienic komputer pokładowy, bo kupiłem w jakims je***ym sklepie za 11zl przekaznik, a w salonie byl po 50zł.................................

Moja rada: nie kupujcie tej vectry!!!!!!!!!!!!!!!!!!

witam

nie wiem co jest ale ja mam vectreB z silnikiem 1.6 16V i pokazal mi predkosciomierz na maxa 205 km/h mozliwe to jest?wydaje mi sie ze tak,mimo swoich 101 KM.NA BENZYNIE,NIE MA INSTALACJI GAZOWEJ.

witam

tez mam vectre z tego samego roku i nie narzekam na stan nadwozia korozji zero,niektorzy narzekaja ale mi sie wydaje ze to tez w duzej mierze zalezy od danego egzemplarza pojazdu,jak jest eksploatowany itp;vectry to sa dobre samochody i pod wzgledem blacharskim jak i mechanicznym,takie jest moje zdanie...

vectra dth 1998 pełna wersja

Nawet w salonie opla sie dziwili ale dopiero po 350tys pierwsza powazna naprawa a mianowicie sprzeglo.
370 tys slizgi lancucha i 403 tys rozsypalami sie skrzynia spalanie na trasie do 110km/godz 5,3 potem rosnie stopniowo przy 180km/godz 7,8 miasto gorzej. ok 8l. w zimie do 10 l. (krotkie odcinki po miescie)
ogólnie bardzo jestem zadowolony

Fiat HAHAHAHA no normalnie nie mogę ze śmiechu czytają tą wypowiedź.

moja viki

też mam kolego automat,tylko że motor dwulitrowy wyrzuciłem katalizator i założyłem strumiennice,także teraz viki ma około 150 kucy i jest z****iście szybka 9 sekund do setki i już niejednemu frajerowi z bmki szczęka opadła na światłach,nigdy nie zmieniaj na maunalną tylko pamiętaj o wymianach oleju w skrzyni,tak co 50tys. kilometrów.pozdrawiam

185 km/h to dobry wynik na gazie? h ehe

Vectra A 2.0 na 8 1990r 200km/h na gazie na benzynce 220 km/h to są osiągi :P

Passat b5 vs Vectra b

Kolega wczesniej porównał vectre do passata moim zdaniem vectra nadaje sie bardziej na nasze drogi ze względu na zawieszenie dłużej wytrzymuje ale jeśli chodzi o komfort jazdy bez wachania wybrałbym passata

LPG-STAG 300

pali ok.8.5L do 11L na krótkich trasach do 20km

Vectra???mam taką i???

98r 1.8 16V klimatronic elektryka 160000km 25000km na sekwencji nowe tarcze i klocki przód welur w środku nowy wydech od katalizatora.Ktoś zainteresowany kupnem????aha rok temu nabijana i uszszelniana klima działa o.k GG 1185284

Mam pytanie chce kupic vektre 2001-2002r. 1.8 lub 2.2bezyna-LPG czy warto ile naprawde spali bo słyszałem rurzne opinie

sterownik pompy

najprawdopodobniej to sterownik pompy-do zrobienia za 6-7 stówek.Sprawdz weze przelewowe pompy i zawór na pompie bo moze paliwo sie cofa i pompa na rozruchu pracuje na sucho.

vectra 2,5v6 jest ok jest dynamiczna mało awaryjna nie lubią tylko szybkiego wchodzenia w zakrety pozdro

ZA TWARDA

Miałem vectre A i kupiłem B ze względu na z*******ą sylwetkę ale stwierdzam że zawieszenie wtym aucie to gebelsy założyły chyba z furmanki oraz silnik to największy pożeracz oleju(można jeździć bez wymiany bo tyle się go dolewa)

w snach.............