Opel Vectra II

Vectra to auto średniej klasy, wprowadzone na rynek jako następca Opla Ascony w 1988 roku. Było konkurencją dla np. Forda Mondeo czy Mazdy 626. Jego sukces to w dużej mierze pomysł inżynierów Opla, aby na bazie bardzo dobrego i długo produkowanego poprzednika (Ascona) stworzyć auto nowoczesne i jeszcze lepsze. O jakości modelu może świadczyć fakt, iż w latach 1990-1992 Opel Vectra był ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

WEKTRA B

proszę o opinie chcę kupić opla vectre 97-98 kombi dizel klima tronik pelna elektryka JAK TO AUTKO SIE SPRAWUJE WSZYSTKIE OPINIE PROSZE KIEROWAC NA ADRES krzysztof.drazkowski@wp.pl

vectra 1.9 diesel 05/06

czy ktoś może ma taka z silnikiem 1.9 i mocy 150 KM.
Jestem zainteresowany kupnem dwu latka. Proszę o jakieś rady i spostrzeżenia . Jak ta bryczka się sprawuje?

Vectra B 2.0 dti kombi 101 km.1999 r.

Witam wszystkich. Mam vectrę 2.0 dti kombi 1999 r. i powiem wam jedno:stylistyka nadwozia zajefajna,spalanie tez ,średnio 5,9 litra.Olej dolewam do 1 litra na 10 000 km i jest na maxa cały czas. W środku cisza ,spokuj,nie skrzypi nie dudni nie wali nie trzeszczy.Miejsca full z przodu jak i z tyłu-typowy samochód rodzinny,bagażnik jak na moje potrzeby ogromny-przewoziłem w nim nawet opony do tira (3 sztuki weszły).Do niczego są hamulce chociaz zmieniałem tarcze i klocki,przepalające sie diody na wyswietlaczu w srodku,zawieszenie tzn.gumy na stabilizatorach i łącznikach stabilizatorów, za słabe turbiny -trzeba uwazać na paliwo jakie sie leje bo pompy wtryskowe nie lubia szitu a wymiana pompy na nowa ok.3200 zł. Tak na marginesie to nie standard ale te pompy sa wadliwe siadają w granicach od 160 do 250 tys. km. Siada czujnik Halla w pompie wtryskowej nie regenerowalny. Dlatego jak h**owo Ci pali po dłuzszym postoju i nie jest to wina uszczelniaczy na wtryskach bo je też często szlag trafia i zapowietrza sie przy odpalaniu albo świec żarowych, to musisz zacząć sie chyba bać bo to prawdopodobnie oznaka tego że pompa wtryskowa Ci sie kończy. Ja prawdopodobnie tez przez to teraz przechodzę.Ale cóż walnie to trzeba będzie zmienić ale tylko na nową(jesli masz zamiar pojezdzic nią jeszcze trochę bo używki to wydatek prawie taki sam a nie masz pewności ile juz kilosów zrobiła ta pompa. Nowa to nowa gwarancja itd.Piszcie na maila jak coś postaram sie odpowiedzieć na pytania w miare mozliwości z własnego doswiadczenia.pozdrawiam.

VECTRA 1.6 16V

:Myslalem,ze w Niemczech robia dobre auta: he ,he,he.Naucz sie jezdzic a auto nie bedzie sie psulo,dla takich jak ty to URSUS robil dobre maszyny,nie popsul bys, choc wcale pewny nie jestem.

jeżdżę vectrą

mam vectrę z roku 2006 z silnikiem 1,9cdti, dokupiłem do niej parę drobnych dodatków, jak na przykład sportowe fotele, delikatne spojlery pakietu OPC, ładne alu i grill bez znaczka od irmschera, moja wersja to sedan, czerwony. Teraz jest to całkiem przyjemne autko niekoniecznie marzeń, ale całkiem sympatyczne. mogłoby jeżdźić więcej sedanów i było by całkiem ładnie, oczywiście kombi też są super, ale ja nie potrzebowałem. Zrobiłem przez pół roku 25000km i jestem zadowolonym europejczykiem. Mimo że nowsze powinno być lepsze, nie ze wszystkich rozwiązań można pochwalić moją vecię. Najgłupszą rzeczą jaką mogę powiedzieć to fakt, że taka wielka maska podnoszona jest ręcznie i nie ma możliwości zamówienia siłowniczków w oplu. Moja stara wecia b miała na siłowniczkach itp itd. o moim oplu mogę długo. chętnych zapraszam po info. pozdro

wectra b 1.6 16v

ponadczasowa stlwetka i piękna praca silnika składają się na wyjątkowe auto. przyspieszenie kapitalne, prędkość 210km/h na autostradzie, co więcej opisywać......KAPITALNA FURA:)

