VECTRA B 2,5 V6 ( 2,5V6 )
Po wiekszosci opini na temat VB x25xe z ktorymi spotykam sie w necie ręce do kolan opadaja. Zwlaszcza tych odnoszących sie do mitu o spalaniu kosztach eksploatacji drogich podzespolach. Osobiscie jeżdzę tym autkiem od dwóch lat, kilometrów robie niemało, a często mój sportowy styl jazdy przekracza wszelkie granice... Dlatego mogę nieco wiecej niż ci ktorzy wiedza tyle co uslyszą powiedziec na temat dwóch najczęsciej poruszanych aspektów, kosztów eksploatacji i rzeczywistego (nie wyolbrzymianego) spalania przy tym silniku!! Zakup zadbanego 2,5 w pierwszych egzemplarzach można uczynić już od 10-13 tyś pln tak wiec na pewno nie jest to auto dla (jak to niektorzy piszą) prezesów banku! i nie ma opcji żeby w !trasie! spalic 13-15L/100! Autko przy normalnej jezdzie i tutaj zaoperuje orientacyjnymi przedzialami w KM/H gdyż dla wiekszosci oreślenia spokojna umiarkowana czy dynamiczna jazda to pojecia wzgledne. Trasa 80-100km/h a"la moher beret;-) 6,9 do 7,5L /100. 100-150km/h 8 do 8,5L! Na perfidnym bucie w trasie ciężko przekroczyć przedziały 10 do 13L. Miasto to 10,5 MINIMUM!! A 14-16L to już wiadomo ze ostra jazda. Mój MINIMALNY rekord w trasie to 5,9L/100KM!!!! Og.da sie przezyc :-)
0
0