Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hm

posiadam ten samochód 96r(full wypas)... i cóż powiedzieć silnik 2,0 16v b.ładną ma kulturę pracy i dość cichy jak na tę pojemność... spalanie w normie .... na trasie zrobiłem 1000km na 60l ... więc nie jest tragicznie...(jazda od 60-180km/h) zawieszenie ciut za twarde ale ogólnie nieźle się spisuje... frustruje mnie cofanie (brak widoczności) a lusterka strasznie oddalają.
ogólnie samochodzik ok na mieście spala 7,2(8,0l jeżdżąc z włączoną klimą) (jeżdżąc b.delikatnie). pozdrawiam wszystkich sfrustrowanych i zadowolonych oplowiczy :)

vectra tylko nie diesel

mam vectre 2.0 DTL 200 tyś km 1997r dwa razy wymieniałem turbosprężąrke koszt nowej 2600pln naprawa uszczelki pod głowicą 350 pln robiłem sam przepływomierz,rdza na progach.Chcesz mieć hopla kup sobie opla 2.0DTL

chcesz mieć hopla kup opla

kupiłem vectre 2.0 DTL porażka 2*awaria turbosprężarki,następnie klękła uszczelka pod głowicą o przepływomierzu nie wspomnę,stukania w tylnym zawieszeniu a to przy przebiegu 200 tyś km.To auto ładnie tylko wyglonda a rdzewieje nawet na okładce.

Vectra

mam vectre 2.o DTI z 2000.11.30 do tej pory super ma 120500km bez awari ale kolega ma 2.0 Dth czy jakoś i padla mu pompa wtryskowa kosztowało to tylko 2600zł ręce opadają wadliwa elektronika nigdy nie wiesz kiedy staniesz

wadliwe pompy wtryskowe i strasznie dużo pali

klima

witajcie, poszukuje sprężarki do klimy, silnik 2.0 z 99 po lifice

JAKI SILNIK 2.0 TDI CZY 2.0 DTL

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

marcinpaulina6@wp.pl

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 tdi dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

Witam pomocy chce kupić vectre z silnikiem 2.0 dobry silnik jest czy kiszka odpisze mi ktoś na email

ja mam toldo tdi 150koni i jest super poduk vectry dti

wsf

wectra to gówno szczególnie z silnikami disla kopci jak star i nie porównujcie go do passata
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

opel expert

moge pomoc w temacie kazdego opla. mam garaz w anglii i zajmoje sie tylko oplami

vectra 1.6 16v

Mam Opel Vectra 1.6 16v i jestem zadowolony nic dodać nic ująć Spalanie tylko w mieście przy normalnej jeździe 9.5 do 10.5( -) na trasie ok 7-8 litrów na 100km P.S (Jak toś dba tak ma)

mowic pzre u zamkniete kolego...

naprawdę super autko

Autko naprawdę mi się super trafiło, odpukać. Objeżdziłem prawie całą Ukrainę i spaliło 5.5- 6 litrów benzyny. Silnik 1.6 16V, nie opłaca się zakładać gazu. No tylko czasami te obroty lekko falują.Pozdrawiam

naucz sie kultury wypowiedzi cwelu

2,5 V6

Za glowe sie normalnie lapie jak czytam te wszystkie bzdety, w stylu 2,5 jest dla prezesow banku ze droga w utrzymaniu, ze pali 16 w miescie a na trasie 11 !!!!!! Od pol roku jestem posiadaczem tej wersji i nie zamienilbym tego na nic innego!!! Bynajmniej na razie...;-) Wysoka kultura pracy eleganckie osiagi i koszty porownywalne do 2,016v. Mity o spalaniu znawcow co o 2,5 wiedza tyle co uslysza obalilem wlasnorecznie.... Minimalne spalanie tego samochodu jakie zapialem na trasie przy spokojnej jezdzie rzedu 80-100 z 2mm wciskanym pedalem gazu (co okazja to luzik) TO: 6L. Minimalny cykl miejski w krakowskich korkach to 10-11L A normalna w miare szybka i dynamiczna jazda w trasie z predkosciami 120-140km/h to ( -) 8 - 8,5L !!!! Zblizenie sie w okolice 10-11L to jazda w trasie z deptaniem niemal do spodu ( 150-200km/h I tak tez wlasnie jezdze najczesciej ;-) Goraco polecam!!!

Hehe

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wyjechany

Ten samochód jest wyjechany w kosmos

Boski

Ten samochód jest poprostu boski