vectra

Każdy może mieć swoją opinie na temat aut jeden kocha poldki inny mondeo, ja osobiście wolę vectre.Miałem model A rocznik89 silnik 1,6 dałem ją ojcu bo żal sprzedawać(on miał poldka)niema porównania vectra A&kontra poldek oczywiście na kożyść vectry A mimo róznicy że poldek był z roku 94 jedyna przewaga poldka to że centralny zamek miał na pilota, a vectra tylko na kluczyk.vectra mimo 300tyś i gazu nie bieże oleju a ile kręcone to nie wiem???poldek zaniemógł nie kręcony na 215tyś potrzebował remontu itak dobrze na poldasa rodem z polski hehe.teraz mam vectre b rok 96 16,16v narazie 10000tyś nią przejechałem więc nie mogę się zabardzo wypowiadać na jej temat ogółem ma 190000tyś narazie nie nażekam poza skrzypiącym fotelem kierowcy ale to pryszcz.cenie to w oplach poza walorami użytkowymi gro części potrafi być tańsze jak do poldków.Pozdrawiam vectrowiczów.

Vectra B

Mialem Toyte i nic tylko u mechanika stala Teraz mam Vectre 1,6 16v i dmucham na swiatlach takich pewniakow w Toytach,Mazdach .
Fajne autko

vectra 1.6 16v

Psująca sie pompa wody, niesprawny silownik prawych tylnych drzwi , korozja, wycieki oleju z silnika, duzy apetyt na olej !!!!!!!!! ( lałem mniej do poloneza), psujące sie siedzenie kierowcy, problemy z tylnym zawieszeniem ---to najczęstrze usterki w tych samochodach. Do tej pory sadziłem, że W Niemczech robi sie dobre auta.
Jezeli macie szmal na mechaniorów to polecam takie autko.

wektrusia B 1,8 16V 1996

cztery lata ją mam i dokuczyła mi tylko instalacja gazowa, teraz jestem juz ekspertem od usterek z instalacjami bez wtrysku sekwencyjnego, a tak wogóle to świetne autko, zawsze dojechałem tam gdzie chciałem a najczęściej wlokę za sobą ciężki jacht na przyczepie

insrukcja obsługi

witam. potrzebuję instrukcji obsługi do Vectry B 1,6 16V.

Vectra A 2,0 GT + gaz

Miałem Vectrę jak w tytule z 1991r od 2001 do 2005 w tym okresie zmieniłem klocki hamulcowe przód, tłumiki no i reperaturki tylnych błotników, a poza tym wymiana oleju i regularne tankowanie przejechałem ok 90 tys.km. Autko wygodne zrywne i bezawaryjne. Teraz jeździ nią zięć i też jest zadowolony.

vectra B 1,6 16V 100 KM

ja mam vectre B 1,6 100 km i idzie jak buza ciagnie 198 km/h suoer brycza z niej jest

SZUKAM SKRZYNI DO VECTRY B. 1.8 16V 96 ROK F-18

maniak opli

Prosze o pomoc wiec sprawa stoi tak jezeli wahasz sie miedzy diesel a benzynka to powiem Ci ze dielek bedzie napewno bardziej ekonomiczny niewiem jak te silniki 1,7 sie sprawują benzynowe bez zarzutu wszystko jest wporzo BOBA bym nie ladowal na twoim miejscu jezeli kupisz benzynke 16 zaworową to moze cos przestac chodzic jak chodzila slyszalem ze 16 V nie powiino sie zakladac gazu wiec jak chcesz to kup sobie 8 V i wtedy zaloz i bedziesz SPOX osobiscie wybralbym DIESLA są przeciez 2,o DTI za takimi sie rozgladaj są sprawdzone a te 1,7 niemam pojecia...Pozdrawiam

spalanie

mam na oku vectre 1,8 z 1991 i ciekawi mnie ile ten smok będzie zjadał paliwka ?
jak ktoś sie orientuje to z góry dzięki za odp :)

ODPOWIEDŻ MARIUSZOWI

CZYTAJĄC TWOJĄ OPINIE TO WYBIERZ SOBIE SOLIDNY SŁUP BETONOWY IPALNIJ W NIEGO PUKI JESZCZE KTOS PRZEZ CIEBIE NIE PŁACZE CYMBALE JEDEN.TAKĄ SZYBKOŚCIĄ PO POLSKICH DROGACH TY MASZ COS Z GŁOWĄ.

moja viki

mam stara viki z 90 roku 2.0 8v. zrobilem kapitalke silnika + drobne moje modyfikacje i powiem szczerze zeautko zbiera sie teraz jak rakieta. jest szybsze od calibry o tym samym silniku. problemem jest karoseria no i slabe fabryczne hamulce ale to jest do zrobienia

No wiecie

vectra w porównaniu do innych marek to po prostu kosmos ! :)

BMW to szajs

W pole BMW bym sie nie wybrał.Nowe rozwiązania wprowadzili dopiero w 2000 r.A wcześniej co?Bębnowe hamulce na tyle jak przy Fiacie 126p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0