Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vectra 1.6 16V

tak czytam te wszystkie opinie i jak przy kazdym modelu, sa zwolennicy i przeciwnicy, aczkolwiek tych pierwszych jest znacznie więcej, ja jestem po środku. Komfort jazdy ok, wygląd też, spalanie niestety ponad 10l, słabe przyspieszenie, aby wyprzedzić trzeba zredukować do 3-ki, no i jak w wiekszości, opli z kompem pali sie pomarańczowy check( u mnie jest błąd recylkulatora spalin), skaczą obroty, nawet czasami gaśnie gdy podjeżdzam do skrzyzowania, a jest swieżo po przegladzie. Autko ogólnie ok, tylko ta lampka

do maciocha

cze jestem zainteresowany kupnem-k-wandas@o2.pl

chory jestes goscu mialoem astre 1,4 8v wyciagnalem nia 180 w piec osom aktualnie mam vectre 1,6 8v jechalem juz nia 180 chyba cos klamiesz albo jezdzisz jak baba
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestes chyba jakis baran te twoje tojotki i volkswageny napewno bym wycal ta vectra wcale nie sa zle samochody mialem juz dwa ople sa super
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

rafal

bardzo dobre auta silniki i ekonomia mialem juz dwa i nie mialem zadnych problemow ci co nie maja dobrego zdania o oplu to chyba naprawde nigdy go nie mieli.Renowki i Fordy moga sie p***** nie raz je wycialem

opel to bardzo dobry samochod mialem juz dwa renowki i fordy przy nim wysiadaja co wy macie wogole do opla barzo dobre auta

daj se na luz, 1,7 isuzu do vectry?beznadzieja

super vecterka

Posiadam vectrę 2,5 V6.Dla mnie jest to z*******y samochodzik. Spalanie po mieście 12-14l/100km na trasie 7-9l/100km.Mam ją 9 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolony.Autko ciśnie maksymalnie 245km/h!!!!
Naprawdę gorąco polecam!!!!!!!!! rocznik 97

nowy nabytek

od kilku dni jeżdze vektrą -wrażenia rewelacyjne.super daje sie poprowadzić no i pod maską ma kilka "ogierów" w parze z VERWA daje efekt .jezeli masz okazje kup co najmniej 1.8 i wiecej nie zauj zotwek na paliwo nie bedziesz zalowal

vectra b 99r 1,6 16v najgorsze auto jakie miałem

słuchajcie miałem juz dziesiatki róznych aut i tak nieudanego auta jak vectra nie miałem po pierwsze słabe blachy podrógie straszna awaryjnosc,i branie oleju, ja u siebie juz 2 razy silnik robiłem i dalej mi beierze olej,po drodze padł mi komputera i wiele innych pierdół,przez 5 miesiecy exploatowania dołozyłem 3000zł nie liczac swojej pracy i teraz modle sie o to by sie jej pozbyc.naprawde nie polecam bo miałem wiele aut i tylko te mi tyle razy zawiodło,mówcie co chcecie ale to jedno razowe autko.pozdrawiam

czy warto kupic vectre 1.6 16v opinie

bobre i tanie

mam vectre b 1.6 8v nienarzekam super autko (ale przy wyprzedzaniu mam stresa )

Astra II czy Vectra B?

Witam. Jestem zainteresowany zakupem jednego z tych dwóch modeli opla. Interesuje mnie wersja kombi, około 2000 roku, z dwulitrowym, 100 konnym silnikiem diesla. Czy ktoś mógłby mi doradzić na które auto mam sie zdecydować?

migajaca kontrolka

przepraszam was bardzo ale podałem zły odres
avocado69@wp.pl

migajaca kontrolka

może wy mi pomorzecie mam opla vectre 1996r
autko ma silnik 1.6-16v i wczoraj zaczela mi sie palic kontrolka ładowania co dziwne na zgaszonym silniku przy właczonym zapłonie kontrolka gasnie a zaczyna mrugać kontrolka chek
ange no ta pomaranczowa od usterek silnika . prosze o pomoc moja viki poprostu zmarła a ja tak nie chce

Miałm pecha

Właśnie sprzedałem Vectre B 1.8 16V.Trochę sie z nią wtopiłem bo okazało się że była kręcona na jakieś kilkadziesiąt a może nawet 100 tyś. Jak sprzedawałem to miała 185 tyś.Miała 7 letnia instalację gazową i to był największy mój błąd.Gaz zakładał jakiś rzeźbiarz i najwięcej było z tym kłopotów.Rdźewiała na całego .Ostatnio rozpadł mi się przegłób i poleciałem 1 tyś.Przestała dzałać nagrzewnica ciągłe wymiany zawieszenia.Ogólnie autko z piękną linią i bardzo pojemne.Troche jej szkoda ale za dużo z nią miałem problemów.

vectra 1.6 16v 96r

Mam to auto 3lata jeżdże nim umiarkowanie zarówno pod względem szybkości jak i częstotliwości . Dobre i wygodne do dalekich wojaży 3-osoby ,mało pali, przy wyprzedzaniu jak wypadnie z rytmu trzeba redukować, ruszanie z miejsca zadawalające ale przy założeniu że silnik musi mieć swoje obroty-polecam z silnikiem o większej pojemności ( mówimy tu o silnikach nowej generacji niewiele więcej pali ale bardziej elastyczne) wizualnie wedle gustu muj-na zewnątrz bardzo ładny; środek. . . no niezbyt i polemika do tych co narzekają i chwalą to auto po prostu czy to mercedes czy bmw czy inne auto a miałem ich kilka teraz mam tylko...3 jak jest zadbane i niewyjeżdżone to tylko jazda i koszty eksploatacyjne no a w innym przypadku kłania się mechaniczor i części.

PLANUJE ZAKUP VECTRY

Witam,chce kupic Vectre B 98-99 kombi,zastanawiam sie nad silnikem 1,6 lub 1,8 16v i przerobieniu go na sekwencję lub 2,0 dti. Znawcy tematu-PODADZCIE. Jakie spalania,kultura pracy, zywotnosc itd.Słyszałem ze w 2,0 dti padaja wtryski?? Dzieki za kazda pomoc,pozdrawiam

Vectra 2.0 99r. diesel

Mam pytanie:
podczas jazdy samochód zgasł i już nie mogliśmy go odpalić.Rozrusznik kręci ale tak na sucho...Ktoś powiedział,że to pompa wtryskowa.Czy to możliwe?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi (najlepiej na maila)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Vectra 2.0 99r. diesel

Mam pytanie:
podczas jazdy samochód zgasł i już nie mogliśmy go odpalić.Rozrusznik kręci ale tak na sucho...Ktoś powiedział,że to pompa wtryskowa.Czy to możliwe?Jak to sprawdzić?Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi (najlepiej na maila)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1