Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

viki2.5v6

nio cóz w srodku przecietna ale i malo awaryjna ja swoja kupiłem jak miała 170tys yeraz ma 260tys i 2 razy na lawecie raz jak złamałem kluczyk zimą a drugi jak pękl mi wąż od chłodzenia. troche pali ale 170 koni i 9l to niezle jak na 6 garków pozatym wszystkie km robie za granica na banach i przy 160 8,5 do 9,5 w miescie 14 ale na ostro zmieniam na viki 2,0 turbo:)i podnosze do min 225kucy to bedzie frajda juz widze te miny frajerów z bm-ek:)

VECTRA B 2,5 V6 ( 2,5V6 )

Po wiekszosci opini na temat VB x25xe z ktorymi spotykam sie w necie ręce do kolan opadaja. Zwlaszcza tych odnoszących sie do mitu o spalaniu kosztach eksploatacji drogich podzespolach. Osobiscie jeżdzę tym autkiem od dwóch lat, kilometrów robie niemało, a często mój sportowy styl jazdy przekracza wszelkie granice... Dlatego mogę nieco wiecej niż ci ktorzy wiedza tyle co uslyszą powiedziec na temat dwóch najczęsciej poruszanych aspektów, kosztów eksploatacji i rzeczywistego (nie wyolbrzymianego) spalania przy tym silniku!! Zakup zadbanego 2,5 w pierwszych egzemplarzach można uczynić już od 10-13 tyś pln tak wiec na pewno nie jest to auto dla (jak to niektorzy piszą) prezesów banku! i nie ma opcji żeby w !trasie! spalic 13-15L/100! Autko przy normalnej jezdzie i tutaj zaoperuje orientacyjnymi przedzialami w KM/H gdyż dla wiekszosci oreślenia spokojna umiarkowana czy dynamiczna jazda to pojecia wzgledne. Trasa 80-100km/h a"la moher beret;-) 6,9 do 7,5L /100. 100-150km/h 8 do 8,5L! Na perfidnym bucie w trasie ciężko przekroczyć przedziały 10 do 13L. Miasto to 10,5 MINIMUM!! A 14-16L to już wiadomo ze ostra jazda. Mój MINIMALNY rekord w trasie to 5,9L/100KM!!!! Og.da sie przezyc :-)

Cud techniki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Viki jest piękna i niezawodna silnik 1.6 16Vdobrze sobie radzii,a w dodatku spalanie ok. 7/100

panel ciepła

jak się odkręca panel sterowania ciepłym powietrzem

pytanko mam ile wlać oleju do skrzyni biegów vectra 1.6 16V

opel vectra

ładny samochód ,ale silnik 1.6 ecotek 16v ,jest slaby jak na ten pojazd .i czy to normalne że gaz od 1-3 biegu jak by wolniej opadał?a i wyświetlacze sie psują

kapitalna bryka

he he he he z*******a fura mam vectre 16 16v 2000r na światłach tylko oglądają mi rurki z tyłuhhhhhhhhhhhhhhhhhhe he he he

16 16v 2000r mnie zamyka się w cyklu mieszanym he he he w7litr

wymień rozrząd oleje ipłyny bo jak ci walnie pasek to cię będzie kosztować z 3000zł ten rocznik ma prawdopodobnie zrobione 184 tyś km

to niejest normalne masz hyba przejehane 313 000km anie113

gigant

mam vectre b z2000r izamyka się mi w 7litr. tylko niemam zamontowanego gazu

gigant

a czym teraz jezdzisz frajerku pewnie rowerkiem wersja ukraina turbo w nogach

Vectra B 1.8 16V

Witam! Prawdopodobnie pada ci czujnik wałka rozrządu. Pojedz na sprawdzenie interfejsem.
Pozdrawiam

spoko

mialem vectre b 1.8 16v 1996 ale po wizycie u mechanika ktory myslal te to auto mojej matki wykosilem nio 30m plota miala wtedy grubo ponad 200ts i nie brala grama oleju jak osly lejecie do silnika wode a tankujecie na ruskim targu to nie dziwota ze wasze bryki majo was gdzies opel od zawste byl wymagajocy ale jak sie oniego dba to jest wdzieczny i wierny .ostatnio znalazlem vectre w kombiku z 2001 2.2 benzyna 147 kobylek nigdzie nic nie znalazlem otej bryczce jak ktos cos wie to niech skrobnie.a na temat rdzy jak lachmaniarz malowal a konowal spawal do tego baran jezdzi to nawet aluminiowe audi zardzewieje. ja na swojej nie znalazlem sladu rdzy a co do plotu wyszedlem z kraksy bez zadrapania tak ze sumujoc szybkie sprawne BEZAWARYJNE ibezpieczne

Opel vectra 1.6 16V gaz

co do wypowiedzi"vectra 2001r. 1.6 16V combi " jak w nagłówku mam 1.6 16V z gazem w oplu b i to g**** prawda ja jak wyprzedzam to z piątki żadko chyba że się bardzo spiesze to robie redukcje na cztery a tak to idzie gładko jak narazie leciałem 180 km/h na gazie fakt że traci na przyspieszeniu jeśli chodzi o gaz ale ktozrobi 400 km za 75 zł takim autkiem jest oki

Opla nie masz,mózgu też.Pewnie maluchem pomykasz

vectra b 1.6 8v 1996r /cynkowane blachy/ V-max 190 km/h :D 8.2-8.7L/100 miasto- trasa 6.6-7L

RAF- To dziwne że bierze Ci tyle oleju!. Jeżdżę vectrą jakieś pół roku,w tedy też wymieniłem olej(którego stan wynosił full!!!)i do tej pory nie ubyło ani jednej kropli-a wolno nie jeżdżę;]...z wad to zepsuł się włącznik ogrzewania lusterek i tylnej szyby oraz klima mi padła,po napełnieniu działała 6dni-mroziła i oto ostro- pewnie gdzieś się rozszczelniła:(

może cewka się wypala jak szarpie silnikiem i swieci kontrolka awari

mam 2,5 super

mam od lutego jestem bardzo zadowolony z opelka

Super sie prowadzi i ma kopa

niwstyd nim wyjechać na autostrade bo można nim poszalevc